HWSW: Kissé kalóriaszegény lett a Radeon Vega

  • Írta: zoenn
  • 2017. augusztus 15.
  • Hardver
Link másolása
Már biztos, hogy az abszolút csúcskártyára vágyók nem fognak Radeonnal jóllakni. Végre piacra kerültek a felső kategóriát célzó legújabb Radeonok, ezzel párhuzamosan pedig az első független tesztek is befutottak - írja a HWSW.

Az eredmények alapján a RX Vega 56 és RX Vega 64 a tavaly májusban megjelent GeForce GTX 1080, illetve a nem sokkal később piacra került GTX 1070 kártyákhoz hasonló teljesítményre képes, hasonló árcédula, ám lényegesen magasabb fogyasztás mellett. Ezzel az AMD, bár csökkentette hátrányát, de az abszolút csúcskategóriát jelentő GTX 1080 Ti és Titan Xp kártyáktól, valamint a Pascal-alapú GeForce-okra jellemző hatékonyságtól még továbbra is messze áll.

A TechPowerUp most is górcső alá vette a termékeket, az eredmények alapján pedig a RX Vega 64 Full HD felbontásban kissé elmarad a GTX 1080-tól, utóbbi kártya átlagosan körülbelül 4 százalékkal gyorsabb a Radeonnál, 4K felbontásban pedig a nagyobbik Vega ver szerény 3 százalékot a GeForce-ra. A kisebbik modell, tehát az RX Vega 56 kilátásai ennél egy fokkal jobbak, ez 1080p-ben nagyjából 3 százalékkal múlja felül a GTX 1070-et, 4K-ban viszont már 13 százalékra duzzad előnye, amivel a TechPowerUp tesztcsomagja szerint pont a GTX 1080 tempóját hozza az olcsóbbik kártya.

Érdekel a többi teszteredmény is? Olvasd el a teljes cikket a HWSW--n!

49.
49.
user101
Na bumm, akkor most az amd-nek nem 20 százalékos részesedése lesz csak 17 ? Ki nem szarja le ! :DDD
45.
45.
Hab
#19: Akkor se kellett szakember, max egy kis angol nyelvtudás és józanész. Az emberek többsége egyszerűen nem meri megpróbálni.

Nekem óriási szerencsém, hogy suliban még DOS-t tanulntunk, nagyon jó alapot adott. Azóta is imádom a feketeképernyős alkalmazásokat.
30.
30.
crytek
Jó szar lett. Várjuk az nvidia volta-t az végre ismét szintet lép majd
26.
26.
adamsfamily
#19: Már amikor.
Nekem Gigabyte z270 lap van a gépemben és még bios frissítés után sem akart felmenni ssd-re a win 10.Hiába volt a sata AHCII-re állítva,beállítva a boot sorrend,átállítva minden UEFI-re.3 napot szenvedtem vele aztán feladtam és a végén inkább leszedtem a cuccokat és leklónoztam az egészet.Szóval a Windows telepítés sem megy mindig úgy,mint ahogy kellene.Pedig nem ez volt életem első win telepítése.
25.
25.
Firsttime
#23: Rengeteg ilyen ember van.
23.
23.
delphijos
#19: "De viszont win-7 óta 2-3 kattintás és kész."

