HWSW: Őrült tempóban növekszik a Xiaomi

  • Írta: Shifty
  • 2017. november 6.
  • Hardver
Link másolása
Tovább növelte részesedését az öt legnagyobb gyártó az okostelefon-piacon az idei harmadik negyedévben, egyre szűkebb helyet hagyva az "egyéb" kategóriában emlegetett szereplőknek - derül ki az IDC frissen közzétett jelentéséből.

Tovább növelte részesedését az öt legnagyobb gyártó az okostelefon-piacon az idei harmadik negyedévben, egyre szűkebb helyet hagyva az "egyéb" kategóriában emlegetett szereplőknek - derül ki az IDC frissen közzétett jelentéséből. A teljes piac 373,1 millió eladást számlál, azaz komótosan, 2,7 százalékkal lett nagyobb a tavalyinál - ez már erősen érett piacra utal. A periódus nagy győztese érdekes módon épp az ötödik helyen álló Xiaomi, a cég ugyanis tavalyhoz képest duplázta eladásait.

A 2017 Q3-as időszak ezen kívül nagy meglepetést nem hoz, a listát ismét toronymagasan a Samsung vezeti. A koreai vállalat a három hónap alatt 83,3 millió okostelefont értékesített, ami jól látható, 9,5 százalékos növekedés 2016 harmadik negyedévéhez képest. Ezzel a cég piaci részesedése 20,9-ről 22,3 százalékra hízott. A gyarapodásban a tavasszal leleplezett S8-sorozat csúcsmodelljeinek kitartóan jó teljesítménye, illetve a nyáron bemutatkozott Note8 is szerepet játszott. Az egy évvel ezelőtt produkált gyengébb teljesítményben természetesen a Note7 visszahívása is erősen érintett volt, idén ugyanakkor az egy évig Note nélkül maradt, "kiéhezett" vásárlók akár még jobban is hajthatják a cég szekerét a vártnál - az mindenesetre jól látszik, hogy a visszahívásos fiaskó történetének végére a Note8 pozitív fogadtatásával végre pontot tehet a cég. Noha a reflektorfény jellemzően a zászlóvivőké, a Samsung eladásainak zömét nem ezek a modellek, sokkal inkább az olcsóbb, belépő- és középkategória hajtja. Az ide tartozó J és A sorozatú okostelefonokból kelt el az idei Q3-ban a legtöbb, mind a fejlődő, mind pedig a fejlett piacokon.

Érdekelnek a további részletek? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

17.
17.
Nem szeretek sokat kiadni egy telefonért és a xiaomi 50-60-ig kb verhetetlen készülékeket árul, maximálisan elégedett vagyok vele. Hihetetlen, de mióta megvan a 4X, a pc-t is csak ritkán kapcsolom be.
16.
16.
KRAT0S
#15: +++
Imádom én is :)
15.
15.
tupaccc
Hát nekem már lassan az alsógatyám is Xiaomi lesz. Nálunk bejött nagyon, számomra ár/minőségben verhetetlen.
14.
14.
mestermagyar
#13: Persze ilyen szempontból a Sharp sem megy át a szűrőn.
13.
13.
mestermagyar
#11: A xiaomi mixről sem hallottak annyira sokan hogy "széles körben ismert legyen". Nekem azt jelenti a kifejezés hogy nem kell különösképpen foglalkoznod a telefonokért és ennek ellenére megesehet hogy hallottál róla.
12.
12.
Lorthirash
#11: Már ha magát a Sharpot nézzük, a mobilpiacon sehol sincsen.
11.
11.
Lorthirash
#10: Na jó mindegy én azért japánt nem mondanám széles körnek, usában alig adtak el belőle
10.
10.
mestermagyar
#9: Tévedés. A sharpnak volt az első széles körben ismert kávamentes telefonja. Igaz hogy vagy 2 évvel korábban csak japánban adták a legtöbbet, de volt egy USA-beli változat. Híresebb youtube-os teszterek is készítettek róla videót.
9.
9.
Lorthirash
#8: Akkor tévedésben vagyok, de tulajdonképpen széleskörben ismert kávamentes telefon a xiaominál volt először.
8.
8.
manderel
#7: Ha a Mi Mixre gondolsz, az valóban az első széles körben elterjedt kávamentes telefon, de nem 18:9-es. Annak a képaránya 17:9.
A Mi Mix 2 már 18:9, de azt megelőzte az LG G6. (A Galaxy S8 sem 18:9)

Az első kávamentes sem a Mi Mix volt egyébként, hanem jóval előtte a Sharp telefonja. Csak az japán belpiacos volt.
7.
7.
Lorthirash
A xiaomi volt az első cég amely előállt a 18:9-es képaránnyal és most meg már szinte minden gyártó ezt tolja.
6.
6.
Lorthirash
#5: pont most rendeltem egy A1-et 66000 Huf-ért
5.
5.
ollie92
#4: Pontosan, az új mi a1 mondjuk rá, hogy az új SAMSUNG A3 2017 ellenfele árban, de specifikációk terén durván felülmúlja !
4.
4.
mestermagyar
#3: Az első xiaomi szó szerint csúcshardverrel került 200 (lehet hogy csak 150?) dollárba. Azért az olcsósága ellenére nagyot nőtt a brand értéke.
3.
3.
ollie92
Hát, az új budget Xiaomi Mi A1 eléggé odabaszós, MSRP 200€ csupán, de kőkemény konfigja van, sok felsőkategóriás telefont zsebre rak, hab a tortán, hogy tiszta androidot kapott :) Ha így folytatják, még a Huaweit is lenyomják.
1.
1.
markoci555
Ez most nekem olyan mint a Huawei, arról se tudtam mi a tököm, aztán egyszer azt vettem észre hogy anyámnak is az van, suliba is bejöttek kiselőadást tartani, végül nekem is ilyen okostelefonom lett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...