Elképesztő számok a legnagyobb játékipari cégnél

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 23.
  • Biznisz
Link másolása
Az egyébként sok más szolgáltatást is futtató kínai Tencent több mint 10 milliárd dollár bevételt szerzett a játékpiacon. Ezzel messze ő a legnagyobb cég az iparágban, az Activision jó 3 milliárddal van lemaradva.

A Tencent pénzügyi jelentése szerint az online játékból származó bevételei 10,3 milliárd dollárra rúgtak a tavalyi évben, ami 25 százalékos növekedésnek felel meg éves szinten. A Tencent elsősorban PC-n és mobilon terjeszkedik, övé például a League of Legends, ami alapvető hajtómotorja az üzletének.

Népszerű volt továbbá a saját mobilos fejlesztése, az Honour of Kings is, ami egy új házon belüli rekordot is felállított: volt olyan nap, hogy 50 millió aktív felhasználót tudhatott maga mögött a játék. A kínai vállalat gőzerővel terjeszkedik a mobilos piacon egyébként, tavaly 8,6 milliárd dollárt fizetett, hogy többségi tulajdonos lehessen a Clash of Clans fejlesztőcégében. A Tencent mobilos üzlete éves szinten 51 százalékot hízott a tavalyi év utolsó negyedében.

A Tencent ezzel messze a legnagyobb játékipari vállalat, a lista második helyezettje, az Activision-Blizzard 6,61 milliárd dolláros bevétele uzsonnapénz ehhez képest. Mondjuk a Tencent valószínűleg ennek is örül, hiszen az Activisionbe is bevásárolta már magát.

2.
2.
tekka
Kínai cipő, kínai játék, rendeljünk kínait , kína a középpont ennyi hol a vége.Régen ...aki idősebb az tudja hogy régen kína sehol sem volt...és most,ott tartanak hogy tényleg jó cuccokat gyártanak olcsón.Pl: headsetek sades olcsón nagyon jól szólnak főleg a usb kábelesek,megcsinálták mindenki bekajálta.
1.
1.
markoci555
Legjobban mutatja az emberek hülyeségét, hogy freetoplay játékokból ekkora összegek folynak be.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...