E3 2017: Klasszikus Xbox-játékok PC-n is?

  • Írta: Shifty
  • 2017. június 14.
  • Hír
Link másolása
Phil Spencer a Microsoft konferenciáján jelentette be, hogy a jövőben az első generációs Xbox-játékok is visszafelé kompatibilisek lesznek az Xbox One-nal. Úgy néz ki, a Game Pass előfizetés mellett ez is kaphat egy PC-s alternatívát.

Az idei E3-on jelentette be a Microsoft, hogy kiterjeszti a visszafelé kompatibilitást és a jövőben már nem csak régi Xbox 360-os címek, hanem eredeti xboxos játékok is csatlakoznak a funkcióhoz. Phil Spencernek azonban ennél is messzebbre nyúló tervei vannak a szolgáltatással, illetve a nemrég elindított Game Pass játékkölcsönzéssel.

A PC Gamernek adott interjúban elmondta, hogy ő és a Microsoft célja az, hogy a játékosok tudjanak játékokkal játszani. Mint mondta, az emuláció egy bonyolult dolog, főleg az Xbox 360 esetében, ahol a PowerPC-chip komoly akadályokat gördített eléjük, viszont az eredeti Xboxszal már sokkal könnyebb helyzetben vannak, hiszen az x86-os architektúrára épül. Ez pedig azt is előrevetíti, hogy a játékok nemcsak konzolon, de PC-n is futhatnak, amiből pedig Spencer le is vezette, hogy szeretné, ha az első generációs xboxos játékok valamikor PC-n is játszhatóak lennének.

A magazin megkérdezte a nemrég elindult Game Pass szolgáltatásról is, amivel kapcsolatban Spencer elmondta, nagyon szeretné, ha ez az üzleti modell PC-n is megjelenne. Mint mondta, szerinte ez szuper lehetőség az alkotóknak, és ha egy modell jól működik, akkor az azt jelenti, hogy abból a játékosok is profitálhatnak.

1.
1.
DON GONDOCS
Remélem jó címeket kapunk, nem csak a tucat játékokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...