A Nintendo rákapcsol a Switch gyártására

  • Írta: Shifty
  • 2017. március 17.
  • Biznisz
A Nintendo is látja, hogy remekül teljesít a március elején bemutatott Switch, így nincs abban semmi meglepő, hogy az akár hordozhatóvá is varázsolható konzol gyártásának felgyorsítását tervezi a kiotói cég.

Ugyan a Nintendo még nem közölt hivatalos eladási adatokat, a SuperData szerint eddig közel 1,5 millió Switch talált gazdára. Valószínűleg közel állhat az igazsághoz ez a számadat, a Wall Street Journal legújabb beszámolója szerint ugyanis azt tervezi a Nintendo, hogy hamarosan megduplázza a konzol gyártásának tempóját. Ez azt jelentené, hogy a hamarosan kezdődő új pénzügyi esztendőben közel 16 millió Switchet gyártana le a cég.

Igény pedig minden bizonnyal lesz a hibrid konzolra, hiszen az előrejelzések szerint a Switch Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Európában is az időarányosan legjobban fogyó Nintendo-konzol címével büszkélkedhet. A várakozások szerint az első hónap alatt 2 millió példányt fognak elkapkodni belőle, így ha végre beindul a játékdömping is, biztosan még jobban megugrik majd a kereslet. A kiotóiak is ebben hisznek, ráadásul módosított várakozásuk szerint a következő egy évben akár 10 millió Switchet is el tudnak majd passzolni.

Modern Android-fejlesztői képzés indul - végre Kotlin-alapokon
A Java múlté, az Android elsődleges nyelve immár hivatalosan is a Kotlin. A HWSW új online képzésével egyszerre ismerheted meg a Kotlin nyelvet és az androidos mobilfejlesztést.
106.
ted_tris
"A Nintendo rákapcsol a Switch gyártására"
Helyes.
Jo nagy tulkinalat lesz es majd kenytelenek lesznek levinni az arat.
70-et mar adnek erte ha nem 2 db jatek lesz ra...
95.
delphijos
#85: Szerintem itt már minden ki lett beszélve. Az hogy vannak esetleg hibás készülékek tényleg kár felhozni, ez előfordul. Én tényleg nem akarok megbántani senkit, akinek bejön vegye, vigye, élvezze. Én ezért az árért nem tudok szemet hunyni a hibákért ( ha úgy jobban tetszik amiket én annak tartok ) és jelenleg nem ad annyit hogy beruházzak rá. A játékárakkal se vagyok kibékülve. A Zelda mondjuk megéri az árát, de pl. az 1-2 Switch vagy a Bomberman pofátlanul drága. ( Ezeket annyiért kellene adni mint a Snipperclips-et szerintem ) Ha karácsonyig "beindul a szekér" ( vagy épp ellenkezőleg, és lesz leárazás ) , esetleg a dokkolót , és a JoyCon-t is javítják, majd akkor.
85.
Norbiii
#84: Alap Switch olyan 110, Zeldával 120 körül.
82.
NemecsekErno
#81: Engem is érdekel, de $400-ért sokallom a Zeldát.
73.
CSOI
jah megvan majdnem 2 hetes... de a nintendó tudtommal még mindig azon az állásponton van, hogy "ez a kijelző velejárója garancia nincs".

Ennek ellenére a csodával határos módon továbbra is még mindig vannak olyanok akik úgy is megveszik (mint te ahogy mondod)...

Csupán csak annyi lenne a kérdésem ha netántán kifognál egy ilyen gépet mit csinálsz ? Széttárod a kezedet és konstatálod, hogy a "nintendó nem erről szól" ?
71.
zozo76hun
http://index.hu/tech/godmode/2017/03/07/nintendo_switch_pixelhiba_botrany/
70.
kergabi83
#69: Pont így vagyok vele én is, karácsonyra kiderűl, hogy lesz-e a Switchből valami, vagy majd megvárom a következő dobásukat. :D
69.
user101
Azt gondolom, hogy valamit csak elronthatott a nintendo, ha ennyire megosztó terméket sikerült piacra dobni. Gondolok itt arra, hogy ha a fanok és akik felültek a hype vonatra imádják de mégis közben ekkora ellentábora van. Valahol meg tudom érteni, hogy akinek ps4, x1 esetleg pc-je van az fanyalog és nemtetszését nyilvánítja ki amikor valami ennyire túlértékelt és kidolgozatlan termék olyan áron van pozicionálva, mint az ő platformuk. Minimum arcpirító... nah!

