Tőzsdére megy az Angry Birds fejlesztőcsapata

  • Írta: fojesz
  • 2017. szeptember 5.
  • Biznisz
Az előzetes hírekkel ellentétben nem vásárolják fel a Roviót, ehelyett tőzsdére megy az Angry Birds fejlesztőcsapata. Harmincmillió euró értékben bocsátanának ki részvényeket, és a jelenlegi tulajdonosok részesedésére is lehet pályázni.

Júniusban röppent fel a pletyka, hogy eladósorba került a finn Rovio, az Angry Birds mögött álló fejlesztőcég. Az első számú jelentkező a mostanság kőkeményen nyomuló Tencent volt állítólag, de már akkor is szóba került az a forgatókönyv, hogy a csapat inkább tőzsdére megy.

Most ez utóbbi valósul meg. A Rovio 30 millió értékben készül részvényeket kibocsátani a NASDAQ finn szárnyán, emellett a jelenlegi tulajdonosok részesedéséből is lehet majd vásárolni, igaz, ezzel kapcsolatban nem tudtunk meg túl sok részletet. A Rovióban egyébként tulajdonos az Accel Partners és az Atomico, 69 százalékban pedig a Trema Internationalé a cég, ami mögött a társalapító, Niklas Hed nagybátyja áll.

A Rovio egyelőre nem közölte, hogy becslése szerint mennyit érhet a vállalat, de egyes szakértők 2 milliárd dollárt tippelnek. A finn fejlesztőcég 2009-ben robbantott először az Angry Birds-sorozattal, amit meglehetősen jól tudott monetizálni a licencmegállapodásokon keresztül. A cím később veszített a lendületéből, végül a 2016-os animációs film lehelt életet belé.

A Rovio árbevétele az év első felében 153 millió euró volt, ami a tavalyi év hasonló időszakában összejött forgalom közel kétszerese, míg a nyeresége 11 millió euróról 42 millió euróra nőtt.

1.
user101
Azt hiszem ők is rájöttek, hogy további szellemi injekció nélkül innen már csak lefelé vezethet az út és ideje megszabadulni a cucctól... :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...