Nézhetetlen az Igazság Ligájának első változata

  • Írta: Shifty
  • 2017. augusztus 14.
  • Cooltúra
Link másolása
A legújabb szóbeszédek szerint Joss Whedonnak a tervezettnél sokkal több munkája van a Zack Snydertől átvett Igazság Ligája kapcsán. A mélyebb belenyúlás állítólag azért is szükséges, mert a Warner szerint nézhetetlen az első változat.

Még májusban derült ki, hogy Zack Snyder egy családi tragédiát követően inkább a háttérbe vonul, és nem ő fejezi be az Igazság Ligájának munkálatait. Helyét az a Joss Whedon vette át, aki a Bosszúállókkal meg egy sor másik produkcióval már bizonyította, hogy nagyon is ért a képregényekhez. Akkor még azt kommunikálta a stúdió, hogy mindössze néhány extra jelenetet kell megírni és leforgatni, illetve az utómunkát kell levezényelni.

Ehhez képest a Batman-On-Film belső forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az újraforgatások nemcsak kisebb kiegészítések, hanem konkrét jeleneteket kellett újravenni, mert a film első változata állítólag teljesen nézhetetlen volt. A SlashFilm szerkesztője is arról számolt be, hogy Whedon a film teljes befejezését újraforgatta. Mivel az Igazság Ligája egy két részre szabdalt monumentális történetnek indult, Snyder egy hatalmas csattanóval akarta lezárni az első részt, de Whedon úgy alakította át az egészet, hogy az önmagában is egy teljes egész, kerek befejezés legyen.

Pedig pár napja még csak annyit lehetett tudni, hogyaz újra felvett jelenetek leginkább Cyborg karakterével kapcsolatos hiányosságokat igyekeztek javítani. Joe Morton, a filmben Dr. Silas Stone karakterét alakító színész egy interjúban el is mondta, hogy a Snydert jellemző komor, sötét hangulat helyett a stúdió inkább a Wonder Woman-féle lazább irányvonalat szerette volna viszontlátni. Ráadásul egy korábbi hír szerint a Ray Fisher alakította karakter állítólag a történet egyik fő mozgatórugója, és mivel a visszajelzések szerint nem túl meggyőző a színész alakítása, lehet Whedon újragondolta ezt.

Eközben Ben Affleck az Entertainment Weeklynek adott interjúban elmondta, hogy szerinte az újraforgatásoknak nincs nagy jelentősége, hiszen teljesen bevett szokás. Mint mondta, még sosem dolgozott olyan filmen, ahol ne lett volna erre szükség. Az Argo-akciónál másfél hetet húztak rá, a Hideg nyomonnál pedig négy nap plusz munkát jelentettek az újra felvett jelenetek.

Affleck később azzal folytatta, hogy szerinte nagyon jó most minden a DC-nél, mert végre megtalálták a helyes irányt, így nagyon jó együtt dolgozni a csapattal. Azt is elmondta, hogy mind Snyderrel, mind Whedonnal szuper a közös munka.

Hogy milyen lett a végeredmény, az majd november 16-án derül csak ki.

