Visszatér a Tamagotchi

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 10.
  • Hardver
Ha a kilencvenes években voltál gyerek, bizonyára emlékszel a tamagocsira, amely valóságos őrületként söpört végig a világon. A digitális kedvenc nevelésére kihegyezett kütyü idén 20 éves, és ennek örömére újra a boltokba kerül.

A Bandai Namco ötletesen ünnepli a Tamagotchi 20. születésnapját: november 5-én újra a boltokba küldi a kütyü kisebb változatát az Egyesült Államokban. Oké, már az eredeti is simán elfért egy tízéves gyerek markában, de a 2017-es verzió 60 százalékkal kisebb az elődjénél.

Ezúttal is egy tojásdad alakú eszközről van szó, amit a jól ismert monokróm LCD-kijelzővel szerelnek (háttérvilágítás nélkül). Megmarad a három kezelőgomb is, és kulcstartóként is magunknál tarthatjuk az új tamagocsit, amelyből hatféle áll majd a rendelkezésre. A csomagolás is az 1997-es eredetit idézi.

Sok 20-as, 30-as éveiben járó ember emlékszik jól a sokszor idegesítő digitális háziállatra. A kedvencünkkel rendszeresen foglalkoznunk kellett, mivel napjában többször megéhezett és játékra vágyott, de a tisztán tartása is ránk hárult. De hiába a gondoskodás, egy idő után mindegyikük jobblétre szenderült, aztán mehettek a tamagocsi-temetőbe.

A mini Tamagotchik darabonként 14,99 dollárba kerülnek majd - reméljük, Európába is jut belőlük!

27.
sloth
#26: Bezzeg azok a középkorúak, akik folyamatosan feljárnak egy b-kategóriás játékokkal foglalkozó oldalra, csak hogy naphosszat azon vitázzanak egymással arról, hogy szerintük melyik platform/játék a jobb vagy hogy belekössön mások helyesírási hibáiba, na az elit.
26.
user101
Tényleg ennyire ostobák a mai fiatalok, hogy egy amúgy ingyenesen letölthető store-os alkalmazást ami fényévekkel többet tud, látványosabb megvegyenek ennyi pénzért ? Basszus, megérett az emberiség a pusztulásra ! :(((
24.
markoci555
nincs valami jó memóriám, szóval nem rémlik sok, de emlékszem hogy volt, és hogy az iskolában sz*rakodnott, mert nem tudtam lenémítani :D
21.
FrankBlack
Én is utáltam gyerekkoromban, amikor menő volt. De főleg ezt a számot, amit állandóan nyomtak akkor:

https://www.youtube.com/watch?v=dHW_vyPXF3Y

Basszus, már megint nem tudom kiverni a fejemből a dallamát egy ideig, mint anno a Coco Jumbo XDDD. Na, most hogy említettem, már az is itt szól a fejemben XD Ezeket olyan sokat hallottam anno, hogy hiába utáltam, befészkelte magát a fejembe, és nem tudtam szabadulni tőle egy ideig XD És most megint kezdődik…. vááááááááá XDDD
20.
Yanez
Már anno is teljesen hidegen hagyott a láz. Ezt nálunk leginkább a lányok szerették.
19.
Nothing
#7: "akkor is megdöglött amikor leesett az asztalról, felvettem és kereszt volt a kijelzőjén"

Ha belegondolsz, a tamagotchi méretéhez képest egy átlag asztal valóságos toronyháznak számít - és hát ha egy kutyát lehajítasz 30 emelet magasságból, nagyjából hasonló lesz a végeredmény (kereszt nélkül persze). Szóval teljesen autentikus volt a rendszer.
18.
McDuff
A kijelző is ugyanaz, a csomagolás is ugyanaz, a formája is ugyanaz! Magyarul a 20 éve őrzött és rájuk rohadt készleteket kiszórják most...zseniális :D
17.
logic5
Már anno is szánalmas volt, de most az elkorcsosult világban, tuti menő lesz!
16.
#11: Nem sokat hagytál ki. Nyilván gyerekként nagyon tetszett, sokszor már csak a külseje miatt is szerettem némelyiket. Nem is tudom, 3-4. osztályos lehettem általánosban, mikor nagyon ment a pokémon láz, tazo, matricák meg hasonló ökörségek. Valami ilyesmi tamagotch is volt a családban: https://www.google.hu/search?client=ms-android-xiaomi&biw=360&bih=311&tbm=isch&sa=1&ei=asbdWYmqL4HHwAKcj4_IAg&sjs=3&q=tamagotchi+pikachu&oq=tamagotchi+pikachu&gs_l=mobile-gws-img.3..0i19k1j0i8i30i19k1.11346.14180.0.14947.14.6.0.0.0.0.686.1923.0j1j1j1j1j1.5.0....0...1.1j4.64.mobile-gws-img..10.4.1817...35i39k1.164.sAWY-RN3v0w#imgrc=-VPW8_xWP3ztiM:
:D
15.
#14: De a legröhejesebb az egészben, hogy tényleg vannak ilyen temetők:

http://pinkzebra.cafeblog.hu/files/2016/01/30688.jpg

14.
Zuzmo
Ráadásul az eredetiken nem volt reset gomb, így ha kimúltak, akkor realisztikus (köcsög?) módon, nem tudtad újraéleszteni. Mehetett a kukába, vagy a tamagochi temetőbe.
13.
Darksiders84
#3: Bizony gyorsan telik az idő emlékszem általánosban nagy mánia volt akinek 3 is volt egyszerre nem unatkozott.
11.
PaprikaJancsi
Nekem mindig is ismeretlen volt ez a Tamagotchi, mondjuk lehet, hogy azért mert nem is éltem még akkor, amikor megjelent :D
10.
delphijos
Nekem csak egy tevém volt annó a neten, de azt sem volt türelmem pesztrálni. Ez nem nekem való.
9.
Extol
15 $ ez komoly? Régen osztálytársaimtól 500-1000 forintokért gyűjtöttem be őket, volt egy menhelynyi mennyiség belőle
7.
GAMEROD
Nekem is volt egy kutyás, volt egyfajta hangulata a dolognak, de azért köcsög volt, mert akkor is megdöglött amikor leesett az asztalról, felvettem és kereszt volt a kijelzőjén. Másodjára már nem volt kedvem elkezdeni. Kicsivel később, már itt számítógépen neveltem állatot, régebben le lehetett tölteni akváriumi halat, meg taratntula pókot de egy hét után már fejjel lefelé volt mindkettő mert nem nagy törődést kaptak.
4.
Gunslinger
https://media.giphy.com/media/GrUhLU9q3nyRG/giphy.gif
3.
piskóta
Jó ég, ha ez 20 éves akkor én mennyi is vagyok... baszki!!
2.
Matt8888
#1: +1
Bár anno nekem is volt :'D
1.
Slik
na vege a fidget spinner oruletnek jon a kovetkezo hulyeseg :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...