A Nintendo rákapcsol a Switch gyártására

  • Írta: Shifty
  • 2017. március 17.
  • Biznisz
A Nintendo is látja, hogy remekül teljesít a március elején bemutatott Switch, így nincs abban semmi meglepő, hogy az akár hordozhatóvá is varázsolható konzol gyártásának felgyorsítását tervezi a kiotói cég.

Ugyan a Nintendo még nem közölt hivatalos eladási adatokat, a SuperData szerint eddig közel 1,5 millió Switch talált gazdára. Valószínűleg közel állhat az igazsághoz ez a számadat, a Wall Street Journal legújabb beszámolója szerint ugyanis azt tervezi a Nintendo, hogy hamarosan megduplázza a konzol gyártásának tempóját. Ez azt jelentené, hogy a hamarosan kezdődő új pénzügyi esztendőben közel 16 millió Switchet gyártana le a cég.

Igény pedig minden bizonnyal lesz a hibrid konzolra, hiszen az előrejelzések szerint a Switch Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Európában is az időarányosan legjobban fogyó Nintendo-konzol címével büszkélkedhet. A várakozások szerint az első hónap alatt 2 millió példányt fognak elkapkodni belőle, így ha végre beindul a játékdömping is, biztosan még jobban megugrik majd a kereslet. A kiotóiak is ebben hisznek, ráadásul módosított várakozásuk szerint a következő egy évben akár 10 millió Switchet is el tudnak majd passzolni.

106.
ted_tris
"A Nintendo rákapcsol a Switch gyártására"
Helyes.
Jo nagy tulkinalat lesz es majd kenytelenek lesznek levinni az arat.
70-et mar adnek erte ha nem 2 db jatek lesz ra...
105.
zozo76hun
#99: gondolom kint a tobbi is olcsobb
99.
Link21
#86: Azt szeretném hozzátenni, hogy kint alapból 300$ maga a gép.
95.
delphijos
#85: Szerintem itt már minden ki lett beszélve. Az hogy vannak esetleg hibás készülékek tényleg kár felhozni, ez előfordul. Én tényleg nem akarok megbántani senkit, akinek bejön vegye, vigye, élvezze. Én ezért az árért nem tudok szemet hunyni a hibákért ( ha úgy jobban tetszik amiket én annak tartok ) és jelenleg nem ad annyit hogy beruházzak rá. A játékárakkal se vagyok kibékülve. A Zelda mondjuk megéri az árát, de pl. az 1-2 Switch vagy a Bomberman pofátlanul drága. ( Ezeket annyiért kellene adni mint a Snipperclips-et szerintem ) Ha karácsonyig "beindul a szekér" ( vagy épp ellenkezőleg, és lesz leárazás ) , esetleg a dokkolót , és a JoyCon-t is javítják, majd akkor.
89.
zozo76hun
#87: a zeldat nehezen futtatna switch nelkul. ugy gondolta hogy egyutt annyi nyilvan, merthogy mas epkezlab cim nincs ra. :)
87.
Link21
#86: Nem, NemecsekErno csak a Zeldára írta a 400 dollárt.
86.
zozo76hun
#83: 400 dollar atvaltva: 114944ft

tehat nem irt sokat, meg norbi is tobbre taksalta.
85.
Norbiii
#84: Alap Switch olyan 110, Zeldával 120 körül.
84.
zozo76hun
#83: mennyi nalunk egy switch+zelda?
83.
Link21
#82: Fuh, hát nem laknék a közeledben, ha valóban ennyibe kerül feléd. :/ Esetleg próbáld meg neten megrendelni máshonnan.
82.
NemecsekErno
#81: Engem is érdekel, de $400-ért sokallom a Zeldát.
81.
zozo76hun
#80: erdekli, csak nem akar venni. engem is erdekel a switch, mint ahogy a ps is erdekel, megsem akarok venni mert xbox az ami nekem fekszik.
80.
Link21
#77: Nagyon beleéled magad, ahhoz képest, hogy mennyire nem érdekel téged a konzol.
77.
CSOI
#74: Van, mert pontosan ez az attitűd vezetett a a túlburjánzott dlc üzletpolitikához a gusztustalan mikrotranzakcióhoz és a félkész preordre/earlyacess szaroknak... Honna fakad ez a mérhetetlenül gusztustalan beletörődömség ráadásul pont az N fanoktól ? Pont, hogy nekik kéne leghangosabban verniük az asztalt, mondván nem ezt érdemlik. Fel se fogod, hogy a pixelhibás szart még a leg niemandabb kinai garázscég is cseréli garanciában ?

Ha egy kurva nagy karc fogadna kicsomagolás után a kijelző, de a N leközöli, hogy ez a szállítás sajátossága nem cserélik és amúgy is az egy generációval ezelőtti termékeknél is előfordult akkor is letoltad volna ezt a bullshitet ?

