Szembeszáll a Microsoft a csalókkal

  • Írta: fojesz
  • 2017. október 21.
  • Hír
Link másolása
A TruePlay a Windows 10 legújabb frissítésének a része, és arra hivatott, hogy kiszűrje a csalókat a játékosok közül. Folyamatosan monitorozza majd a játékot, a gyanús esetekről pedig riasztást küld a fejlesztőknek.

A TruePlay nevet viseli a Microsoft anti-cheat megoldása, amit a fejlesztők a Universal Windows Platformra építkező játékaiknál alkalmazhatnak.

A Fall Creators Update részeként bemutatkozó TruePlay ismeri a legáltalánosabb csalásokat és támadási módszereket, így azokat eleve kiszűri, emellett pedig képes arra, hogy folyamatosan monitorozza a játékosokat, és riasztást küldjön a fejlesztőknek a gyanús esetekről.

Ez utóbbi adatvédelmi szempontból persze kényes téma, azonban a Microsoft igyekezte elejét venni a felháborodásnak. A TruePlayt kikapcsolhatják a játékosok, ez esetben persze a rendszer által védett játékok vagy játékmódok (a fejlesztők dönthetnek arról, hol vetik be a TruePlayt) elérhetetlenek lesznek számukra.

A TruePlay emellett csak a legkritikusabb esetekben továbbítja a fejlesztőknek az összegyűjtött adatokat, elvégre ha a játékos teljesítménye vagy viselkedése eltér az átlagtól, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy csal, elképzelhető, hogy csak ügyesebb a többieknél. A TruePlay csak akkor riasztja a fejlesztőket, ha valószínűsíthető, hogy cheat áll a dolog hátterében.

20.
20.
s4jtqkac
19.
19.
GAMEROD
Mondjuk azt alapl bannolnia kéne magának a játék készítőjének is aki például egy GTA5 Stunt futamban 2 másodperces rekorddal vezeti a ranglistát. Annyi idő alatt el sem indul a kocsi, nemhogy célba ér.
18.
18.
Rézfánfütyülő
#17: Avagy "Kifejezetten imádom az üres, de szép grafikát, és semmi mást azon kívül. A kreativitást, és a piaci versenyt pedig gyűlölöm ami megszüli azt."

Am már most is van Win10 only játék, kb mind ami a Storeban van. Látszik mennyire sikeres, és a fél gamer társadalom vagy megveti, vagy nem érdeklődik utána/megvárja a steamen.
17.
17.
crytek
#13: Bárcsak jönnének már. Sőt dx12 only korszak is jöhetne már.
16.
16.
Rézfánfütyülő
#14: Ha csak azt. Én nem venném ennyire könnyedén, ha csak úgy kémkednek utánam mert voltam annyira balszerencsés, hogy elhittem mennyivel jobb lesz a Win10. Lehet mondani, hogy féljen az, aki rossz útra lép, de a személyes infó legyen már személyes. Így is eleget tud rólunk minden cég a világon, ne játszunk már a kezükre még jobban.
14.
14.
Kalácsképű
#13: Nekem ugyan nem lesz problema. Nem erdekel, ha a PC-s felhasznaloi szokasaimat megnezik a hatterben.
13.
13.
kirschakos
#12: Most még. Majd amikor már csak olyan játékok jönnek, amik csak a 10-en indulnak el, akkor lesz probléma.
12.
12.
Kalácsképű
#11: Nem kotelezo frissiteni.
11.
11.
Rézfánfütyülő
Na végre, ingyen további spyware/rootkit a Win10be! Nagyon kellett már. Ilyenkor örülök hogy nem váltottam Win7ről.

Aki pedig azt hiszi, hogy ez mennyire jó dolog, gondolkozzon picit. A Microsoftot nagyon nem érdekli a csalás témaköre, eddig se izgatta őket, ezután se fogja, ezt viszont mégis nagyon fontos volt kiadni, minden háborodás nélkül is. Vajon milyen funkciók futnak majd a háttérben ,amit sose lát az ember?
9.
9.
Extol
Irtsák csak őket tűzzel-vassal, hadd hulljanak. Zéró tolerancia azoknak akik eredeti játékszervereken hackelnek
7.
7.
markoci555
Már maga az xbox-os lósz*r (felvevő vagy mit tudom én) akasztja pl a csgo-t, ki kell kapcsolni, akkor ez majd mit fog művelni egyes játékoknál? (nem csgo-ra célzok, de ha arra is kihat elég bajos lehet más játékoknál is gondolom)
4.
4.
mestermagyar
#1: Punkbuster alternatíva, csak a Microsoft ki akarja sajátítani ezt a piacot is mint a vírusirtót.
2.
2.
Nothing
Tapasztalataim alapján, ha maholnap kiszűrnék az összes csalót, hackert meg úgy általában mindenkit, aki nem tisztességes eszközökkel játszik, maradnánk online vagy ötvenen - mármint az egész világon...
1.
1.
ghost90soldier
És ez mégis mit takar ? Ha valaki hekkeli a játékot vagy trainerrel játszik azt letiltják ?Vagy a crackelt játékok is eleve csalásnak fognak feltünni ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...