Búcsút int a Disney a Netflixnek

  • Írta: Shifty
  • 2017. augusztus 9.
  • Cooltúra
Link másolása
A Disney megerősítette, hogy a jövőben saját streaming szolgáltatást indít, így felbontja a szerződését a Netflixszel, aminek értelmében 2019 végétől kikerülnek a cég kínálatából a különböző Disney-filmek.

A Disney eddigi filmjeit - beleértve a Marvel, a Lucasfilm és a Pixar alkotásait is - a Netflixen keresztül bárki megnézhette.

Ennek 2019-től vége, a Disney ugyanis nemrég megerősítette, hogy saját streaming szolgáltatást indít, ami azzal is jár, hogy 2019 végétől a cég különböző filmjei már nem lesznek elérhetőek a Netflix kínálatában. A döntés egyelőre nem érinti a Marvel-féle tévésorozatokat, illetve a Marvel-filmeket, de a Lucasfilm alkotásairól se született még végleges döntés.

A stúdiónak egyelőre nincsenek konkrét tervei, de az biztos, hogy az ESPN-nel karöltve sportesemények is elérhetőek lesznek majd a szolgáltatásukban, továbbá az MLB saját szolgáltatásával, a BAMTech-kel is szeretnének majd megállapodni.

14.
14.
delphijos
Persze, felhasználói szempontból tökéletesen igazatok van.
13.
13.
user101
Eleve utálom a dizni-kori starwars paródiákat, a marvel is bőven elég, ha a Film+-on jönnek matinéba, szóval nagyon meg vagyok hatódva.

Egyébként nem szeretem ezt a minden hülye saját streamet / áruházat indit hozzáállást ( bár üzletileg érthető, hogy nem akarnak másnak fizetni ) az más kérdés, hogy egy Mass Effect 3 orbitális PC-s bukása ( anyagilag ) után sem gondolkodik el az EA-hogy Steamen 5x annyit adtak volna el belőle akkor b@sszák meg :)
12.
12.
McDuff
Most akkor ez lesz az új "Steam"? Egy elkezdte, utána mindenki olyat akar? Tehát akkor most már ha vki mindennel szeretne játszani és mindent nézni akar akkor 10-20 fostos appnak már a gépen kell lennie? Szép kilátások...
11.
11.
leviske
A Marvel és Lucasfilm címek nélkül igazából ez egy minőségibb mese stream szolgáltatásnak tűnik. Nem látok ebben kivetnivalót, a gyereknek is tisztább szívvel adja át a kontrollt az ember egy ilyen szolgáltatásban, mint mondjuk egy HBO Go-ban, vagy Amazon Video-ban.
10.
10.
unrealnoise
Én sem értem. Amúgy majd akkor a Netflix elkezd gyártani animációs cuccokat is, abban úgy is le van maradva. Gyerekes családok lehet előfizetnének egy Disney csatornára, már ha az pl a Netflixnél jóval olcsóbb lesz, amúgy kötve hiszem, hogy csak ilyen miatt kiadna akár amcsiban is az ember egy fullos, sokrétű streaming szolgáltatás árát egy szimpla Disney csatornáért.
9.
9.
ADMlN
Én régen letorrenteztem minden filmet meg sorozatot ami érdekelt, mert egyrészt csóró diák voltam, másrészt sokkal kényelmesebb volt mint boltba járni. Aztán ahogy saját keresetem lett, és a Netflix is elindult kis hazánkban, előfizettem, hogy legalizálódjam és támogassam a tartalmak készítőit. Ezzel nem is volt baj, de mára az ilyen exkluzív tartalmas baromságok miatt ott tartok, hogy 3 különböző helyre fizetem a sarcot (Netflix, Amazon Video, HBO Go), de úgy látszik ez sem elég, most majd jön még a Disney is... Ha így folytatják, visszamegyek inkább torrentezni!
8.
8.
adam222
#4: Meg kellene tanulni angolul. Világ egyik legegyszerűbb nyelve btw
7.
7.
Heldengeist
#6: Igen, de a Netflix saját gyártású cuccai olyan országokban volt elérhető, ahol a szolgáltatásuk korábban nem volt jelen. A Disney viszont osztogatta a stream licenceit.

Hogy gamer példákat hozzak, még ha a Ubisoft és Rockstar rá is kényszerít a saját rendszerei használatára, még mindig megveheted a játékaikat Steamen. Még a sátán földi helytartója, az EA sem vetette le a régebbi játékait onnan (Mass Effect 1-2, Dead Space 1-2, C&C 3, Brutal Legend, Battlefield Bad Company 2, Crysis 1 és Warhead, NFS a Hot Pursuitog bezárólag, stb.), csak az újabbakat nem jelentette meg. A GoG és a Steam sem basztatja körbe egymást. Ezek a cégek sokkal élhatőbben kezelik az exkluzív tartalmakat és a platformjaik közötti átjárhatóságot, és/vagy talán a piacuk szigorúbban szabályozott, ami viszont meglepne.
6.
6.
delphijos
#1: Igazából ma már a saját tartalommal tudja megkülönböztetni magát egy szolgáltató. Szerintem nem meglepő hogy a Disney a millió saját tartalmával úgy döntött inkább saját üzletet csinál. A Netflix is egy vagyont költ saját tartalomra ( a mástól vett anyag az máshol is nézhető )
4.
4.
ollie92
Remélem a jövőben, meglesz minden országnak a saját streming csatornája.
Pl a magyar netflix, ahol előny lenne a magyar tartalom és lehetne filmekben válogatni a fostartály és korrupt RTL színvonal fölött, unalmas reklámok nélkül. De jelenleg a netflix csakis US UK befutó az angol tartalom miatt.
1.
1.
Heldengeist
És miért akarja a Disney, hogy kevesebben nézzék már a filmjeiket? Nagyon szabályozatlannak tűnik nekem ez a piac. Sorban indulnak a streaming szolgáltatások, decahelyett, hogy tisztességesen leboxolnák arakkal és a szolgáltatás színvonalával, mindegyik exkluzív jogokat gyárt vagy vásárol magának. Ez nagyon fogyasztóellenes.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...