E3 2017: Visszatérnek a Bethesda fizetős modjai

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 12.
  • Bejelentés
Link másolása
Vagy valami olyasmi. Bár a cég igyekszik megmagyarázni, hogy a reggel bejelentett Creation Club nem a fizetős modokkal történő kísérletezés következő fázisa, nehéz dolga van, a platform lényege ugyanis pont az, hogy modokat lehet rajta vásárolni.

A Bethesda a Creation Club nevű platformot is bejelentette a konferenciáján, ami első körben a Fallout 4-et és a The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Editiont támogatja majd. A klub lényegében különböző új tartalmak gyűjtőhelye lesz, felszereléseket, fegyvereket, helyszíneket, játékmeneti adalékokat és sok más kiegészítőt vásárolhatunk majd a játékainkhoz.

A Creation Clubban fellelhető extráknak csak egy részét készítik majd a Bethesda munkatársai, ugyanis a közösség legjobb modderei is csatlakozhatnak hozzá, akik pénzt is kapnak a munkájuk után. Persze nem lesz egyszerű bekerülni a tartalomgyártók elitjébe, a Bethesdának jóvá kell hagynia az új tartalom előzetes dokumentációját, illetve alfa- és bétateszteket is kell csinálni hozzá. A minőségről a Bethesda munkatársai gondoskodnak, akik végigkísérik a fejlesztési folyamatokat, és a kompatibilitást is biztosítják.

Mi pedig a Steamen, a PlayStation Store-ban és az Xbox Store-ban megvásárolható kreditekkel juthatunk hozzá mindehhez, ergo a Bethesda újra megpróbálkozik a fizetős modok gondolatával. Két évvel ezelőtt a Valve már kísérletezett hasonlóval, és épp a Bethesda volt a partnere ebben, az az ötlet azonban nagyon csúnyán elvérzett.

A kiadó-fejlesztőcég igyekezett leszögezni, hogy ezúttal egészen másról van szó: a csapat láthatóan abban bízik, hogy a Creation Club minőséginek szánt, félhivatalos modjai majd meggyőzik az embereket arról, hogy fizessenek a kiegészítőkért. Hogy milyen hatással lesz ez a közösségre, azt az idő eldönti.

4.
4.
Mortis
utóbbi időben amúgy is elég sok a botrány a modderek háza táján, ez majd rátesz egy szép nagy lapáttal: ezt a támogatókra és ellenzőkre verve szét az egész közösséget. jó volna, ha bukna, de a Bethesda tanult az előző hibákból és most jobban átgondolt a stratégiája - remélhetőleg van elég értelmes ember aki majd elutasítja.
3.
3.
csabuszflash
#1: osztom a véleményed. nem lenne ez rossz ötlet, de pont a bethesda szájából ez rosszul hangzik
2.
2.
wolfwarrior
Na ez vajon meddig fog élni még mielőtt a közösség vért kiált mint múltkor.
1.
1.
Heldengeist
"A minőségről a Bethesda munkatársai gondoskodnak"

A saját játékaik minőségéről nem bírnak gondolkodni, majd pont külsős modoknál lesz ez az ő érdemük. Még véletlenül sem a modder lelkiismeretes munkájáé.

Az pedig várható volt, hogy a fizetős modokat nem fogja feladni a Bethesda, csak később újracsomagolva megint rápróbálnak. A játékipar jövője érdekében remélem, hogy megint elsöpri a népharag a próbálkozást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...