Frissítve: Lehúzza a rolót a LEGO Dimensions

  • Írta: fojesz
  • 2017. október 24.
  • Gyászhír
Link másolása
Habár a toys-to-life játékok piaca látványos növekedésnek indult néhány évvel ezelőtt, úgy tűnik, a siker nem tartott sokáig: a szegmens harmadik nagy szereplője is lehúzza a rolót.

Az Eurogamer jelentése szerint véget ért a LEGO Dimensions pályafutása.

A Warner Bros. és a TT Games még 2015-ben próbálkozott be a legós toys-to-life fejlesztéssel, amely a legkülönfélébb címeket eresztette össze egy közös univerzumban: Gyűrűk Ura-, Batman-, Harry Potter- és Szellemirtók-kiegészítőket vásárolhattunk többek között, a zsánernek megfelelően pedig nemcsak ingame tartalmakat, hanem valódi figurákat és építőkockákat is kaptunk a pénzünkért.

Habár a kiadó képviselője úgy nyilatkozott, hogy minden a terv szerint halad, a lap megszerezte azt a belsős levelet, amiben a TT Games vezetője, Dave Dootson megerősíti a híreket. Dootson szerint ugyan sok kihívást okozott nekik a projekt, abszolút van okuk az ünneplésre, elvégre a játék minősége, a feldolgozott IP-k széles választéka és a technológiai feladatok megoldása "hihetetlen teljesítményről" tanúskodik.

A LEGO Dimensions pályafutása egy Powerpuff Girls- és egy Teen Titans Go-kiegészítővel ért véget, jóllehet a kiadó eredetileg jövő őszig számolt a játékkal. Az utolsó évre egy LEGO Minecraft-, egy újabb Doctor Who- és egy mindent lezáró sztorikiegészítő jutott volna.

A toys-to-life zsáner ezzel a harmadik nagyobb szereplőjét veszítette el: elsőként a Disney kapitulált, és lelőtte a Disney Infinity fejlesztését, másodikként pedig az Activision jelentette be, hogy parkolópályára teszi a Skylanderst, és idén nem jelentkezik új résszel a sorozat. Azért akad ellenpélda is: habár némileg más az üzleti modell, a Nintendo Amiibói még mindig jól fogynak, és a Ubisoft is most jelentkezett be a piacra a Starlinkkel.

Update! A Warner Bros. hivatalosan is megerősítette a híreket. A kiadó sajtóközleménye szerint új tartalmak ugyan nem készülnek már a LEGO Dimensionshöz, a játék támogatása nem szűnik meg, illetve a szervereket is tovább üzemeltetik.

1.
1.
user101
Köszönöm, kezd visszatérni a hitem ...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...