HWSW: Van megoldás a Switch akkus problémájára

  • Írta: zoenn
  • 2017. augusztus 2.
  • Hardver
Link másolása
Reagált a japán gyártó a Switch konzollal kapcsolatos egyik panaszra, a cég szerint az akkutöltöttség hibás kijelzése egyszerűen orvosolható az akku újrakalibrálásával, így elkerülhető a mutató bosszantó ugrálása.

Merítsd le, sokszor - foglalhatjuk össze a Nintendo által ajánlott megoldást a Switch konzol kapcsán felmerülő egyik vásárlói panaszra. Bizonyos vásárlók ugyanis azt tapasztalták, hogy az akkutöltöttség kijelzője nem működik megfelelően, a töltöttségi szint egy adott ponton hirtelen 1 százalékra zuhan használat közben, és hamarosan ki is kapcsol a konzol.


Azt a vásárlók is elismerik, hogy az akkunak amúgy nincs baja, a megszokott üzemidőt így is produkálja az eszköz. De így kiszámíthatatlan, hogy meddig működik akkuról, és mikor érdemes konnektort keresni - ami némileg bosszantó. A Nintendo hivatalosan is reagált a panaszra, és azt is elmondta, hogy a felhasználóknak mit kell tenniük a helyzet elkerüléséért.

A pontos megoldásért fusd át a HWSW cikkét!

50.
50.
delphijos
#48: Egy csomó cég az N64 érában pártolt át PS-re, mert az N64 cartridge kis kapacitású volt, cserébe drága. Olyan cíek mentek át PS-re, amiket eredetileg N54-re akartak kiadni. Szerintem az a baja az N-nek, ( már írtam ezt ) hogy annyira "egyedik" akarnak lenni, hogy amellett hogy van ami a rajongóknak tetszik, egy csomó más dologgal meg "túllőnek a célon" és az egész iparágat elmarják maguktól. Ezzel meg azokat a vásárlókat, akik venének N konzolt, de azért nem csak Mario-t, Zelda-t, meg a szokásos belsős címeket szeretnék látni rajta.
49.
49.
FlexSteel
#48: A SNES esetében bizonyos mértékig igazad van. Mondhatni több és minőségibb játék jött rá, mint MD-re. Ebben van a nagy különbség a Nintendo mai és akkori viszonylatában. Majdnem mindent megkaptál rá ami kijött Segára, csak némileg jobb kivitellel, plusz a minőségi Nintendo exkluzív játékok. N64 és CUBE esetében már nincs igazad. A Playstation hamar élmezőnybe került. Pontosan a játékkínálata miatt. Hasonlóképpen mint ma, csak akkor még egy kisebb lyuk volt a két cég között ilyen téren, ma pedig már egy egész szakadék van. Emiatt kényszerül ez a szerencsétlen Switch arra a helyzetre, hogy maximum második gépként kerüljön a háztartásba. Persze lehet ezt is, de hosszú távon szerinted ez jó felfogás? Már eleve tudatában lenni annak, hogy az emberek valószínűleg úgysem nintendot vesznek első körben, de talán, talán beruháznak rá, ha második konzol beszerzésére is lesz kedvük.
41.
41.
FlexSteel
Régi "gyerek" vagyok, aki a 80-as,90-es években cseperedett. Ez kábé csak ma lett divat, hogy több konzolt tart az ember a tévé alatt. Persze lehet ezt is, de nem gondolom, hogy ez lenne az általános. Legalább is én egy kicsit túlzásnak érzem. Annak idején volt a SNES, Sega Megadrive. Az exkluzívok alapján kellett döntened, hogy melyik gép mellé állsz. Mario vagy Sonic. Alapjáraton igyekezett a két nagy cég minden 3rd party játékot előteremteni a gépen, hogy a játékosnak ne ezek hiányában kelljen elpártolnia a konzoltól, inkább létrehozott exkluzívokat, hogy azok miatt álljon a vásárló az ő oldalára. Sokáig ez ment. PSX-N64, PS2-XBOX-Gamecube, PS3-XBOX360-Wii. Aztán történt valami. A nintendo gondolt egyet és úgy döntött, hogy ő dob egy 90 fokot, és elindul egy másik irányba. Részemről ez a vonat csúnyán kisiklott. Én még mindig azt vallom, hogy legyen egy konzolom a tévé alatt, minimális lemondásokkal a konkurenciát tekintve, amelyet gyakorlatilag az exkluzív tartalom határoz meg, de az, hogy van egy elsődleges gépem (amelyen gyakorlatilag bármivel játszhatok) és veszek mellé egy olyan gépet (ami gyakorlatilag ugyan annyiba került) pusztán pár játék miatt az nonszensz. Legalább is bitang luxusnak érzem. Persze örülök, hogy ma már ott tart a gazdaság, hogy ebből ilyen sokan nem csinálnak problémát. Erősen kihangsúlyoznám, hogy ez a saját szubjektív véleményem. Viszont arra vonatkozólag, hogy a nintendo mennyit változott az évtizedek alatt én is azt mondom, hogy IRDATLAN SOKAT. Sajnos nem pozitív irányba.
33.
33.
Heldengeist
#30: Azért azt számításba kell venni, hogy PS4-re jöttek az exkluzívokon túl multiplatform címek is és nem 20-30 éves sorozatok következő iterációi.

