Reagált a Nintendo a Switch kontrollerparájára

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 7.
  • Hír
Link másolása
Már a sajtó első beszámolói óta lehet tudni, hogy a Joy-Con-kontrollerek és a Switch kapcsolatát viszonylag könnyű megzavarni. A Nintendo a supportoldalán tette közzé, hogy mi a teendő a jelenség elkerüléséhez.

A sajtó február 24-én beszélhetett először a Nintendo Switch kipróbálása során szerzett tapasztalatairól, és több újságíró már akkor megjegyezte, hogy a Joy-Con-kontrollerek és a Switch kapcsolatát viszonylag könnyű megzavarni, egy remek videó is készült arról, hogy mennyire.

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz más választásunk, mint alkalmazkodni a problémához. A Nintendo a Switch supportoldalán tette közzé, hogy mi a teendő, ha tapasztaljuk a jelenséget: ilyenkor a játékos által irányított karakter nem megfelelően reagál, rosszabb esetben pedig el is veszítik a kapcsolatot a kontrollerek a konzollal.

Első körben azt kéri tőlünk a cég, hogy győződjünk meg arról, hogy a legutóbbi firmware-frissítéssel használjuk-e a konzolt, legyenek feltöltve a Joy-Conok és lehetőleg mérsékeljük a kontrollerek és a Switch közötti távolságot. 

Ha még fennáll a probléma, nézzük meg, hová tettük a konzolt: a Nintendo javaslata szerint tartsuk szabadon a gépet, ne tegyük a tévé mögé, akvárium közelébe, fémtárgyba vagy az alá, esetleg kábelrengeteg közepébe, a vezeték nélkül kommunikáló eszközöktől pedig legalább egy méter távolságra ültessük le. Ha rájövünk, hogy melyik eszközünk zavar be, és egy kis pakolás nem oldja meg a dolgot, a Nintendo az eszköz kikapcsolását javasolja.

Természetesen a vezeték nélküli eszközök közé tartozik a routerünk is. Itt a tapasztalatok alapján érdemes arra is odafigyelni, hogy túl messzire se tegyük a Switch-től: több játékos is arra panaszkodik, hogy a Switch még ésszerű távolságokon belül is küzd a Wi-Fivel, ami lassabb letöltési sebességet eredményez, mint kellene. A Nintendo ajánlása szerint 3-4,5 méter az ideális távolság.

Update! Ha hihetünk az alábbi videónak, nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis egy tervezési hiba is nehezítheti a játékosok dolgát. Egy úriember szétszedte mindkét Joy-Cont, így rájött, hogy mi okozhatja a problémát, és azt is megfejtette, hogy miért pont a bal Joy-Conra panaszkodnak a legtöbben.

Szerinte nemes egyszerűséggel arról van szó, míg a jobb Joy-Con dedikált antennát kapott, addig a bal irányítóban nincs ilyen, ott közvetlenül az alaplapba építették bele. Ez önmagában nem lenne probléma, a beépített antenna viszont egy, az analóg karhoz tartozó fémdoboz (vesd össze a fentiekkel) mellett fut, ami a videós szerint bőven elég ahhoz, hogy egy kis "rásegítéssel" a Joy-Con eldobja a Bluetooth-kapcsolatot.

A teljesség kedvéért el is hárította a problémát.

