Visszakozott a Rockstar, megmenekült az OpenIV

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 24.
  • Hír
Link másolása
Megoldódott a hetek óta húzódó botrány az OpenIV körül. A Grand Theft Auto V legnépszerűbb modeszköze megmenekült, miután a Rockstar lazított a rajongói munkákra vonatkozó politikáján. Már meg is jött az OpenIV új verziója.

A Grand Theft Auto IV, a Grand Theft Auto V, valamint a Max Payne 3 legnépszerűbb modeszközének letiltása felháborította a rajongókat, akik bosszúból alaposan lehúzták a játékok steames értékeléseit. A Rockstar Games, bár kezdetben a kiadó pártjára állt, végül kénytelen volt egy mindenki számára kedvező állásponttal előrukkolni.

A Rockstar honlapján olvasható posztból kiderült, hogy a fejlesztők beszéltek a Take-Twóval, és meggyőzték a kiadót arról, hogy ne tegyen jogi lépéseket, ha azok az ártalmatlan rajongói munkák.

"A Rockstar Games hisz az ésszerű rajongói kreativitásban, és arra törekszik, hogy az alkotók bemutathassák szenvedélyes munkáikat. A Take-Twóval folytatott megbeszélések után a kiadó nem fog jog lépéseket tenni a Rockstar PC-s játékaihoz kapcsolódó, single-player, nem kereskedelmi célú third-party projektekkel szemben, és tiszteletben tartja a készítők szellemi tulajdonát" - olvasható az oldalon.

Természetesen ez nem vonatkozik a multiplayer és az online szolgáltatások (jellemzően illegális) modjaira. Ha a Take-Two ilyennel találkozik, azonnal elkaszálja azokat.

A békülés hatására máris elérhetővé vált az OpenIV legújabb verziója. A készítők állítása szerint már beszéltek a Rockstarral és minden kifogásolt dolgot eltávolítottak belőle, így a 2.9.0-s változat már nem használható az online multiplayer módosítására.

18.
18.
almaspite
#16: Ahogy írták a multiplayerbe maradtak volna a csalók. OpenIV kitiltásával is és igen szerintem is elég gáz, hogy nem tudják a modokat csak single playere korlátozni. Ha meg valaki singlebe móddal játszik és neked nem tetszik... hát akkor ez van. :)
17.
17.
almaspite
#9: Persze hogy mindent meg tesznek a nagyobb bevételért. Ők is pénzből élnek. De ez, hogy az egyik op rendszert rosszabbul adjuk ki, a másikat jobban nem feltétlenül kell látni mögötte egy sajátos érdek célt. Egyszerűen az is lehet nem adtak időt a fejlesztésre vagy elég keretet,talán egyszerre mind kettőt. Lehet cégen belül se azoknak adták akiknek kellett volna. Mint windows 10 adatgyűjtése(bár azért itt is van néhány kétségem). Egy dolog, hogy vannak emberek akik tudják mi kell az embereknek és hol kell őket megvezetni. Azonban ha van mögötte egy óriási adatbázisunk amiben szépen statisztikával látjuk, hogy az emberek mit szeretnek. Nem azt mondom el kell tőle vakulni, de az ilyen információk óriási értékek. A google csinálja keresőjén keresztül, a microsoft meg az operációs rendszerén keresztül.

Bocsánat az offolásért de úgy éreztem, hogy ezt le kell vezetnem neki.
16.
16.
markoci555
szóval egyedül én nem örülök a hírnek? tele a tököm a sok modder g***vel
9.
9.
mestermagyar
#8: Pedig de, ez általában így megy egy cégnél. Mindig keresik hogy valamilyen úton módon nagyobb bevételt hozzon. Nem gondolok bele túl sokat csak az egy mondatos lényeget írom le hosszabban.
8.
8.
almaspite
#7: Vagy egyszerűen a változtatások nem tetszettek a cél közösségnek akiknek azt szánták. Nem kell mindenbe túl sokat belegondolni.
7.
7.
mestermagyar
#6: Ez egy lassú de biztos módszer hogy keresztülvigyék a terveiket.
4.
4.
mestermagyar
#1: Nem is ér annyit mint én szeretném hogy érjen. Nem elvi kérdésként kezelték. Ez olyan mint az Orbán rezsim. Szépen lassan hozza a korlátozó törvényeket aztán évente egyszer az egyik döntésre behördül a tömeg/csorda. Ő meg mindig szépen visszavonja az utolsó pillanatban, a felgyűlt agresszió meg 0-ra esik és jöhet a következő 1 év játszadozás.
2.
2.
XuChi
Like. A közösség ereje :D
1.
1.
lesik20
A sok Jani meg mondta hogya negativ Steam Review-ek nem fognak érni semmit sem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...