Már 21 millió játékost vonz a Battlefield 1

  • Írta: zoenn
  • 2017. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts is közzétette a június 30-án véget ért negyedév pénzügyi jelentését. A kiadó bevételei nőttek, a Battlefield 1 játékosbázisa pedig tovább növekedett március óta. Már 21 millióan játszanak az FPS-sel.

A június 30-án véget ért három hónapos időszak során az Electronic Arts bevétele 1,45 milliárd dollár lett, amely 14 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakában produkált számnál - ennek 60 százaléka a digitális értékesítésekből folyt be.

Ha már digitális értékesítés, a bevétel itt 681 millió dollár volt, ami jelentősen több a 2016-ban produkált 568 milliónál. A dobozos címekből már csak 571 millió dollár bevétel folyt be, ami 11 millióval kevesebb, mint egy éve.

Ami a platformonkénti bontást illeti - még mindig a digitális eladásoknál maradva -, a konzolos bevételek 25 százalékkal, 368 millió dollárra nőttek, míg a PC-n 163 millió zöldhasú folyt be, ami 30 millióval több a 2016-os adatnál. 150 millió dollárral a mobilos bevételek is hozzájárultak a cég pénznyomdájához. A DLC-k és más mikrotranzakciók 420 millió dollárt hoztak a konyhára a negyedév során.

Nézzük a játékokat! A Battlefield 1 egyedi felhasználóinak száma 2 millióval nőtt április 1. és június 30. között, így a DICE első világháborús shootere már 21 millió játékosnál jár. A cég megígérte, hogy az augusztus végén megrendezésre kerülő Gamescomon egy új játékmódot lepleznek le.

Az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson elhintette, hogy "tucatnyi új cím" készül náluk a Frostbite engine-nel.

A FIFA 17 továbbra is remekül teljesít, az Ultimate Team játékosainak száma 11 százalékkal nőtt. A mobilos verzió is hódít, már 95 millió játékost sorakoztatott fel maga mellé. A havi aktív játékosok számát tekintve a The Sims 4 egy 20 százalékos növekedést mutatott fel tavaly óta. Talán ennek is köszönhető, hogy az ősszel jönnek a konzolos verziók.

12.
12.
Archanelion
#5: Hát veled meg mivan :D... Vannak szerók ahol fullon van
11.
11.
crytek
#10: Egyszerűen más ok nincs..
10.
10.
logic5
#6: Istenem. Már ebből is összeesküvés elméletet gyártasz? :D Sztem feküdj le...
6.
6.
crytek
Arra kiváncsi lennék mennyit adtak el pc-re xbox one-ra és ps4-re.
Nem tudom miért büdös ezt megmondani nagyon jól tudják ők meg ,de 100% pénzmosás folyik más oka egyszerűen nem lehet ,hogy soha nem közöl egy cég sem adatokat.


Falcon: BF BC2 óta ennek volt a legjobb single kampánya.....
5.
5.
Falcon
Se normális kampány és egy primitiv multi rét pár kis házzal a szerverek meg uresek ps4 en bf4 után kiábrándito de eladtam és csk 9 ezret buktáztam rajta számomra ennyi volt a world war játék kora
4.
4.
ollie92
#2: Anno a Dead Space 3 pont az EA miatt lett szar. Visceralnak meg volt a saját elképzelése egy dark túlélő horrorról, de az EA bácsi belerakatott CO-OP ot és teljesen lájtos kaland játékká változtatták a projectet. Ne feledjétek a WWI téma is csak egy hajszálon múlt, elsőre nem sikerült meggyőzni az EA-t. Még mindig egy szarfaszú pénzéhes banda, csak tehetséges stúdiókkal dolgoznak.
3.
3.
frankdelgado
Én szeretem multiban szinte csak ezt nyomom!
2.
2.
happy1818
igy igaz ! hajrá battlefield imádunk :D jöhetne még egy kis dead space és meg volák elégedre :D
1.
1.
RangerFox
Érdekes, hogy mennyivel több pénz folyik be a mikrotranzakciókból.. Amúgy örülök hogy megy az EA szekere, mióta változtattak az üzletpolitikájukon, és kedvesek a játékosokkal, szimpatikus cég (mondjuk számomra azelőtt is azok voltak). AZ ősz ezeket a számokat megsokszorozza, új Need for Speed, Fifa, Battlefront 2, Sims4 konzolokon, új BF kieg.. Jó lesz ez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...