Switch-re is megjelenik a Bloodstained

A Castlevania szellemi örökösének szánt Bloodstained: Ritual of the Night Nintendo Switch-re is megjelenik majd. Habár a készítők még nem nyilatkoztak a Kickstarter-kampányban beharangozott Wii U-változat sorsáról, nem lehetetlen, hogy az lesz a helyzet, mint a Yooka-Laylee esetében: ott a srácok teljes mértékben átköltöztek Switch-re, a Wii U-kiadást pedig lelőtték.
209.
209.
delphijos
#207: Még annyit tennék hozzá, hogy NEM KÉTLEM hogy azok ( Skipper, Gamelord, stb...) hogy Nektek bejött, és élvezitek a játékot. Valószínűleg ezért nincs egyetértés. Hanem arról, hogy jelenleg egy TÖKÉLETES konzollal is nehéz dolga lenne a Nintendo-nak, ha sikert akar. Kb. ezerszer leírtam, hogy NEM ELÉG AZ HA CSAK A RAJONGÓK VESZIK MEG. Ennyi hiba ( még ha aprók is ) akár "végzetesek" is lehetnek. Ott a példa, az MS-nek egy rossz kommunikáció majdnem elég volt ehhez.... De ennek semmi köze ahhoz hogy Nektek remek élmény nyújt ( amit készséggel elhiszek ) Egyelőre egy vásárlót a személyemben biztos veszítettek. Ez késübb még változhat természetesen.
206.
206.
zozo76hun
de jo, most elosszor moderaltak amiota regisztralva vagyok... :)
200.
200.
delphijos
#198: Pont erre céloztam alább, hogy még Nekiki is sikerült fordítva feltenni a csuklópántot....
198.
198.
zozo76hun
itt egy jo cikk. nem bulvar, switch pro-kontra:

https://www.gamestar.hu/hardver/nintendo-switch-hardver-teljesitmeny-jatekok-225695.html
195.
195.
delphijos
#191: Milyen "bizonyítékok" kellenek? Valamint senki sem mondta hogy a pixelhiba minden készülékre igaz. Én egész konkértan USA forumokon olvastam problémákról. Volt olyan aki visszavitte, és a cserét csak úgy volt hajlandó elfogadni hogy a boltban megnézte őket. Azt írta hogy a negyed volt jó. De volt olyan, akit pl. a Best Buy-ból elhajtottak a pixelhibával, azzal az indokkal hogy ezt az instrukciót kapták, az nem garanciális probléma. Az hogy ilyen előfordul az megesik, ( bár hozzáteszem NAGYON RÉGEN volt ez téma, a mai kijelzőkben ilyen fel sem merül ) de a kommunikáció akkor sem a legjobb ( ha a Nintendo-tól jön közvetlenül, ha a viszonteladóktól ). Olvass akár USA fórumokat, nem egy-két darabos ügyről van szó. Én nem értem milyen "bizonyítékokat" vársz. Arra hogy vannak gondok, arra mi szállítsunk bizonyítékokat, szemben azzal hogy valaki más megy azt mondja, hogy "baromi jó".

"Az igazi sárkányharcosnak nem kell bizonyítania hogy ő a sárkényharcos, egyszerűen ő az"

Hát persze...
194.
194.
greenmelon
#192: "Hát Zsolti, nálad tényleg elgurult valami.... Hányszor tértél már vissza az önkétes számúzetésből hogy önigazolásként minket trollozz?"

Zsolti? Ez melyik gyökérnek a friss regisztrációja? Az "önkéntes száműzetésből" már rémlik valami, de még mindig nem ugrik be, hogy ki ő.
187.
187.
ADMlN
#173: Nem fogok kiakadni azon, hogy nem mindenki vágja hanyatt magát a Nintendo Switchtől.

