HWSW: Jövőre sem csökkennek a memóriárak?

  • Írta: Shifty
  • 2017. október 19.
  • Hardver
Link másolása
Elmaradhat a DRAM-árak jövő évre prognosztizált normalizálódása. A DRAMeXchange memóriatőzsde előrejelzése szerint ugyanis a kereslet 2018-ban is felülmúlja majd a kínálatot, hiába növekszik közel 20 százalékkal a termelés.

Elmaradhat a DRAM-árak jövő évre prognosztizált normalizálódása. A DRAMeXchange memóriatőzsde előrejelzése szerint ugyanis a kereslet 2018-ban is felülmúlja majd a kínálatot, hiába növekszik majd közel 20 százalékkal a termelés, a piaci igények túlszárnyalják a gyártókapacitást. Mindezt jobb esetben csak a jelenlegi magas árszintek kvázi befagyását jelentheti, de rosszabb esetben még akár a jelenleginél is feljebb kúszhatnak az árak. A DRAMeXchange szerint mindez a gyártók számlájára lesz írható, a nagy piaci szereplők ugyanis szándékosan lassítják a kapacitásbővítési tervek végrehajtását, így tartva magasan a memóriák árait. Küszöbön az újabb árkartell botrány?

A szóban forgó memóriatőzsde szerint tehát a gyártók tudatosan szabályozzák termelésüket, hogy az közel összhangban legyen az igényekkel, pontosabban annál egy hajszállal alacsonyabb legyen. Ezzel ugyanis magasan tarthatóak az árak, a DRAMeXchange szerint a 2018-ra prognosztizált 20,6 százalékos keresletnövekedésre a gyártók 19,6 százalékos termelésnövekedéssel akarnak válaszolni. Ez minimum bebetonozná a jelenlegi magas árakat, de az sem kizárt, hogy azok még magasabbra kúsznak, amire az elmúlt nagyjából egy évben már láttunk példát.

Érdekelnek a további részletek? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

6.
6.
KőbányaKispest
Semmi probléma az árakkal. Nem veszünk memóriát, ilyen kurva egyszerű. 8 giga ramok mennek 40 ezerért, addig feldughatják maguknak a szarukat.
5.
5.
logic5
Látom a retardok már itt is dolgoznak :D
4.
4.
Normen1976
#3: Szerintem tiltsuk be a dollárt is mert állítólag a maffia arra épít és ezt használja. Meg állítólag arra is volt példa, hogy egy bérgyilkost dollárral fizették ki, sőt még azt is beszélik hogy különféle kábítószereket vesznek dollárért :) Tiltsuk be a fenébe.. micsoda fertő... :) Sőt az összes fizető eszközt. Használjunk újra kavicsot, vagy apró kagylókat fizetőeszköznek, vagy.... no de mi lesz ha ezeken is drogot vesznek ? Akkor nemtom.. nagy a baj :)

Ezzel azt akartam mondani, hogy egyetértek, igazad van :)
3.
3.
tsulok
#2: "Azért a sok szemét crypto currency bányászt is pofán lehetne vágni az illegális valutájukkal és az arra épülő bűnözői körökkel egyetemben... "
Kínában betiltották az exchange-eket, de egyébként szabadon használható szinte mindenhol. Mitől lenne illegális? Mert illegális tevékenységekre is használják (ahogy minden fizetőeszközt) ?

Egyébként elolvastad a cikket?
"A szóban forgó memóriatőzsde szerint tehát a gyártók tudatosan szabályozzák termelésüket, hogy az közel összhangban legyen az igényekkel, pontosabban annál egy hajszállal alacsonyabb legyen."
Én inkább a gyártókat okolnám.
2.
2.
user101
Azért a sok szemét crypto currency bányászt is pofán lehetne vágni az illegális valutájukkal és az arra épülő bűnözői körökkel egyetemben... Ha az amúgy tényleg tök jó és hasznos übert ki tudták nyírni ( jó, persze nem voltak ők se szentek ), akkor ezeket miért nem ? :((( Abból a kurva kripto pénzből az emberiségnek csak kára keletkezett, leszámítva azt a pár kínait aki hülyére bányászta magát ... :(
1.
1.
logic5
Így is nevetséges, hogy a DDR4 cirka 2x annyiba kerül mint a DDR3... És annyival ugye nem gyorsabb. Ezért nem váltok platformot. Érdekes a cpu piac is, ott meg jobb a helyzet. A 4570-em áráért már 6-7-ik gen intel procit is lehet kapni használtan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...