Ha valaki teljesen laikus, az még így is megszívhatja, elég egy egzotikusabb hálókártya amihez nincs driver ( már a netre se tud felmenni ) és más hw-vel is meg lehet ugyanezt szívni. Kéretik úgy olvasni hogy tnyleg LAIKUSRA gondolok, akinek teszem azt fogalma sincs hol keresse a driver-t....
19.
19.
Banderas
#18: Gondolom nem Hardverese javításra gondolt, hanem szoftveres-re. Hisz nagyon sokan vannak akik használnak Pc-t,Laptopot,Telefont de fogalmuk nincs semmiről. Mert azt még megértem hogy a 90-es 2000-es években kellet szakember egy windows telepítéshez. De viszont win-7 óta 2-3 kattintás és kész. De ahogy mondtam nagyon sok felhasználó van akiknek fogalmuk sincs semmiről.
18.
18.
Nagyerecsakide
#4: Gépjavítás? Amd terméket javítottál? Hogy?
16.
16.
Derivel
#15: Persze, hogy a tesztelők ennyire adják meg, mert ez a hivatalos alap fogyasztói ára. De akkor igazságos az árakat összehasonlítani, ha mindkét terméknek ugyanúgy ezt az árát vesszük, ez a Vega 56-nál 400 dollár, a GTX 1070-nél 350 dollár.
15.
15.
Firsttime
#14: A kártya még nem jelent meg. Amazonon ilyenkor feltüntetett árak rendre szarok szoktak lenni. Tudom bányászat miatt ment fel minden. De a legtöbb nagy tesztelő techcég rendre 400 dodos árát ír több helyen. Az ilyen techguruk általában jól be szokták saccolni az árakat. Én úgy gondolom valóban Ennyi körül lesz. Aztán majd meglátjuk jó egy hónap múlva.
14.
14.
Derivel
#11: Ne akard a jelenlegi bolti árakat összehasonlítani. Egyrészt a bányászok miatti mesterségesen felhúzott árak miatt, másrészt pedig azért, mert az RX Vega 64-ből kizárólag az Amazonon és az NCIX-en találtam (a sima verziót) 600 és 800 dollár kezdőárral.
Ilyenkor inkább az elméleti alap árat kell összehasonlítani, ahogy a korábbi hozzászólásomban tettem, és az alapján a Vega 56 drágább.
13.
13.
lesik20
#11: A GTX 1070 anno még 120 ért volt idehaza (Március Április) viszont most a bányászok miatt fölment az ára. Én a GTX 1080-et vettem 189 ért
12.
12.
Firsttime
#6: Hát a fogyasztása az ja... Ez ilyen tipic amd...
10.
10.
lesik20
Sokaknak megéri még most is a Vega mivel több embernek van Freesynces Monitora mint G-Synces mégha Nvidia kártyája van. Szinte összes LG és Samsung Monitor mind Freesyncel érkezik

Én ki probáltam az én 144hz-es Freesynces Monitoromoat egy R9 390 és rohadtul bejött. Simábbá tette a játékot még 40 évs 60 Hz között nem láttam külömbséget.

Meg is vettem volna vegát ha Március/Áprilisban jelent volna meg, Nem vártam rá, vettem egy 1080 nem bántam meg. Viszont az nem éri meg nekem hogy egy olyan monitort vegyek ami kerül 200-300 ezer forintba mert van benne G-Sync (A Freesynces 144hz UW Monitor került 149-be).

8.
8.
Derivel
#6: "Szerintem Vega 56 egész jó kártya lehet egy GTX 1070 szemben, meglátjuk milyen lesz az árazása idehaza. "
Ott bukik meg a Vega 56, hogy 14%-kal többe kerül (MSRP-ket összehasonlítva), és a cikk szerint felbontásokat átlagolva csak 8%-kal gyorsabb.
6.
6.
lesik20
#3: Viszont amig Ryzen nagyon jó alternativa az Intel mellet (8 Mag, 16 Száll 4 mag 8 száll ellen ugyanannyiért vagy 16 mag 32 száll, 12 mag 24 száll szemben, szintúgy ugyanannyiért) itt nagyon nehéz megmondani melyik a jobb alternativa.

Szerintem Vega 56 egész jó kártya lehet egy GTX 1070 szemben, meglátjuk milyen lesz az árazása idehaza.

De emellet megint vicc az egész hogy 300-400w fogyasztanak. CPU-ik végre kevesebbet esznek de ez megint vicc.

4# Most nem azért, tényleg szar dolog ami veled történt de laptopok esetében néha a gyártó a hibás nem csak proci/VGA gyártó.

Volt olyan AMD VGA Lenovo laptopom amiben Nvidia Driver volt
5.
5.
Extol
Majd az ár eldönti hogy mit veszek
4.
4.
Blazkowicz
Ez az AMD egy vicc. Sosem fogják felvenni a versenyt semmivel. Még a meglévő kártyáikhoz sem tudnak egy normális drivert készíteni. Utolsó gépjavításom során történt eset és sajnos rohadtul nem az első ilyen: Leszeded a hivatalos oldalról az R5 M430 driverét, majd mikor felrakod R5 M330nak észleli azt és rohadtul nem megy semmi ugy ahogy kéne, pedig ehhez van. A support mit csinál? Te vagy a hülye. Nyilván. Nem, hogy nem veszek AMD terméket, de már a javítását sem vállalom el, mert nem ér annyi idő befektetést mint amit termel. Szemét minden termékük.
3.
3.
Firsttime
Itt nagyjából ugyanaz van mint proci téren. Kínálnak egy alternatívát. Végre. Bár hozzateszem, kicsit csalódott vagyok. Örültem volna valaminek, ami jobban felkavarja a vizet. De ez igy sem rossz azért.
2.
2.
princeps27
Ha bányászni jól lehet vele viszik majd mint a cukrot, bár sokat fogyaszt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...