Ha kell, megjavítja a Nintendo a hibás Joy-Conokat

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 23.
  • Hardver
Link másolása
A konzolgyártó most először hivatalosan is elismerte, hogy hibás lehet a Switch bal Joy-Conja, és ha szükséges, természetesen javítja is a kiegészítőt. Viszont azt is leszögezte, hogy nem általános hibajelenségről van szó.

Amióta a sajtó megkapta a Nintendo Switch-et, azóta lehetett hallani olyan panaszokról, hogy a Joy-Con kontrollerek (különösen a bal) hajlamosak eldobni a kapcsolatot, ami könnyen bezavarhat játék közben. A Nintendo egyszer már reagált a problémára, a hivatalos támogatói oldalon azonban úgy kezelték az ügyet, mintha tőlük független tényezők okoznák a problémát.

Ezek után különösen nagyot ment az a videó, amelyben egy úriember bebizonyítja, hogy a bal Joy-Con problémái igenis tervezési hibára vezethetők vissza, ugyanis a kontrollerben lévő antennát az alaplapba építették bele és az analóg karhoz tartozó fémdoboz mellett vezették el, így már egy kis "rásegítés" is elég, hogy hiba lépjen fel a mátrixban. A teljesség kedvéért a videós meg is szerelte az eszközt.

Nos, a Nintendo a minap újabb közleményt adott ki, ebben már konkrétan elismeri, hogy egy gyártási hiba következtében valóban előfordulhat ilyen probléma a bal Joy-Connal. Leszögezte ugyanakkor, hogy a hibajelenség egyáltalán nem általános, csak a kontrollerek egy kis részét érinti, éppen ezért nem is tervezik, hogy visszahívják a kiegészítőket, és azonnal kicserélik mindenkinek.

Természetesen nem marad magára, akinél mégis előfordul a hiba: a cég azt kéri az érintettektől, hogy keressék fel a supportot, hogy eldönthessék valóban szükséges-e a javítás. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a hiba fennáll az illetőnél, a kontrollert megjavítják - a CNET jelentése szerint a Nintendo egy pici elektromosságot vezető szivacs elhelyezésével (lásd a képen) oldja meg a problémát.

A cég azt is hangsúlyozta, hogy a jövőben gyártott gépeknél ez a probléma már nem fog előfordulni.

13.
13.
CoreyT
12.
12.
Darksiders84
Bayonetta 2 jön Switchre is vajon mert ha jól emlékszem az csak Nintendos volt és nem is akármilyen?
10.
10.
delphijos
#6: A WiiU felejtős nekem. Kifutott konzol, de olyan áron hogy abból kijön egy Switch. Ha lenne 50-60 körül, nem gondolkoznék.

Amúgy meg sose a Nintendo-t szidtam, vagy a játékokat. De amik miatt jelenleg magával a Switch-el szemben fenntartásaim vannak, azt tartom. Továbbra sem vagyok meggyőzve hogy ez sikeres platform lesz. Ezért várok.
6.
6.
Norbiii
#4: Switchre még nincs annyi jó játék, de Wii U-ra tudok mondani elég sokat:

-Mario maker, Mario kart 8, NSMB, Super Mario 3D World, Donkey Kong Tropical Freeze, Toad Treasure Tracker, Yoshi Woolly World, Zelda részek, Mario party 11, Wii U Party, Lego City Undercover Splatoon, Bayonetta, Xenoblade Chronicles, stb...utóbbi kettő, inkább három egyébként nem érdekel, de azt mondják jók.
4.
4.
kergabi83
#1: De ha mondjuk meghàborodnál és szaladnál venni egyet, akkor is a Zeldán kívül mivel játszanál? :D
Hadd pörögjön ki ez a készlet, legyen meg az E3, aztán jöhet a karácsonyi szezonban!
2.
2.
zozo76hun
"A Nintendo egyszer már reagált a problémára, a hivatalos támogatói oldalon azonban úgy kezelték az ügyet, mintha tőlük független tényezők okoznák a problémát."

pl: akvarium a kozelben, nagyon ramarkolsz, stb... :)
1.
1.
delphijos
Egyre inkább érzem hogy számomra jó lépés karácsony környékére tervezni a vásárlást. Addigra remélhetőleg a panaszolt gyermekbetegségeket javítják ( talán a dokkoló is kap valami szivacsot ) és ha lesz játékfelhozatal, akkor már megéri beruházni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...