Hmm?
181.
181.
delphijos
#180: *hogy a gyerekek NEHOGY lenyelhessék
180.
180.
delphijos
#177: Mondjuk kapásból két teszt videóban amit láttam sikerült nekik, és talán a Gamestar-osoknak is. Szóval azért nem egyedi eset. Én sem mondom hogy ne lehetne odafigyelni, de azért Te se gondolod komolyan ha tesztelőknek sikerült, akkor majd pont nem egy gyerek nem fogja véletlenül megtenni.... Nem a világ vége, persze, de egyszerűen nem szabadna tudni rosszul feltenni. Főleg a játék hevében, föl,-lecsatlakoztatásnál, simán benne van hogy nem figyelsz oda. Mivel szó van róla most, biztos Te is ezerrel figyelsz rá, de késöbb akár még Veled is előfordulhat. Ha arra tudtak gondolni hogy rossz ízű legyen a játék kátya, hogy a gyerekek lenyelhessék ( ez például NAGYON okos dolog ) akkor ez meg állati béna....
178.
178.
delphijos
#168: Igen, jobb. Ha nem érdekel valami, vagy zavar, kihagyod ( én is ezt teszem ) de ha nincs "semmi", azzal nem tudsz mit kezdeni....
177.
177.
Gamelord
#175: Illetve nem a mikró hibája, ha abba akarom megszárítani a macskát fürdés után. Értem én, hogy rájuk is kell gondolni.
169.
169.
Gamelord
#165: Azt nem értem mondjuk, hogy a kommentek száma miért zavar bárkit is, én speciel örülök is neki, ez jót tesz az oldalnak. Jó látni ennyi eltérő véleményt.
Nyilván engem mint Nintendo fanboyt (és a többieket), a teljesen tudatlan, egyszerűen buta állítások triggerelnek, amiknek a nagyrésze erős túlzás. Hozzáteszem, nem csak ilyenek vannak, sőt. Én úgy vettem észre, hogy a normális hangnemben megfogalmazott negatív kritikák senkiből se váltottak ki indulatokat.
A másik oldalnak az nem tetszik, hogy elfogultak vagyunk, nem látjuk a legtöbb problémát fontosnak, és kiállunk a véleményünk mellett. Nos, ez azért van, mert én például egyszerűen tényleg nem érzem át, hogy ezek akkora tragédiák lennének. Ezzel nem vagyok egyedül, a legtöbb tulajt/fanboyt tényleg nem érdekli ez a sok dolog ami fel van sorolva.
168.
168.
Chrysh
#160: Igazad van, ez így sokkal jobb...
165.
165.
delphijos
Egyébként még a kommentek számának kritizálásával kapcsolatban, csak erről az oldalról kb, 20x ennyi kommentet másolhatnék be, amiben arról van szó, hogy a PS4 ( és a ONE ) mennyire gyenge, milyen vacak ez a generáció, és az árából épített PC-vel mennyivel jobban járnék. És még ennek a 10 szeresét is arról hogy mekkora egy mocsok hazudozó, gané cég a Sony ( vagy az MS ). Na és? Van akinek ez a véleménye. Ettől még tudok aludni....
161.
161.
zozo76hun
a gamestar is nyomta vagy masfel orat a zeldat, ok is emlitettek a frame-drop problemat, be is mutatja a videoban tobbszor is. ja es dokkolva van a gep. megis droppol, szenved a nagyobb felbontastol (900p?)...
160.
160.
delphijos
#154: Az anyázást én sem tamogatom, de amit mondasz az aztán tényleg jót tenne az oldalnak..... 2-3 kommentes hírek, a többi nagy része meg unalmas fecsegés. Ne haragudj, de én nem látom hogy a Te szuper építő jellegű kommentjeid hemzsegnének az oldalon.....
159.
159.
delphijos
#148: "Én meg azt nem tudom, hogy mit akarnak azúr meg társai elérni a sok kommentjeikkel. Egy szebb életet, ahol mindenki elfogadja őket, mint igazmondókat? Vagy esetleg Sony/Ms pénzeli őket? Mitől lesz nekik jobb, ha leírják milyen szar is egy konzol, amit sosem fognak megvenni? Mindezt jópár oldalon keresztül. Miért erőlködnek?"

Ha ez kérdés, akkor az is lehet az hogy a tulajok mit ? Ha olyan jó minden, nem kell minket sem győzködni hogy "rémeket látunk" , élvezzék....
158.
158.
semike
Aki ezt most megveszi mert "uj es de jooo"annak csak gratulalni tudok :)
154.
154.
Chrysh
Szerintem jó ötlet lenne, ha az adminok kifigyelnék azt, hogy melyek azok az időközi témák, amik a későbbiekben nagy mennyiségű felesleges 100+-os kommentáradatot eredményezhetnek, például anno a Watch_Dogs és az Order hírek, és akkor az ezzel kapcsolatos híreknél a felesleges szájtépést (majdnem beszélgetést írtam) letiltanák a francba, hisz úgyis mindig ott köt ki ez a beszélgetés, hogy az egyik hülye, aztán a másik, aztán pedig megy az egymás anyjába visszaküldés.

