HWSW: Leáll a Windows Phone fejlesztése

  • Írta: Shifty
  • 2017. október 9.
  • Hardver
Link másolása
Nem biztos, hogy túl nagy meglepetést okozott a Microsoft a bejelentéssel, de végre hivatalosan is ki lett mondva, hogy az évek óta haldokló platform fejlesztését végleg befejezik a redmondiak.

Befejeződik a Windows mobilos platformjának fejlesztése - jelentette be Twitteren Joe Belfiore, az operációs rendszerekért felelős microsoftos Corporate Vice President. A több különböző üzenetbe szétosztott bejelentés szerint a Microsoft nem fejleszti tovább a mobilos Windows rendszert, sem új képességek, sem új hardverek "nincsenek fókuszban" - fogalmaz eufemisztikusan Belfiore. A gyakorlatban tehát a Microsoft erről a platformról immár végleg lemond.

Sokat elmond azonban a Microsoft hozzáállásáról, hogy a fejlesztés hivatalos lezárásáról továbbra sincs központi közlés. Sem sajtóközlemény, sem semmilyen más állásfoglalás nem ad méltó nyugvópontot a mobilos Windows számára, csupán egy felsővezető néhány szavas üzenete temeti el a hányatott sorsú rendszert. Ez a fajta erőltetett kétértelműség a Windows Phone majd a Windows 10 Mobile egész karrierjét végig kísérte, roppant sajnálatos, hogy a cég még ezen a ponton sem tudott a sarkára állni és méltóan elbúcsúztatni.

Ha érdekelnek a részletek, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

15.
15.
McDuff
Én még kitartok a Win 10-es Lumia 830-nál, lehet már csak azért, mert ez volt az utolsó Nokia által gyárott jó Lumia, bár tényleg az MS nem hogy szarik a platformra hanem mintha szándékosan el is akarná üldözni az ezidáig még hűséges usereket is, ez az amit egyáltalán nem értek. Rengeteg embert ismerek aki vígan elvolt 8.1-el és azt mondják még most is elllennének vele, de az MS az összes app-t hazavágta rajta. Talán az is volt a platform fénykora, ott látszodott az igyekezet még és az volt a legstabilabb is+rengeteg olyan újítást is behoztak ami akkor még androidon se volt. Csak hát mivel PC-n bukott a 8.1, így telón is mennie kellett, ennek is a Win 10 lett a veszte, ami sztem még mindig ergya PC-n is és telefonon is. Utóbbin akkor így is marad kb, örülhetünk ha nem lesz rosszabb.

(hozzáteszem mellette azért van egy céges P9 is)
12.
12.
Banderas
520-as lumiám volt három évig.(tudom hogy a leg alja) de az a telefon amit kapott.Ha ötven szer nem eset ki a kezemből egyszer se.Max leesett a hátulja kiugrott belőle az aksi és ennyi. Sok ismerősöm meg a szemem láttára ejtették el a többszázezres mobiljukat és a kijelzőknek azonnal végük lett. Az én kis fosom meg bírta. Egy hiba miatt cseréltem csak meghalt a felső hangszórója , emiatt csak kihangósítva tudtam használni.
5.
5.
Kalácsképű
#4: Az android nincs ingyen. Sot, az MS tobb licensz dijat kap minden egyes eladott Android eszkoz utan, mint a Google.
4.
4.
ATi0021
Amikor Windowsos telefonom volt, szerettem. Az hogy buktak csak saját maguknak köszönhetik. Volt egy alapvetően jó rendszer, amit alaposan el volt maradva a piaci részesedésben erre megpróbálták a gyártóknak előadni, hogy vegyék meg miközben az Android ingyen van. Az Androidra ingyenes SDK van addig ők ezért is pénzt kértek. Legalább a fejlesztői eszközt adták volna ingyen és akkor lettek volna rá programok. Persze el lehet mondani, hogy Androidra is 1 millióból 1-2 ami ér is valamit, de azon akkor volt mindig minden. Itt sajnos időről időre csak néztem, hogy na ez sincs az sincs. Ezért lett később Androidos telefonom újra.
3.
3.
Heldengeist
Kezdettől fogva úgy nézett ki, mintha úgy álltak volna hozzá, mint egy 14 éves, aki eldönti, hogy márpedig youtube sztár lesz, de az összes ötlet és terv pontosan eddig terjed. Úgy is végződött. Néhány vérszegény próbálkozás után nem jött a siker, otthagytáták.
2.
2.
Erre valahogy már rájöttem egy ideje :D
1.
1.
strike19
Ebben semmi meglepő nincs az én lumia 432 is. Még 8.1-el jött ki utánna felfrissítettem 10-re.Emlékeim szerint márciusba kapott utoljára frissítést.
Én szerettem a WP OS-t.De szerintem nagyon elhanyolgták az elmúlt 1,5 évbe.
Utolsó csúcs telefon Lumia 950 XL.
Egyébként a MS most már androidra fejlesz ki is adtak a héten egy launcher Bar-t androidra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...