Ígéretes modern kori szállal operál az AC: Origins

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 22.
  • Képek
Link másolása
Néhány szerencsés ember már idő előtt kézhez kapta az Assassin's Creed: Originst, és az egyikük a tiltás ellenére streamelte a játékot. A közvetítésből kiszivárgott néhány spoileres screenshot az anyag modern kori száláról.

Figyelem! Cikkünk erősen spoileres!

A Ubisoft eddig nagyon titkolta az Assassin's Creed: Origins modern kori szálát, ami az előző részből, a Syndicate-ből teljesen kimaradt. Most már világossá vált, hogy az új részben ismét jelenkori szakaszok váltják a múltban játszódó fejezeteket.

Néhány szerencsés játékos már idő előtt kézhez kapta a játékot, egyikük streamelte is, ami retorziót vont maga után, a felvételeket eltávolították, de néhány néző lopott pár képet a titkos fejezetekről.

Annyi bizonyos, hogy a jelenben egy Layla nevű hölgyet irányítunk, aki első blikkre egy Lara Crofthoz hasonló régészcsaj. Talán az ő felmenője az Origins hőse, Bayek. Egy nagyobb központi területen irányítjuk őt a modern szakaszokban - a helyszín a mai Egyiptom, ahol a jelek szerint nemcsak dumálni fogunk az NPC-kel és az Animus technikusaival, hanem bizony TPS-szerű akcióra és nyomozásra is sor kerül. Magyarán nem csak passzív szemlélők leszünk, rengeteg interakcióval készülnek a fejlesztők.

Az Assassin's Creed: Origins október 27-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. A szezonbérlet tartalmáról nemrégiben hullt le a lepel. A legutóbbi élőszerepős trailerért ide kattints!

A hír megírásához gatyamadzag nevű olvasónk információira hagyatkoztunk, köszönet érte!

18.
18.
n_csacsi
2x olvastam el a cikket két különböző időben és mindkétszer a "régészcsaj" helyett, részeg csajt olvastam :D

A Black Flag óta ez az első olyan AC, ami elé nem úgy fogok leülni, hogy felszínesen végigjátszom, aztán mehet a többi kipörgetett játékaim közé, hanem pontosan úgy, hogy én ebbe bele akarom élni magam. Látni akarom, ahogy az emberek végzik a maguk kis dolgait, ahogy az állatok egymásra vadásznak, stb.
Végre egy olyan játék, aminél nem az van, hogy a képernyő közepére feldobnak egy nyilat, hogy "nesze, erre menj, mert erre kell menned", hanem szabadon bejárhatod, minimap nélkül és nem tudod, hogy az adott kérdőjelnél mi fog rád várni. Szerintem pont ez fogja neki megadni a varázsát.

A modern kori szál, meg kinek fáj, kinek nem, én jobban szeretem ezt a fajta modern felépítést, mint az előző részeknél, hogy rohangáltál körbe-körbe egy Abstergo épületben és számítógépeket hackeltél a kis tableteddel a kezedben. Nem volt értelme...Ismeretlen ember voltál, akihez folyton beszéltek, te meg Gordon Freeman módjára csendben maradtál és mentél, amerre mutatták, hogy menned kell. Ennek és a Desmondos sztoriknak van értelmük, mert ott megismersz egy másik embert és nem csak egy tablet vagy.
13.
13.
Juha
Szerintem is sokat dobott a hangulaton a modern szál, így láthatjuk, hogy nem csak egy szimpla bandaháborúban veszünk részt, hanem két olyan oldal áll egymással szemben, akiknek évezredes múltra tekint vissza az ellenségeskedésük, és a harc még ma is tart, valamint rengeteg történelmi eseményt is nekik "köszönhetünk".

Jól kitalálták ezt az első részeknél, de hát valakit kizökkent a játékmenetből...
10.
10.
latis666
Mindegy hogy a jelenben vagy a múltban játszódik egy jelenet. Ha jól van kitalálva és szépen megvalósítva akkor hozzáad a játékhoz. Ha nem akkor meg csak nyűg. Reméljük hogy itt az előbbi lesz.
9.
9.
hadzsime
#8: Én a Desmondos részeket szerettem, de azért valljuk be, hogy a Black Flag-ben egy kalap kakit nem ért a jelenkori szál.
5.
5.
Ja, és bár valószínűleg lesznek kötelező modern kori részek is, alapjáraton a Brotherhood-hoz hasonlóan bármikor ki lehet szállni az Animusból.
4.
4.
Azért azzal a TPS-es kijelentéssel óvatosan, semmi nem biztos, csak vannak arra utaló jelek.

Laylának nem kell kötelezően Bayek leszármazottjának lennie. A játékban használt Animus már rendelkezik a Helix szoftver sajátosságaival - bárki átélheti bárki emlékeit, vérvonaltól függetlenül. A képregények alakulása alapján ez adja is magát.

További enyhén spoileres infó még, hogy Layla azért kutat Bayek emlékei között, hogy az Abstergo felfigyeljen végre rá. Arról persze fingja sincs, hogy ők a modern kori templomos rend. Lesznek ott gondok bőven.

Nagyjából a játék első két óráját lehetett látni a streamben, az alapján pedig elképesztően ígéretes a játék. Bár elég közelről követem a vele kapcsolatos híreket, igazából csak most győztek meg arról, hogy bizony megéri azt a 60 eurót. Csak aztán fusson is el a laposon.. :)
3.
3.
Dante McFarlane
Csak engem emlékeztet egy kicsit Alyx Vancere? :D
1.
1.
KaktuszPingvin
Hála istennek. Személy szerint, nekem hiányoztak a jelenkori szálak a történetből. Az utóbbi részeket ezek hiánya miatt kb semmi sem kötötte össze egymással, illetve a korábbi részekkel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...