A Verdák 3-játékkal folytatja az átalakulást a Disney

  • Írta: fojesz
  • 2017. április 6.
  • Megjelenés
Megjelenési dátumot kapott a Cars 3: Driven to Win, amely még Wii U-ra is elkészül. Az adaptáció házon kívüli fejlesztés, a Star Wars- és a Marvel-játékokhoz hasonlóan a rajzfilm-feldolgozások is licencmegállapodások alapján készülnek.

Megjelenési dátumot kapott a Cars 3: Driven to Win, a játék a Verdák 3 mozipremierjével egy napon, június 13-án debütál, és nemcsak PS4-re, Xbox One-ra és Switch-re készül, hanem PS3-ra, Xbox 360-ra és Wii U-ra is.

Az adaptáció az animációs film "utolsó nagy versenye" után játszódik, és 20 testreszabható karaktert, valamint számos ikonikus helyszínt emeltek át bele az eredeti sorozatból. Az anyag maximálisan családbarát, ennek megfelelően osztott képernyős multiplayer is került bele, amit kooperatív vagy kompetitív módban is játszhatunk.

Az igazi érdekesség az, hogy a játékot az Avalanche Software fejleszti, de már nem a Disney berkein belül. Az Avalanche Software nem azonos a Just Cause-csapattal, a fejlesztőcég korábban a Disney saját stúdiójaként működött, a Disney Infinity lelövésével azonban szélnek eresztették a srácokat, akik végül a Warner Bros.-nál leltek menedékre.

A Disney ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy kiszáll a konzolos játékfejlesztésből, de igazság szerint ez nem meglepő, a cég már évek óta nem találta a helyét a piacon. A sikertelen projektek sorozata után kizárólag mobilos és böngészős játékokkal fárasztotta a rajongókat, csak a Disney Infinity tűnt reményteli próbálkozásnak, azonban mára a toys-to-life piac is leeresztett - idén az Activision sem fejleszt új Skylanderst.

A modellváltás a Star Wars érkezésével vette kezdetét: a LucasArts szinte azonnal lehúzta a rolót, amint a Disney rátette a kezét, azóta a cég kizárólag licencmegállapodásokban gondolkodik. Az átalakulás a Marvel-játékokat is utolérte (ennek csúcsa a Square Enixszel kötött üzlet), és úgy tűnik, a rajzfilmekre is hasonló sors vár.

1.
tupaccc
Nem szoktam fikázni semmit, de ezt kukázni kellene. Mi ez a grafika, mi ez a sok hiba benne? Pl. 0:24nél a beglitchelő lángok a háttérben..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...