Minden, amit a hazai e-sportról tudni érdemes

  • Írta: zoenn
  • 2017. március 22.
  • Hír
Immáron második alkalommal készült olyan átfogó kutatás, amely a hazai e-sportolói szokásokat vizsgálta. Az Esport1, az Egymillióan a magyar e-sportért és az eNET 1800 fiatal játékost kérdezett meg.

Rengeteg fontos és érdekes adattal lettünk gazdagabbak a magyar e-sport helyzetéről. Az e-sport játékokkal játszó magyar fiatalok hétköznap átlagosan 3, hétvégén pedig 5 órát töltenek e-sporttal. 44 százalék játszik vagy tervez versenyszerűen játszani, a legnépszerűbb cím pedig a Counter-Strike: Global Offensive – derült ki az Egymillióan a Magyar Esportért, az Esport1.hu és az eNET kutatóközpont kutatásából.

Második alkalommal készült olyan kutatás, amely a hazai e-sportolói szokásokat vizsgálja, a kérdőívet 1814-en töltötték ki.

Az e-sport hazai bázisa még viszonylag kicsi: ha az e-sport játékokat játszókat, a versenyzőket, e-sport nézőket és az „offline” versenyekre járókat e tábor részének tekintjük, akkor a számukat körülbelül 200 ezer főre tehetjük. Míg a tágan értelmezett videojátékot (digitális eszközökön való játék) játszók között csak kicsivel több a férfi, mint a nő (52-48 százalék a férfiak javára), addig az e-sport játékosok táborában ez a szám közel 95 százalék a férfiak javára.

Mindez komoly piaci potenciált is mutat: az eNET korábbi videojátékos kutatásában becsült 15 milliárd forintos, videojátékhoz kapcsolódó költés egyharmadát ők generálják. Perifériákat, videojátékokat, videojátékon belüli virtuális tárgyakat és e-sport merchandise termékeket vásárolnak leginkább.

Minden egyéb tudnivalóért csekkold az alábbi infografikát!

6.
Extol
#5: Hát, nem valószínű
5.
markoci555
1800 kérdezett majdnem fele versenyszerűen játszik vagy tervezi, akkor itt kiket kérdeztek ki? Vagy egy kis csokiért járó lanparty már versenyszerűnek számít?
4.
CitromH
Nahát, a magyarok nem starcraftoznak? Az egyetlen esport amelynek a meccseit meg is néztem annó.
3.
fehersam
Valójában örülök, hogy van e-sport, és hogy ez az egérrel való célzás miatt majdhogynem PC-re korlátozódik. Simán vehettem egy PS4-et, és élvezem a casual életmódot :D Isteni
2.
Extol
Egy E-sportot se néztem még meg, talán majd egyszer egy CS Go döntőt. Egyik az hogy amikkel játsszanak azokat a programokat nem is ismerem pl Dota és társai, másik az hogy én ezzel úgy vagyok mint a pornóval, jobb csinálni mint nézni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...