Frissítve: Kivezetik a NES Classic Editiont

  • Írta: zoenn
  • 2017. április 18.
  • Gyászhír
Csupán hat hónappal a megjelenés után a Nintendo úgy döntött, kivonja a forgalomból a NES Classic Editiont Észak-Amerikában. A minikonzol saját sikerének áldozata, a készletek feltöltése rendre akadozott.

Mindössze fél évet élt a NES Classic Edition, és a februári szóbeszédek után már bizonyossá vált, hogy a Nintendo kivonja az amerikai piacról a masinát, így a gyártása is befejeződik. A minikonzol 30 előre telepített klasszikus játékkal együtt érkezett, amit sajnos nem lehetett bővíteni - de ezzel együtt mi imádtuk.

A gép már a megjelenés óta komoly súlyos ellátási problémákkal küzdött, a készletek gyorsan elfogytak, az új szállítmányok pedig késtek. A Nintendo tisztában volt ezzel, és most elnézést kért. A cég bejelentése szerint a NES Classic Editionnel sosem terveztek hosszú távra, és a sikerre való tekintettel így is többet gyártottak belőle, mint eredetileg szerettek volna.

Áprilisban még az észak-amerikai régiók megkapják az utolsó szállítmányokat, de aztán vége a dalnak. Nagy rá az esély, hogy Európában is hasonló lesz a helyzet, így ha NES Classic Edition vásárlásán töröd a fejedet, ne várj vele!

Update! A Nintendo megerősítette, hogy a konzolt Európában és Japánban is kivezetik a piacról.

Az eBayen eközben megjelentek a nyerészkedők: akár 325 dollárért is gazdára találhat a NES Mini, ami az eredetinél hatszor magasabb ár. Csekkoljátok ti is a horribilis árcédulákat!

30.
kergabi83
#29: Ja, miután eltapsoltak az értékükből kb 85%-ot! Szép munka. Kell a Nintendo a piacra, én még most is azt mondom hogy tudnak ezek ha akarnak, de ne legyen már minden mozdulatuk lépten nyomon világszenzáció azért... :D
Én máig nem értem, hogy miért engedték meg azt a sok veszteséges évet...
29.
adye
#28: Szűkítsd az elmúlt egy évre, és igen, az pontosan az.
28.
kergabi83
#25: És ezt te egy stabilan emelkedő grafikonnak látod? :D
27.
Codehook1337
#26: Igen. Akartam is venni egyet mediaba volt is nalunk 25ert. Azszem igy kimarad...
26.
Norbiii
Jól emlékszem, hogy itthon pár hónappal ezelőtt 20 ezer körül volt az ára, most meg 35 ezer??? Berosálok...
25.
adye
#24: Pontosan tudom mit akarok mondani, köszönöm de nem kell helyettem megfogalmaznod semmit.

Amit írtam a cikk vonatkozásában egyértelmű, hogy a Mini NES bejelentése/megjelnése óta eltelt időszakra vonatkozik, az nem 10 éve volt.

Feketén-fehéren látható, hogy hogyan teljesít a cég az értéktőzsdén:
http://www.marketwatch.com/investing/stock/ntdoy
24.
kergabi83
#22: Akarod mondani, a stabilan lefelé ívelő részvényárfolyamhoz. Ezek a szakbarbárok sikeresen elérték, hogy a Ninti részvénye az elmúlt tíz évben 60(!) százalèkot esett. (Pofára)
23.
ilovenancythompson
#20: Kérdés, hogy a fanbojokat kiszolgáló hibékkal túzdelt verzióval, vagy egy jól megtervezett, normális kábelokkal és esetlegesen bővíthető játékállománnyal
kiadott, hibátlan NES classikkal jártak volna jobban. Mert szerintem az utóbbival, amit még most is árulhatnának. Mellesleg a két dolog nem üti egymást, és ezzel verizóval is élnének azok az előnyök, amiket leírtál. Sőt.
22.
adye
#20: Abszolút megerősítem az általad leírtakat. (Bár valahol én is városi ficsúr vagyok.)

Nemrég olvastam egy külföldi tanulmányt, hogy a Nintendo (és még 1-2 hasonló cég) az ilyen és ehhez hasonló disztribúciós és marketing eszközökkel miként alakít ki egy különleges pszichológiát a saját ökoszisztémája körül.

A kieső bevétel amit az esetleges jövőbeni hardvereladáson buktak ezzel a lépéssel jelentéktelen ahhoz képest, amivel ez a brand építéséhez és köztudatban tartásához hozzájárult.

