Gabe Newell Amerika leggazdagabb emberei között

  • Írta: fojesz
  • 2017. október 21.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A száz leggazdagabb amerikai között egyetlen olyan embert találunk, aki videojátékokból szerezte a vagyonát: a Valve-ot alapító Gabe Newell a kilencvenhetedik a listán jelenleg.

Gabe Newell is szerepel a Forbes 400 listáján, amely a leggazdagabb amerikaiakat vonultatja fel - a Valve alapítója és vezérigazgatója ráadásul a legjobb száz között, a kilencvenhetedik helyen végzett. Newell vagyonát 5,5 milliárd dollárra becsülik egyébként, miközben márciusban még "csak" 4,1 milliárd dollárnál járt, 2013 márciusában pedig 1,1 milliárd zöldhasút tudott felmutatni.

Mivel a Valve nem tőzsdén jegyzett vállalat, nem tudunk pontos pénzügyi információkkal szolgálni róla, így a cég teljesítményét és tulajdonosi körét is homály fedi. A Forbes szerint azonban Newell a Valve több mint felét birtokolhatja, és mivel másodmagával alapította azt, aligha meglepő, hogy 8 pontot ért el a 10-ből a lap "ki mennyire dolgozott meg a pénzéért" tesztjén.

32.
32.
Formula1fanatic
Nem az a baj, hogy nem lett HL3 ezt nem róhatjuk fel neki, azt viszont igen, hogy a Half life 2 EP3 nem készült el! Teljesen lezáratlanul hagyta a sztorit. Ezért jogos egyedül a lázongás.
31.
31.
szakallaskan
Gratulálok neki!Én 175 kg vagyok.Na és?!
29.
29.
Extol
Gabe atyaúristenünktől én nem sajnálom a pénzt, viszont nem kétséges, jobban kéne figyelnie magára, minden sikere ellenére a róla készült képeken elég slamposnak és boldogtalannak tűnik
28.
28.
psy123
#4: "10-bol 1 a normalis hozzaszolas, a tobbi az eletunt, maganyos trollok segelykialltasa a figyelemert. "

-teljes mértékben egyetértek veled, erre azt szoktam mondani, amit nekem is mondtak mindig, és tanultam belőle... "Nem sírni kell hanem utánozni!" :)
27.
27.
Banderas
#4: Én is így vagyok ezzel. Csak már néha írogatok is valamit.
26.
26.
hadzsime
#25: Kilókban szerintem már rég lekörözte :D
25.
25.
Beniciodeltoro
Még 4 év és Mészáros ezt is lekörözi.
23.
23.
KőbányaKispest
Televan, de a Hf3.at nem képes összehozni a malac csak azért se. Mert egy büdös nagy sznob.
22.
22.
#13: Minden jöhet ami Valve, a legjobbak.
15.
15.
zoe9
#10: Jaj ne is mondd! Nemrég azon kaptam magam, hogy a Portal is a 2-nél tart, ergo jönne a 3...értitek a "bűvös" 3-as és azon kezdtem el agyalni, hogy ha ilyen régóta várunk a HL3-ra, akkor a Portal is vajon ilyen sorsa fog jutni? Tiszta depis lettem tőle.

A Portal 2-ről amúgy meg szerintem fel sem fogta a fél világ, milyen baromi jó dolgot tettek le az asztalra. A pályaszerkesztő + közösségi tesztkamra letöltési lehetőséggel szerintem minden idők egyik legidőtállóbb játékát csinálták meg. Mikor is jelent meg? Tök mindegy, mert ma belépsz, 1 gombnyomással felmész a steam workshop-jára, kiválogatsz tucatnyi közösség által kreált és véleményezett (ezáltal szűrhető) logikai feladványt, betölti egy listára, mintha csak zeneszámokat dobnál a winampba és végigjátszod őket. Co-op-ost, single player-est is. Képes annyira élvezetes lenni, mint a megjelenése napján.
14.
14.
imchristailor
#12: Nem nyitottam meg a linket, de a valaszom igen. :)
13.
13.
hadzsime
#10: Szerintem jobb is, hogy nem adják ki a Half Life 3-at. Lehetetlen lenne megfelelniük az elvárásoknak.
A Left 4 Dead újabb részét viszont én sem bánnám.
12.
12.
l4cyk4
#4: Gondolom ez a hozzászólásod a tízből az a bizonyos egy, igaz? https://youtu.be/S0UvJZmGTsk?t=21
11.
11.
GODL1KE
Azért a DOTA 2 , Cs1.6 és a Half Life Széria nagyon ott volt.A Half Life 3-at én is várom. :(
10.
10.
ollie92
Most, hogy meglett tömve a zsebe és a hasa, a kurva valve baszik rá kiadni a half life 3-at, portal 3-at, left for dead 3-at.
4.
4.
imchristailor
Szeretem ezt az oldalt, evek ota naponta feljovok megnezni a hireket, cikkeket. Ami mostanaban megy a kommentszekciokban, elveszi a kedvem az egesztol. 10-bol 1 a normalis hozzaszolas, a tobbi az eletunt, maganyos trollok segelykialltasa a figyelemert. Feelsbadman
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...