Az Angry Birds-csapatot is vinné a Tencent

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 16.
  • Pletyka
Link másolása
A hírek szerint újabb játékfejlesztőcég felvásárlására készül a kínai Tencent, a vállalat ezúttal az Angry Birds-sorozatot jegyző Roviót nézte ki magának. Hárommilliárd dolláros vételárról csicseregnek a madarak.

A The Information értesülései szerint a finn Roviót is felvásárolná a Tencent, úgy tudni, 3 milliárd dollárt fizetne a cég a csapatért. A lap azt írja, hogy az Angry Birds fejlesztőjénél már értesítették az embereket a megkeresésről, de megállapodás még nincs, annál is inkább, mert állítólag többen is ajánlatot tettek a cégre, és az is elképzelhető forgatókönyv, hogy a Rovio inkább tőzsdére megy.

A Tencent játékipari terjeszkedéséről már többször is beszámoltunk a GK-n, a kínai vállalat jelenleg messze a legnagyobb iparági szereplő, csak az első negyedévben 3,9 milliárd dolláros bevétele volt - ez például az Electronic Arts éves forgalmának felel meg körülbelül.  Az elmúlt években felvásárolta a League of Legends mögött álló Riot Gamest, többségi tulajdonos a Clash of Clanst jegyző Supercellben, továbbá az Epic Gamesben és az Activision-Blizzardban is van részesedése.

A Rovio az elmúlt időben sokat küszködött, azonban tavaly sikerült összekapnia magát, és az Angry Birds 2-nek, az Angry Birds Friendsnek, az Angry Birds Popnak, valamint az Angry Birds-filmnek köszönhetően 40 százalékkal nőtt a bevétele éves szinten.

A csapat persze továbbra sem tud elszakadni a dühös madaraktól, épp a minap jelent meg az Angry Birds Evolution iOS-re és Androidra, ahol fejleszthető karaktereket gyűjtögetve kell megméretnünk magunkat körökre osztott csatákban:

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...