Valaki korábban leírta, hogy mennyi hülye dolgozik a Nintendonak. Az én cégemnél szívesen látnék ilyen hülyéket, ezek szerint ők kellenek a stabilan felfelé ívelő részvényárfolyamhoz. :)
21.
Gamelord
Valaki eltudná magyarázni, hogy mi a problémája az embereknek, azon kívül hogy ész nélkül irogatnak? Aki akarta megvette, vagy megveszi. Ezt nem úgy adták ki , hogy még lesz hozzá x-y játék, és ezt mindenki tudta előre. Itthon is bőven kapható. Tehát mi a gond?
20.
NemecsekErno
Pedig nem olyan nehéz felfogni a dolgot józan, paraszti ésszel.
Bár gondolom nektek városi ficsúroknak éppen ez okozza a problémát.

A Nintetndó sosem egy tömeg konzolként árulta a NES Classic-ot és már a bejelentésnél elmondták, hogy limitált szériáról van szó.
Az eladások beszüntetésével el is érték a céljukat,
- kialakult egy, a gyűjtők és fanboy-ok számára sokat érő széria
- a Switch megjelenése elött kevés pénzből ismét a média középpontjába került a Nintendo név
- az egészhez nem az új játékaikat használták fel, hanem azokat amikhez már senki sem nyúlna egyébként

Szerintem teljesen jól sült el a dolog a Nintendo szempontjából és úgy tünik a piac is így gondolja.
A Switch kibocsátása óta képtelen zuhanni a részvényük és ez a NES bejelentés óta sem változott.
18.
Norbiii
#13: Mindennel játszom, ami tetszik, de igen, elsősorban Nintendo párti vagyok.
17.
ilovenancythompson
egyetértek azzal hogy anintendonál túl sok anime pornót néznek mostanában a menedzsmentben..
16.
Codehook1337
En vennek egyet mindenkeppen. Valaki tudna segiteni, hogy kell feltorni hogy 300 jatek legyen rajta. Magyar utmutatot nem talalok sehol.
15.
DON GONDOCS
Oda megy ahová való XD majd követi a switch.
14.
Yanez
#13: Nope. Én inkább videójáték fan vagyok. Nem platform fan.
13.
zozo76hun
#8: es ha jol emlekszem te eleve egy nintendo fan vagy (vagy yanez az?). namost ha egy nintendot szereto gamer is felismeri ezt, azt mar nem lehet elfogultsaggal vadolni...
12.
dcba
#10: "Á, hagyjuk a francba az egészet, legalább páran meggazdagodnak majd belőle az eBay-en."

Ennel jobban le sem lehetett volna irni!
11.
Rakottkrumpli
Szerintem a nintendot azok a lamantinok vezetik, akik a family guy-t írják...
10.
SzDavid99
"Van egy konzolunk, amit fillérekért legyárthatunk és több tízezerét rohannak érte a népek a boltokba. Viszont annyian vannak, hogy már nem tudjuk őket kiszolgálni. Mi legyen? Duplázzuk meg a gyártást esetleg?

"Á, hagyjuk a francba az egészet, legalább páran meggazdagodnak majd belőle az eBay-en."
9.
vmiki88
Ugyan, ne legyetek túl durvák a Nintendoval, valószínűleg rengeteg szellemileg visszamaradott embert vettek fel mostanság oda.
8.
Norbiii
Nálam betett, amit a Wii U-val csináltak, amikor még meg sem jelent a Switch, és ez is gyors volt, bár itt egy nosztalgia konzolról van szó.

Kafa lehet úgy Switchet venni, hogy tudja az ember, hogyha jön egy új konzol, a Nintendo azonnal le is mond a régiről...
7.
dcba
#6: Pontosan, valamire nagy a kereslet es keves munkaval jonne be belole penz, akkor gyorsan abba kell hagyni, mert ez igy nem allapot.

Amugy is a Nintendonak valami perverz oromet tud okozni, h ha a termekei ritkak, mert akkor azon mindenki sok penzt tud keresni, kiveve a Nintendo akinek semmi haszna nincs abbol, h egy 24 ezer ftos NES-t eladnak majd mondjuk 300 dollarert 1 ev mulva, mert annyira ritka lesz.
6.
Thor Vath
Ööö... tehát ha nagy a kereslet, megszüntetjük a gyártást. Aha.
5.
Derivel
A Nintendo egyszer hoz egy jó döntést, de aztán ezt is visszavonja...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...