Veszteséggel zárta az Electronic Arts a negyedévet

  • Írta: fojesz
  • 2017. november 1.
  • Biznisz
Link másolása
Hajszálvékony veszteséget könyvelhetett el az Electronic Arts az elmúlt három hónapra, igaz, még így is jobban zárt, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A cég digitális bevételei kilőttek, a teljes forgalom bő kétharmadát tették ki.

959 millió dolláros árbevétellel zárta az Electronic Arts a szeptember 30-án véget ért negyedévet, amihez 22 millió dolláros veszteség társult. A mínusz a forgalomhoz képest nem látványos, ráadásul a cég annak is örülhet, hogy jobban sikerült a július-szeptember közötti időszaka, mint tavaly: akkor 898 millió dollár bevételre 38 millió dollár veszteség jutott.

A kiadó most kifejezetten szűkszavú volt a játékai teljesítményét illetően, annyit jegyzett meg mindössze, hogy az Ultimate Team remekül szerepel a sportjátékaiban. Külön csak a Madden NFL-t emelte ki a cég, állítása szerint ugyanis az Ultimate Teamben utazó amerikai focisok száma 25 százalékkal nőtt éves szinten. További érdekesség, hogy a játékosok 50 százaléka próbálta ki az új rész sztorimódját.

A mobilos FIFA játékostábora eközben 113 millió főt számlál az EA szerint, míg a Battlefield 1 közössége 23,5 millió főre bővült. A The Sims 4 is megtáltosodott, itt 40 százalékkal több aktív játékost tud felmutatni a cég havonta, mint egy évvel ezelőtt.

Az igazán érdekes hír az, hogy a kiadó forgalmának bő kétharmada, 689 millió dollár a digitális csatornákon folyt be, a dobozos termékek részesedése pedig tovább csökken várhatóan. Az EA szerint a nagy pénz a konzolokban van egyébként, és nem a mobil platformokban, a forgalom zömét pedig nem a játékeladások teszik ki, hanem a mikrotranzakciók és a különböző szolgáltatások előfizetési díjai.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...