Újra kapható digitálisan az első Mafia

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 20.
  • Megjelenés
Link másolása
Az Illusion Softworks 2002-ben megjelent klasszikus nyitott világú gengszterszimulátora újra megvásárolható a GOG-on, öt évvel azután, hogy eltűnt a digitális boltok kínálatából. Ha nosztalgiára vágysz, csapj le rá!

A Mafia: City of Lost Heaven volt az egyik legkorábbi sikere a nyitott világú akciójátékok műfajának, 2002-ben jelent meg, egy évvel a stílusteremtő Grand Theft Auto III után. Az 1930-as évek miliője, a kidolgozott város, a remek karakterek és a filmszerű történetmesélés megtette a hatását, instant klasszikussá vált a cseh fejlesztők munkája.

A játék újra kapható a GOG-on, nagyjából öt évvel azután, hogy licencproblémák miatt eltűnt a digitális boltok kínálatából. Üröm az örömben, hogy az új verzióból hiányzik néhány licencelt zeneszám, nevezetesen Django Reinhardt és a The Mills Brothers fülbemászó nótái, amelyek az autórádióból szóltak. Természetesen Vladimir Šimůnek zseniális betétzenéi megmaradtak.

A sorozat immáron trilógiává duzzadt, de a későbbi részek korántsem kaptak akkora kritikai elismerést, mint az első. A Mafia III tavaly jelent meg egy teljesen új stúdió fejlesztésében.

Az első Mafiáért jelenleg 9,99 eurót kérnek. Ennyiért ajándék, nem?

14.
14.
Juha
#12: Na és akkor el is tűnik az élmény, hogy csakazértis megcsináltad. Mintha a Dark Soulsban godmode-ban nyomnád le a két vízköpőt: jó, megoldottad, csak épp a lényegét veszted el, hogy megtanuld a megoldást.
13.
13.
12.
12.
Slik
siman le lehet csalni a versenyt
az elso korben egy kanyarban elmesz a mellekuton es megnyomod a num padon a 0at, ezzel rogton az elejere rak a fel palya kihagyasaval

https://youtu.be/_AILlsxt0M8

egyebkent szerintem a valaha keszult legjobb jatek, a kedvencem :D
11.
11.
Stranger
#9: Leírásban linkelt egy újabb videót:
https://www.youtube.com/watch?v=ULoEJEXvChM&feature=youtu.be

Még dolgozik rajta...
8.
8.
ollie92
#7: Ugye ? :D és még ezek sírnak a csészefejen :D
7.
7.
Juha
#2: Hát még maga a verseny ☺ Még mindig emlékszem mennyit szenvedtem vele, aztán amikor kb. 152. próbálkozásra végre sikerült, utána sokáig hiányzott. Kb. két éve újra nekiültem, és nem jutottam túl a versenyrésznél. Öregszem, na.
6.
6.
spikee576
Johetne ps storra is,persze realis aron.
3.
3.
user101
Azóta is ezt tekintem a kategória királyának és ettől származtatok minden hasonló játékot. Mit nekem gta... bah ! Remélem hamarosan jön Steam-re is ! Instant get lenne.
2.
2.
zozo76hun
nekem akkor jobban bejott mint a gta3. az ejszakai vezetes a sportkocsival a versenypalya boxahoz meg vissza a szerelomuhelybe eszmeletlen hangulatos volt.
1.
1.
ollie92
2002 egyik legjobb címe, amit még a csehek hegesztettek (mint a Vietcongot)
Tipikus példa, hogy lehet egy frencsájzt elabszni, ha engedjük, hogy a tapló nyugatiak belepiszkáljanak. Példaképen 2016 GOTY mafia III a 14 évvel fiatalabb elődjéhez képest :

https://www.youtube.com/watch?v=mQ1YMeY07xI&t=27s
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...