Azt nintendo oldalról kár is lenne tagadni, hogy ez minden csak nem innovatív ( hiszen egy átcímkézett, butított nvidia-shiled tablet némi extra kontrollerrel, nulla tartalommal, irreálisan drágán.
A másik oldalról viszont az eddigi "konzol élményt" próbálja kitágítani a "mobil élménnyel" történő összemosás kapcsán, ami végső soron lehet akár jópofa dolog is.

Csinálhatta volna jobban a nintendo? Kommunikálhatta volna jobban? Adhatta volna reálisabb áron, kisebb árréssel, esetleg nullszaldósan? Igen! Nem tette, lelkük rajta... Most már a piacon a hangsúly és persze a marketingen, hogy be tudnak-e rántani, hülyíteni ( tökmindegy ) elég embert. Vagy csak akkor fog igazán belendülni a szekér ha végre lesz tartalom és esetleg némi árcsökkenés is...

Egy biztos, engem elriasztottak, már nem akarok switch-et venni, pedig szerettem volna a Wii-t arra cserélni... Hát így jártak... :(((
66.
dodzylla
Egyértelmű, hogy a konzol sikere a játékbejelentésektől függ, ha sok jrpg, meg egyedi cím fog rá jönni, és az árát is lejjebb viszik akkor lesz piaca és megéri rá fejleszteni, akár mobilos címeket is portolhatnak rá.

Sajnos maga a hardver valóban rendkívül gyenge és haszontalannak látszik, de meglátjuk mit rak mögé a nintendo.
64.
delphijos
#62: Már ne haragudj, de én nem mondtam hogy pl. Japánban ( vagy bárhol máshol ) nem lehet hiánycikk. Csak azt hogy ahol én jártam, ott mindenhol volt. Yanez is ugyanezt mondta. Erre kaptuk azt hogy hazudunk, mert trollok vagyunk. Azon voltam meglepődve, hogy pont Euróbában van, amikor a Nintendo velünk szokott "törődni" utoljára. És csodálkozom, mert nem jellemző hogy ha valami hiénycikk, akkor pont nálunk simán beszerezhető. A Ps Pro-t hoztam fel példának, arra is ezt mondták, és tényleg nem volt sehol. De ha úgy jobban tetszik, tőlem lehet hiánycikk...
63.
CSOI
#62: Azon megy a vita, hogy egyes nagyon elvakult N fanok ebből az egészből azt a fals következtetést akarják levonni, miszerint azért van hiány swichből mert olyan fasza gép lett, hogy mindenki nyakát törve igyekezett beszerezni egyet. Ellenben az ellen oldal meg azt hangoztatja, hogy azért van hiány a swicből mert az N anyira alábecsülte a még megmaradt vásárló rétegének nagyságát, hogy nem mert azzal rizikozni, hogy egyszerre legyártani 3-4 milliót, hogy aztán a nyakukon maradjon belőle...
62.
Gamelord
Én egyébként azt nem értem most, hogy pontosan min is megy a vita. Egyesek találnak boltokat ahol hiánycikk, mások olyan boltokat ahol nem. Ettől nyilván mindenki azt hiszi, hogy neki van igaza(???). Nyilván szükség van összességében többre, ezért gyártanak többet, nem idióták. Vagy itt mindenki ennyire okos? :D
61.
Darksiders84
Tegnap látom ismét megtalálta mindenki saját kedvencét és gondolom így már nyugodtan tudott aludni. Kiváncsi vagyok mi lesz a Zelda teszt alatt kisebb moderátor háború valószínűleg. Mikor jön a teszt?
51.
myrte
#29: Eredetileg kártyákat gyártottak. A több, mint 100 év alatt sokat változott a cég, de változni is kell, ha a fenn akarnak maradni.
49.
Heldengeist
Ha már eladások, írnék ide egy jóslatot. Maximum 20-25 millió eladott Switch a következő 4 évben, ha a Wii U politikáját követik vele.