Szerintem remek elképzelés lenne és mások is támogatnák...
148.
148.
CitromH
Én meg azt nem tudom, hogy mit akarnak azúr meg társai elérni a sok kommentjeikkel. Egy szebb életet, ahol mindenki elfogadja őket, mint igazmondókat? Vagy esetleg Sony/Ms pénzeli őket? Mitől lesz nekik jobb, ha leírják milyen szar is egy konzol, amit sosem fognak megvenni? Mindezt jópár oldalon keresztül. Miért erőlködnek?

A díványos cikk meg hatásvadász és túlzó is. A szerencsétlen picsa összeollózott minden szutykot amit talált, és kicsavarta ahogy csak tudta, hogy még nagyobbat üssön. Kb mint a migráns oldalak. Ha egy értelmes, és komoly oldal lenne, mondjuk pl USA-beli, értsd: az értékesítésre is lenne bármilyen hatással, ezért a cikkért a nintendo rohadtul beperelné a kis seggét.

A pixelhibás fotó külön megér egy misét. Azt a pixelhibát azonnal cserélnék. Ki az, aki fóliában kapcsolja be a gépét, hogy lefotózza? Mi az hogy forrás imgur? Ennyi erővel googlét is írhatna. Egyébként imguron nem találtam ilyen képet, de lehet csak béna vagyok. Azon kívül, hogy photoshop gyanús, megnézném a Nintendo kijelentését, ahol azt írja, hogy nem tesz eleget az erre vonatkozó ISO szabványnak, és konkrétan a lefotózott gépet nem cseréli azonnal.

http://www.jacobsen.no/anders/blog/archives/2006/01/04/what_is_the_iso_134062_standard_for_lcd_screen_pixel_faults.html

Vagyis a fenti kép amire kedves cikkíró nagyon bátran kijelentette, hogy a nintendo állítása szerint ezt bizony nem cseréli, nagyon veszélyes lenne számára, egy fizetőképes vásárlókkal teli országban.
142.
142.
delphijos
Azért annak csak van valami oka hogy a kritikák MINDENHOL UGYNAZOKKAL foglalkoznak. Nincsenek "újonnan kitalált" dolgok, hanem világszerte mindenki úgyanarra panaszkodik. Ne mondjátok már hogy összebeszéltek az emberek hogy ócsárolhassák a gépet. És a megjelenés után, ugyanazokat nehezményezik az emberek amiket megjelenés előtt a hírek alapján mi is kifogasoltunk. Hadd ne legyen már minden hazugság , félrefordítás. Konkrétan USA fórumon többen panaszkodtak hogy a pixelhibás kijelző miatt NEM cserélték nekik a gépet, ment a Nintendo álláspontja szerint ez nem hiba. Amelyik boltban jártam, mindenhol volt Switch. Még PS Pro-t is nehezebb találni. Közben meg azt zengi a Nintendo, hogy nem tudnak eleget szállítani....
138.
138.
delphijos
#134: Húúú Norbi, ez az "nem vagyok részlehajló" komment iskolapéldája. Ja mégsem.
136.
136.
zozo76hun
#133: hagyd, nem erti. en is leirtam mar hasonlokeppen, meg masok is. azt sem ertette.
135.
135.
ADMlN
#134: Én nem mondtam, hogy ne kommenteljen, pusztán rávilágítottam, hogy a cselekedetei nem támasztják alá az állításait.

Azt meg remélem te is érzékeled, hogy az az idézett mondat nem kicsit ambivalens. Itt mi a konzol minőségéről beszéltünk, a dokkoló a konzol része, ergo mégis hogyan érdekli a minőség ha nem érdekli a dokkoló? És amúgy ki lehet hegyezni itt a dolgot a dokkolóra, de szó volt a kijelző gagyi anyagáról is és a lötyögő Joy-Conokról is, ő meg kategorikusan kijelentette, hogy ezek nem érdeklik, mert csak a játékélmény a lényeg.

De veled végképp nem akarok erről vitatkozni, mert úgyis csak az lesz a vége, hogy bedurcizol és kimoderálsz mindenkit aki nem tetszik, pont mint a múltkor.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...