Minden, amit a hazai e-sportról tudni érdemes

  • Írta: zoenn
  • 2017. március 22.
  • Hír
Link másolása
Immáron második alkalommal készült olyan átfogó kutatás, amely a hazai e-sportolói szokásokat vizsgálta. Az Esport1, az Egymillióan a magyar e-sportért és az eNET 1800 fiatal játékost kérdezett meg.

Rengeteg fontos és érdekes adattal lettünk gazdagabbak a magyar e-sport helyzetéről. Az e-sport játékokkal játszó magyar fiatalok hétköznap átlagosan 3, hétvégén pedig 5 órát töltenek e-sporttal. 44 százalék játszik vagy tervez versenyszerűen játszani, a legnépszerűbb cím pedig a Counter-Strike: Global Offensive – derült ki az Egymillióan a Magyar Esportért, az Esport1.hu és az eNET kutatóközpont kutatásából.

Második alkalommal készült olyan kutatás, amely a hazai e-sportolói szokásokat vizsgálja, a kérdőívet 1814-en töltötték ki.

Az e-sport hazai bázisa még viszonylag kicsi: ha az e-sport játékokat játszókat, a versenyzőket, e-sport nézőket és az „offline” versenyekre járókat e tábor részének tekintjük, akkor a számukat körülbelül 200 ezer főre tehetjük. Míg a tágan értelmezett videojátékot (digitális eszközökön való játék) játszók között csak kicsivel több a férfi, mint a nő (52-48 százalék a férfiak javára), addig az e-sport játékosok táborában ez a szám közel 95 százalék a férfiak javára.

Mindez komoly piaci potenciált is mutat: az eNET korábbi videojátékos kutatásában becsült 15 milliárd forintos, videojátékhoz kapcsolódó költés egyharmadát ők generálják. Perifériákat, videojátékokat, videojátékon belüli virtuális tárgyakat és e-sport merchandise termékeket vásárolnak leginkább.

Minden egyéb tudnivalóért csekkold az alábbi infografikát!

6.
6.
Extol
#5: Hát, nem valószínű
5.
5.
markoci555
1800 kérdezett majdnem fele versenyszerűen játszik vagy tervezi, akkor itt kiket kérdeztek ki? Vagy egy kis csokiért járó lanparty már versenyszerűnek számít?
4.
4.
CitromH
Nahát, a magyarok nem starcraftoznak? Az egyetlen esport amelynek a meccseit meg is néztem annó.
3.
3.
fehersam
Valójában örülök, hogy van e-sport, és hogy ez az egérrel való célzás miatt majdhogynem PC-re korlátozódik. Simán vehettem egy PS4-et, és élvezem a casual életmódot :D Isteni
2.
2.
Extol
Egy E-sportot se néztem még meg, talán majd egyszer egy CS Go döntőt. Egyik az hogy amikkel játsszanak azokat a programokat nem is ismerem pl Dota és társai, másik az hogy én ezzel úgy vagyok mint a pornóval, jobb csinálni mint nézni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...