Ezzel feltételezem, hogy aki U-t vett, az mind egy szálig vesz Switchet is, illetve hogy a hordozhatóság miatt a Wiii/Wii U arányt követve a 3DS felhasználók ~13%-át is megfőzik (és a N javára csalva megadom, hogy nincs átfedés a Wii U és 3DS felhasználók között, annak ellenére, hogy biztos van). Ez durván egy <20 milliós keménymag, amit megtoldhat valamivel egy sikeres marketing hadjárat.

Kíváncsi vagyok, bejön-e.
46.
CSOI
Hé legalább nézzük a jó oldalát az N legalább nem húz le egy újabb rókabőrt a fanjain a konzoljai "slim"-esítésén...
45.
sasncore
#42: Azért nincs videó, mert összetaposta a tömeg a sajtóst. Aki pedig egy Wii szerű rebootra vágyott, nem vesz semmit. Tabletem már van (ebből kettő kiköthető tvre, és köthető rá gamepad stb, Android és Windows platform), régi Wii-is van, pc-is van, nem tudom hova tenni a kártyás Nintendo tabletet.
42.
delphijos
#37: Én nem mondom hogy nem fogy ( mint mondtam, az természetes hogy a nagy rajongók ráugrottak ) de majd késöbb meglátjuk ha ők már mind vettek. Az már nagy baj lenne ha még 2-3 millió fan se lenne. Én csak a többieknél nem látom hogy egyelőre mit csinálnának vele.
Azt is elhiszem hogy a Zelda remek lett. Csak csodálkozom hogy pont Japánba nem szállítottak eleget, pedig általában a Nintendo Európával bánik mostohán. És a videók is elmaradtak ahol a japók egymást tapossák launch-kor.
36.
Norbiii
#31: Nekem pl a SNES a kedvenc Nintendo játékkonzolom! :)
35.
Ooorky
#11: Khmm, Virtual Boy khmm.
31.
Yanez
#29: Teljesen egyetértek abban, hogy valami egyedit kell kitalálnia, mint a Wii esetében. Azt viszont, hogy érted, hogy maradt a gyökereinél? Mert szerintem pont az ellenkezőjét csinálta, és kigyomlálta azokat a gyökereket. Hol van az az N akit a NES, Snes, GC meg Wii alatt ismertünk és szerettünk meg? Miért NEM maradtak a gyökereknél???
29.
Norbiii
Megváltoztak az igények, és megváltoztak a játékok is, és azok előadási módja is! Egy mai fiatal elsősorban nem Mariora vágyik, hanem egy Cod-ra, egy Battlefieldre, vagy sajnos egy durva és brutális Friday the 13-ra. Erre értettem. (Az N ilyen téren hátrányban van, és többek közt ezért kell szinte mindig kitalálni valami egyedit pl Wii mozgásérzékelés, hogyha ők nem azt az irányt követik, mint a többiek, legalább valamiért vonzó legyen az N azoknak is, akik nem annyira szeretik!)
....ezért is vádolják sokszor a Nintendo-t, hogy lemaradt 15-20-30 évvel, és mondják nem tart lépést a korral! A Nintendo megmaradt a gyökereinél ilyen téren, és hisz abban, hogy a valós JÁTÉKOK még érhetnek valamit.

Rögtön hozzáteszem, van Ps4-em is, és én sem csak Mariozni szeretek, de ha nagyon választanom kéne, a legközelebb hozzám mindig is a Nintendo játékai álltak! :)
22.
aordog
#15: A fiataloknak nincs fizetésük és nem mindenki milliomos.
Nintendo-t venni nem érdemes a fiatal korosztálynak.
Persze, ha minden játék jönne rá, akkor más lenne a szitu!
Nekem WiiU- m van, de most veszek mellé egy Pro-t.
Szerinted mièrt?? Megmondom: azért amièrt Te is vettél!
Így a sajnàlatod egy kicsit "cinikus", hiszen Te is tudod, hogy rengeteg game-rôl maradnál le. Pl.: a kedvenc Fifádról!
21.
CSOI
#20: És ez pontosan kinek a hibája is akkor ?

De amúgy komolyan kérdem. A szülőké aki hagyja, hogy a 12 éves cod-ozzon? A ps/xbox-é mert ott van 3party támogatás vagy a nintendóé akiknél meg nincs ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...