Tizenöt éves lett az eredeti Xbox

  • Írta: Shifty
  • 2017. március 14.
  • Hír
Link másolása
Európában a mai napon ünnepli tizenötödik születésnapját az Xbox. A 2002-ben piacra dobott konzol 300 fontos árcédulával és a Halo: Combat Evolveddel próbált meg versenyre kelni a PlayStation 2-vel szemben.

Tizenöt évvel ezelőtt új szereplővel bővült a már akkor sem szegényes konzolpaletta. A Microsoft az Xboxszal próbálta meg versenyre kényszeríteni az akkoriban egyeduralkodó Sonyt és a PlayStationt. Az Xbox 2002. március 14-én mutatkozott be 300 fontos árcédulával, és olyan nyitójátékok kíséretében tette ezt, mint a Halo: Combat Evolved, az Amped: Freestyle Snowboarding, a Fuzion Frenzy, az Oddworld: Munch's Oddysee és a Project Gotham Racing.

A merész kampány ellenére az Xbox nem rajtolt jól, 2002 áprilisában máris árat csökkentett a Microsoft, így már 199 font ellenében is be lehetett egyet szerezni, ráadásul a PlayStation otthonában, Japánban is képtelen volt labdába rúgni a konzolgyártó. 

Nem is váratott sokat magára a következő generáció. A redmondiak 2005-ben piacra dobták az Xbox 360-at. Ettől függetlenül elévülhetetlen érdemei vannak az eredeti Xboxnak, hiszen többek között itt mutatkozott be az az Xbox Live is, ami alaposan megreformálta a piacot.

14.
14.
frankdelgado
#8: Miért ne lenne jó a leharcolt ps4? Moslékkal is lehet tüzet oltani....:) De rég volt, most meg már jön a skorpió, ami 40%-al erősebb lesz a ps pro-nál, de nem lesz rá játék. Meg 1.000 dolcsi lesz és akkora lesz, mint egy íróasztal. :)
12.
12.
DON GONDOCS
Mai napig az egyik legjobb konzol, figyelemre méltó hogy megtudott kapaszkodni a konzol piacon az akkori nagyágyúk mellett. Ezért maradtak csak 2en az élmezőnyben. A 360 konzolom mai napig hibátlanul működik és használom is, classic sajnos nem volt.
9.
9.
zozo76hun
elso konzolom. itt hagytam abba vegleg a PC-s jatekot. a mai napig megvan, alladin 2 chipset van benne es 80GB-os vinyo. nagyon vigyaztam ra, teljesen gyari az allapota, gyonyoru, imadom. :)
8.
8.
Codehook1337
#5: Mindenhol ki kell emelni, hogy ps tulaj vagy. Az most kimaradt, hogy hasznalt sima ps4t vettel de neked ez eleg nem kell a pro de akinek az van teged az se zavar...
7.
7.
Shifty
#5: Igen, javítom :) Köszi
5.
5.
Norbiii
Nintendo és Ps tulajként boldog születésnapot a játékkonzolnak, és sikeres jövőt kívánok az új konzoloknak!

2012 helyett, gondolom a kedves cikkíró 2002-öt szeretett volna írni. :)
4.
4.
kopic
Legjobb konzol volt toronymagasan szamomra !
Conker, Kingdom under fire, Serious Sam, Fable, Spartan Total warrior, Burnout 3, RtC Wolfenstein, Time Splitters, Halo, Gyuruk Ura 3, Black, GTA San Andreas, Vice City, Half Life 2.
Felejthetetlen jatek volt az osszes. A legtobbel tobb szaz orat siman jatszottunk.
Koszonom Xbox Classic !
2.
2.
semike
Mai napig mukodik es hasznalatban van!! Epp multkor vettem par jatekot hozza ani eddig kimaradt. Mellesleg erdekes osszehasonlitani akkor mennyi exkluziv cim volt,ellenben a mai kinalattal....
1.
1.
gorgo
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...