42.
42.
Firsttime
#41: Ja igen. A legtöbb szupermanes filmben, animaciosban, amiket láttam, lexre tényleg talán ez a legjobb kifejezés, hogy megalomán. És Ennyi.
41.
41.
Gykrizsi
#40: Az álomjelenetes részt én is zárójelesen említettem, csak mert így hivatkoznak rá, de szinte biztos, hogy nem az.
Lex szerintem sem rossz, nem értem miért baj, ha egyes szereplőkön változtatnak valamelyest. Bár én az "eredeti" Lexet nem kedvelem annyira, valahogy sosem találtam a karakterét igazán érdekesnek (persze az elnökös dolgok, meg a rákos sztori nem rossz, de egy szimpla megalomán fickónak tartom). De például Heath Ledger karaktere sem egy szokványos Joker, mégsem panaszkodott senki miatta. Közel sem olyan szimpadias, és eszelős, jóval visszafogottabb (persze így is tök bolond).
40.
40.
Firsttime
#39: Oooo hát a flash jelenetet kb biztosra veszem, hogy nem álmodta. Elég árulkodó a szanaszét repülő papírok látványa. Én is szeretem a watchment is nagyon. Alkalmattan előveszem mindig és ujranezem. Ugyancsak sajnálnám amugy ha nem az eddigiek hangvételében mozognának a további részek. Főleg azért, mert szamomra mind az acelember mind a bvs egy különlegesebb filmnek számít mint amiket mostanában látok. Valahogy nekem kitűnik a tobbi közül minden téren. Értsd rendezés, képi világ, zene, karakterek. Casting meg legalább annyira eltalált, mint a Marvel filmeknél. Sokan nyavalyognak lex miatt is. Nekem meg pl tetszett. Egy zseni, egy olyan zseni, aki mellette őrült is. Képes bármit és bárkit bealdozni a céljai eléréséért. Ezt szépen be is bizonyította, mikor minden hezitálás nélkül felrobbantotta az aszisztenset, akit meg úgy ábrázoltak, hogy üvölt róla, hogy rajong lexért, esetleg titkon még szerelmes is. De ez megint snyder, ezek csak képek. Figyelni kell a mimikát, testbeszedet, hátteret, megvilágítást, mindent.
39.
39.
Gykrizsi
#38: Én bírom Snydert, a Watchment is szeretem, hihetetlen jelenetek vannak benne, gyönyörű a képi világ, jól felépített film. Sokan szídják, de soha nem értettem teljesen meg, miért. Ezerszer nagyobb kontárok vannak Hollywoodban. Amit mondasz, véleményem szerint igaz, érezhető a filmben, persze kérdéses, tudatos vagy sem, de ez engem már nem igazán érdekel. Olyan jeleneteknél, mint az álomjelenet (ha az egyálltalán ;), vagy flash szórakozik). Tele van utalásokkal, kicsi vagy nagy. Itt pl. Látszik egy omega jel, ami ha az ember nem ismeri az univerzumot, nem jelent semmit. És itt meg is értem a fanyalgók egy részét, mert ez a film rajongóknak készült. Nehezebben emészthető a Nolan filmeknél. Sajnálnám ha letérne a dc erről a filmes ösvényről, bár ebben Snyder távozása is benne van, ami ettől független.
38.
38.
Firsttime
#36: Sokan szidják snydert. Viszont valahol olvastam, hogy ez amit írtál, hogy nem szájbarágós a film, ez nála tudatosan van így alakítva. Meg azt is olvastam valahol, hogy nagyon sok utalás és magyarázat van a képi világba elrejtve. Most aztán valaki ezeket észreveszi, vagy sem az más kérdés.
37.
37.
Firsttime
#35: Ezek szerint akkor mégis ;)
36.
36.
Gykrizsi
#35: Nagyrészt ezt írtam volna én is. Annyival kiegészítve, hogy többször latszik/hallatszik, hogy Batman itt már egy megtört alak. Robint is elveszítette, kegyetlenebb lett. Csak ezzek a halálok töltik ki az életét. És amikor a csata nevében az anyja nevét hallja, az teljesen kizökkenti. Szerintem ez egy teljesen reális dolog. Véleményem szerint Bruce a saját anyjára gondolt, mert még vissza is kérdez, miért mondtad ezt a nevet.

Amúgy megértem valahol azokat is akik nem szeretik, de jómagam imádom, mert ezek nincsenek szájba rágva, el kell rajta filózni.
35.
35.
delphijos
#33: Hát, lehet így is nézni....