74.
Link21
#73: Nem, a 3DS esetében is ez a helyzet. Tudsz vele mit csinálni? Nem. Tudatában vagy vele, hogy mit is veszel pontosan? Milyen kockázattal jár? Igen! Te veszel? Nem. Akkor van értelme itt lenned? Nem.
73.
CSOI
jah megvan majdnem 2 hetes... de a nintendó tudtommal még mindig azon az állásponton van, hogy "ez a kijelző velejárója garancia nincs".

Ennek ellenére a csodával határos módon továbbra is még mindig vannak olyanok akik úgy is megveszik (mint te ahogy mondod)...

Csupán csak annyi lenne a kérdésem ha netántán kifognál egy ilyen gépet mit csinálsz ? Széttárod a kezedet és konstatálod, hogy a "nintendó nem erről szól" ?
72.
Link21
#71: Ez már lerágott csont, lásd: dátum. Aki akarja, mint én, az úgyis megveszi.
71.
zozo76hun
http://index.hu/tech/godmode/2017/03/07/nintendo_switch_pixelhiba_botrany/
70.
kergabi83
#69: Pont így vagyok vele én is, karácsonyra kiderűl, hogy lesz-e a Switchből valami, vagy majd megvárom a következő dobásukat. :D
69.
user101
Azt gondolom, hogy valamit csak elronthatott a nintendo, ha ennyire megosztó terméket sikerült piacra dobni. Gondolok itt arra, hogy ha a fanok és akik felültek a hype vonatra imádják de mégis közben ekkora ellentábora van. Valahol meg tudom érteni, hogy akinek ps4, x1 esetleg pc-je van az fanyalog és nemtetszését nyilvánítja ki amikor valami ennyire túlértékelt és kidolgozatlan termék olyan áron van pozicionálva, mint az ő platformuk. Minimum arcpirító... nah!

Azt nintendo oldalról kár is lenne tagadni, hogy ez minden csak nem innovatív ( hiszen egy átcímkézett, butított nvidia-shiled tablet némi extra kontrollerrel, nulla tartalommal, irreálisan drágán.
A másik oldalról viszont az eddigi "konzol élményt" próbálja kitágítani a "mobil élménnyel" történő összemosás kapcsán, ami végső soron lehet akár jópofa dolog is.

Csinálhatta volna jobban a nintendo? Kommunikálhatta volna jobban? Adhatta volna reálisabb áron, kisebb árréssel, esetleg nullszaldósan? Igen! Nem tette, lelkük rajta... Most már a piacon a hangsúly és persze a marketingen, hogy be tudnak-e rántani, hülyíteni ( tökmindegy ) elég embert. Vagy csak akkor fog igazán belendülni a szekér ha végre lesz tartalom és esetleg némi árcsökkenés is...

Egy biztos, engem elriasztottak, már nem akarok switch-et venni, pedig szerettem volna a Wii-t arra cserélni... Hát így jártak... :(((
68.
Link21
#67: Ha azt várod el, hogy valaki komolyan is vegyen, akkor nem ilyen stílusban kellene megnyílvánulnod.

Nem azt mondom, hogy nincs valamilyen szinten igazad, csak egy kis tanács akart lenni.
66.
dodzylla
Egyértelmű, hogy a konzol sikere a játékbejelentésektől függ, ha sok jrpg, meg egyedi cím fog rá jönni, és az árát is lejjebb viszik akkor lesz piaca és megéri rá fejleszteni, akár mobilos címeket is portolhatnak rá.

Sajnos maga a hardver valóban rendkívül gyenge és haszontalannak látszik, de meglátjuk mit rak mögé a nintendo.
64.
delphijos
#62: Már ne haragudj, de én nem mondtam hogy pl. Japánban ( vagy bárhol máshol ) nem lehet hiánycikk. Csak azt hogy ahol én jártam, ott mindenhol volt. Yanez is ugyanezt mondta. Erre kaptuk azt hogy hazudunk, mert trollok vagyunk. Azon voltam meglepődve, hogy pont Euróbában van, amikor a Nintendo velünk szokott "törődni" utoljára. És csodálkozom, mert nem jellemző hogy ha valami hiénycikk, akkor pont nálunk simán beszerezhető. A Ps Pro-t hoztam fel példának, arra is ezt mondták, és tényleg nem volt sehol. De ha úgy jobban tetszik, tőlem lehet hiánycikk...
63.
CSOI
#62: Azon megy a vita, hogy egyes nagyon elvakult N fanok ebből az egészből azt a fals következtetést akarják levonni, miszerint azért van hiány swichből mert olyan fasza gép lett, hogy mindenki nyakát törve igyekezett beszerezni egyet. Ellenben az ellen oldal meg azt hangoztatja, hogy azért van hiány a swicből mert az N anyira alábecsülte a még megmaradt vásárló rétegének nagyságát, hogy nem mert azzal rizikozni, hogy egyszerre legyártani 3-4 milliót, hogy aztán a nyakukon maradjon belőle...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...