GDC 2017: Ilyen lesz az LG SteamVR-szemüvege

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 3.
  • Hardver
Link másolása
Ahogy arról a hét elején beszámoltunk, az LG-vel is megállapodott a Valve, így a HTC után a dél-koreai vállalat szállíthatja a következő SteamVR-szemüveget. Kaptunk némi látnivalót a prototípusról és az első részletek is kiderültek.

A Valve a hét elején jelentette be, hogy az LG hozza a következő SteamVR-szemüveget. A cégek nem csaptak túl nagy hírverést az új kiegészítő körül, de a Game Developers Conference-en bemutatták a prototípusát, amivel a PC Gamer magazin futott is egy kört.

Amit ki lehet jelenteni a cikk alapján, az az, hogy az LG szemüvege legalább olyan jó lesz, mint a HTC Vive. A kiegészítőbe 3,64 hüvelykes OLED-kijelző került, ez szemenként 1440x1280 pixeles felbontást hoz, ami jobb, mint amire a HTC Vive és az Oculus Rift képes. Attól függően, hogy a fénytörő lencsék 10 vagy 12 milliméterre vannak a szemünktől, 120, illetve 110 fokos látószöggel számolhatunk - a végleges változatban a lencsék oldaltávolságát is állíthatjuk majd.

A rendszer 90 Hz-es képfrissítésre képes, a működését tekintve pedig értelemszerűen hasonlít a Vive-ra: a Lighthouse-bázisállomások követik a játékos mozgását, a kontrollerek pedig a HTC fagyijaira emlékeztetnek. Érdekes azonban, hogy maga a szemüveg kialakítása a PlayStation VR dizájnjára hajaz, amely egyébként az egyik legkényelmesebb eszköz a piacon.

Ahogy arról a PC Gamer is beszámol, az LG szemüvegének nagyon jó a súlyelosztása, amit éppen ennek köszönhet: hátul egy tekerővel rögzíthető, de egyébként merev pánt öleli körül a fejedet, elől pedig egy homloktámasz teszi kényelmesebbé az eszköz viselését. Arra viszont nem árt felkészülni, hogy az LG hardvere sem kapott beépített fejhallgatót, ezt utólag kell felvennünk hozzá.

A PC Gamer újságírója szerint egyébként érezhető a különbség a képminőségen és az élményen, de azt azért megjegyezte, nem érdemes olyan nagy előrelépésre számítani ezen a téren. Azt is hozzá kell tenni persze, hogy ez egyelőre csak egy prototípus, a megjelenésig - aminek a dátuma nem ismert egyelőre - még változhat ez-az a kiegészítőn.

4.
4.
kergabi83
Szerintem az a kérdés, hogy egy ilyen szemüvegnek mi értelme van? Persze ha árban jó mélyre mennének vele, az más, de állitólag a Vive-hoz hasonló ára lesz.
Ha most még proto, kb fél év mire kijöhet, de a Htc-nek már most van szemkövetőse és már tesztelik is. Az oculus is hasonlóban utazik. Ők tudják.. :D
2.
2.
Juha
#1: Azt hagyjuk, de ha véletlenül pofánvered anyósodat, akkor magyarázhatod a virtuális bakit... Magyarul itt a megoldás a családon belüli erőszakra, majd láthatjuk a hírekben, hogy a lepukkant telepeken véletlenül "telibeVR-ozta" a gyereket. Az USA-ban hogyhogy nem indult még ilyen per a vr-gyártók ellen? Vagy csak nem kapott nagy hírverést...
1.
1.
Extol
Én jobban élvezném a VíáRságot majd ülve egy sima kontrollerrel. Annyira nem vonz a sport
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...