Sztsz. a Switch még második konzolnak is inkább fölösleges, mint zseniális.
30.
30.
#25: "de azt meg kell hagyni, hogy exkluzívok terén a Nintendo nagyon, de nagyon erős évvel nyitott"

Pedig ebben igenis igaza van. Megnéztem a PS4 nyitó exkluzívokat. Ha csak az AAA címekre fókuszálok, akkor ott van a Killzone, a Knack, a Driveclub és az Infamous. Ezek voltak kb megjelenés után egy évvel.

Ehhez képest a Switch: Zelda, Splatoon 2, Odyssey, Mario x Rabbits és a Xenoblade Chronicles 2. Ez azért ha objektíven nézem sokkal erősebb felhozatal. Az, hogy kinek mi tetszik az más kérdés.

De azt aláírom, hogy a Switch egy második konzol, de annak zseniális PS4 vagy PC mellé.
26.
26.
frankdelgado
Itt a megoldàs a Switch problémàira:

https://m.youtube.com/watch?v=dkcljLgIBjQ
17.
17.
Gamelord
On: nem találkoztam még a problémával, még egyszer se sikerült teljesen lemerítenem.
16.
16.
Gamelord
#15: Nekem parti gép oszt cső. Fogom, magammal viszem 4 joyconnal azt bárhol kockulunk 1 perc alatt a haverokkal. Zeldát el se indítottam még, mert nincs időm belekezdeni érdemben. Ellenben egész jó 2-4 fős játékok vannak szórakozni.
9.
9.
user101
és még a hülyék mondják az épp eszűeknek, hogy 135'000 forint jó vétel és megéri 1 darab játékért... és én vagyok a bunkó troll :DDD Ez esetben őszintén és teljes mellszélességgel vállalom...

( várj, becsukom a szekrényt, hogy ki ne látszódjék a wii és a 360 a pc mellőt :)))
8.
8.
dcba
#7: AMuyg az Apple is siman kiad olyan utmutatot, h ha merul a telefonod nagyon, akkor mit kapcsolj ki, a vegen ott vagy, h annyit tud a telod mint egy 3310es :D
7.
7.
dcba
#6: Ezt nem csak a Nintendo csinalja, minden gyarto az ilyen ordas nagy hibakat atharitja a userekre. Lasd amikor egy jatekkal gond van, lazan kipostoljak, h melyik ini fajlba nyulkaj es mit irj at, ahelyett, h kiadnak patch formajaban.
6.
6.
zozo76hun
nem semmi azert hogy ha valami szar a geppel a nintendo MEGMAGYARAZZA hogy mit csinalj vele hogy jo legyen. ujra kell kalibralni az akksit. na de miert kell? oldja meg hogy mukodjon rendesen a visszajelzes! sehol mashol nem kell ahol akksi van, csak a nintendonal kalibralgatni!
5.
5.
dcba
#4: Van ra, csak legtobbunk aki nem N fan, azoknak a Zeldan kivul nem nagyon van mas valoban, de gondolom a Nintendo a Nintendo fanoknak keszul, ok meg happyk vele, nekunk meg ott a PS es a PC. En pl vettem egy 3DSt, ami csurig van jatekokkal, nekem megis 5 dbnal tobbet nem sikerult szereznem, mert a tobbi annyira tavol all tolem.

Majd ha lemegy annyira az ara, akkor a Zelda vegett egyszer majd beszerzek en is egyet, meg hatha addig lesz meg azert 2-3 nem Nintendo fan jatekosoknak valo jatek is.
4.
4.
zozo76hun
zelda, zelda, csak ezt hallani. gondolom azert mert mas epkezlab game nincs is rajta.
2.
2.
Kakaoo
Nyilván azok mondják ezt, akik még nem játszottak mondjuk a Zeldával... Bár gyerek korom óta kedvelem a Nintendót, voltak gyenge évei. Most viszont valami nagyot alkotott és csak az fogja érteni, aki kipróbálta. A többiek meg csak mondják a magukét.
1.
1.
user101
Van egy sokkal egyszerűbb is : nem kell ilyet venni ! :DDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...