Ja, amúgy tényleg nem vagyok egy grammar náci, de ennyi "annya"-t azért kicsit fájdalmas volt olvasni ( bocs )
34.
34.
mephi
Nehéz lehet egy olyan világban élni, ahol ennyire nem érti meg egymást két tábor, és képtelenek elfogadni egyesek, hogy a másiknak lehet nem az tetszik, ami neki...
Szerencsére azért vannak kivételek is.
33.
33.
Firsttime
#30: Nézd én pl nem ilyen egyszerűen látom, hogy azért lettek hirtelen haverok mert ugyanaz az anyjuk neve. Nekem az jött le, hogy két dolog is közre játszott batman lehiggadasaban. Első, maga a név, ez kizökkentette, mert eszébe jutott az annya, a halála, az hogy miért lett batman egyátalán. Ha jól emlékszem még a zene is ugyanaz a jelenet alatt, mint a film elején mikor gyorsban lezavarjak a szülők halálát. A második és legfontosabb talán, mikor közli Lane kisasszony, hogy ez Superman annya neve. Az annyaé. Batman eddig csak egy földönkívülinek tartotta, egy idegennek. Aki ha kedve tartja kiirtja az egész emberiséget. De most Kiderült, hogy van egy földi annya Supermannek. Akit szeret. Akkor lehet mégis emberibb mint gondolta. Emberibb és lehet valóban az emberiség védelme fontos számára. Bár nem itt született, de itt nevelkedett, van egy annya aki itt nevelte a Földön. Lehet mégis jó srác. Csak nem kellene megölni...
31.
31.
Hab
Vicces hogy az emberek mennyire rá akarják erőltetni az másokra a saját véleményüket. Nekem mind az Acélember mind a BvS tetszett, bár az utóbbi valóban gyengébb.
Őszintén kit érdekel ha mások fikázzák? Lényeg, hogy engem szórakoztatott.
Az viszont olyan jó lenne ha ilyen pletykák nem kapnának szárnyra a filmek megjelenése előtt, ez az internet egyik átka.
30.
30.
delphijos
#15: Én a kritikánál is írtam hogy ez mind szép és jó, de az "ádáz düh" fél perc alatt semmi lett csak mert ugyanaz volt az anyjuk neve? Igy elég hiteltelen lett az egész.....
28.
28.
Firsttime
#24: Többsége szerintem is divatfika.
27.
27.
Firsttime
#26: Én megnéztem azóta még kétszer. Még mindig élek. Nem mászott ki a tv-ből semmilyen elázott csúnya luvnya...
26.
26.
hadzsime
#10: Én is így voltam vele. Lekötött. Nem volt nagy durranás, de egyszer meg lehetett nézni a hibái ellenére is.
25.
25.
PaprikaJancsi
#23: Ja, végülis én sem tudom elképzelni, hogy létezik a korrupció XD

...azért naívnak sem kell lenni ;)
17.
17.
Zisten
#12: "Megbukott a tesztvetítéseken."
Ez szokott lenni.
Azt hogy milyen volt csak azok tudhatják, akik látták azt a verziót.
Mi csak a hírt kapjuk, hogy nem voltak jók a visszajelzések a tesztvetítésen, ezért be kell iktatni pár új felvételt. Ismerve a sztorit megnézed a kivágott jeleneteteket rá lehet jönni kb. mi volt a korábbi koncepció a harcnál. (csaj ott rohangált a vinyóval a homokos tengerparton a lépegetők előtt.)
Ha jól tudom pl. a vége "Véder nagyúr" jelenet is ekkor került bele.
15.
15.
Gykrizsi
#14: Ezzel nem értek egyet. Az acélemberben láttuk azt, amit Superman látott. Megmentett minket. De Batmannak ez úgy jött le, hogy két emberektől független frakció, akit nem is ismerünk csatatérnek tartotta a bolygót, és jól lezúztak egy várost. Szerintem a BvS egy fantasztikus film, ha az ember megpróbálja megérteni. Ez nem egy Bosszúállók, ahol van A szuperhős, B gonosz, a végén bunyó és kész. Ezt meg kell érteni.
14.
14.
adamsfamily
#10: Nem csak neki.Fel tudnék sorolni az ismerőseim között egy rakás embert aki egy vontatott szarnak tartotta.Nem feltétlenül kell egy szuperhős filmnek tele lennie akcióval,de a BvS az elejétől kezdve nem tudta,hogy merre tart.Az acélemberrel megmutatták,hogy Superman melyik oldalon állt és lehetett számítani rá,ha baj van ehhez képest Batman úgy viselkedik,mint egy szellemi fogyatékos bolond.Mondván,hogy fenyegetést jelent.Egyszerűen annyira szembe akarták állítani a 2 szereplőt,hogy erőltetettnek hatott az egész,mert az előzményekből kiindulva elég lagymatag alapja volt az ellentétnek.
12.
12.
delphijos
#3: Most nem azért de azén kívül hogy van pár jelenet ( azok is csak másodpercek ) amik kikerültek és nem voltak benne a végleges változatban, honnan tudod milyen volt "elötte" mielött "kijavították" ?
6.
6.
Firsttime
#2: Én igazából arra lennék kíváncsi milyen is az a nézhetetlen film. Azt már tudom milyen az ehetetlen leves, de nézhetetlen film?
5.
5.
Gykrizsi
Fél éve a WW-nél ment ugyan ez, aztán mégsem lett nézhetetlen. Soha nem kell ezeket komolyan venni, majd novemberben kiderül.
3.
3.
Zisten
#2: Zsivány egyes... kijavították és kiváló lett. <3 ;)
2.
2.
lesik20
Azért kevés olyan filmlröl hallotam ahol nézhetetlen volt az első verzió, de kijavitották azt.

Szerintem Synder még jó rendező de fingja sincs hogyan kellene akár Batmant akár Supermant adaptálni moziba.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...