Online játék lesz a Remedy új projektje?

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 28.
  • Pletyka
Link másolása
Egyre többet tudunk meg az Alan Wake és a Quantum Break fejlesztőjének új játékáról. Ezúttal a csapat legújabb álláshirdetése hintett el pár érdekességet a P7 munkacímen futó anyagról - ez alapján egy, a Destinyre hajazó címről lesz szó.

Vegyük át az alapokat: a Quantum Break után a finn Remedy Entertainment szakított a Microsofttal, így a következő játékuk már egy multiplatform cím lesz. Az új játékot az 505 Games adja ki, a cég már 7,75 millió eurót fektetett a játékba.

A P7 (7. projekt) kódnéven futó játékuk, amellett, hogy "filmszerű TPS" lesz, már multis lehetőségekkel is felvértezik, legalábbis korábban ezzel kísérletezett a csapat, és a stúdió legújabb álláslehetőségei között is látni, hogy a Remedy olyan designert keres, akinek már van tapasztalata az online játékok terén.

A feladatkör leírása szerint a P7-ben jóval nagyobb szerepe lesz az online lehetőségeknek, mint azt korábban gondoltuk. A sikeres pályázónak "lenyűgöző, online módokat" kell készítenie. Az ígéretek szerint a játék tömve lesz lore-ral, és olyan kihívásokat tartalmaz, amelyek teljesítéséhez a játékosok előre megtervezik a hetüket.

Bizonyára sokatoknak a Destiny jut az eszébe, ami nem véletlen, a megosztott világ koncepciója, úgy látszik, a Remedy fantáziáját is megmozgatta. Mivel a csapat korábban csak single player címeken dolgozott, bizonyára óriási változást jelent a multiplayer címre való átállás, azonban ha emellett még a védjegyükké vált filmszerűséget is megtartják, csak jól járhatnak a rajongók.

A betöltetlen designer-pozícióra egyébként 2018. január 1-ig lehet pályázni. Teljes munkaidőről van szó, így mindenképpen Helsinkibe kell költözni hozzá. A stúdió évente öt hét szabadságot is biztosít. Álommeló.

25.
25.
McDuff
Nem is tudom, hogy mióta léteznek volt e már olyan játékuk, amiben volt egyáltalán multiplayer...kár, hogy nem lesz már Alan Wake 2, de én nem sajnálom tőlük, csinálják csak, elég singleplayert tettek már le az asztalra, még úgy is hogy már régóta nem arra megy a trend.
24.
24.
delphijos
Neked most van alkalmam a QB-vel játszani ( sajnos idő hiányában még nem játszottam végig ). Szerintem rendben van. Nem hiszem hogy feltétlen jó hogy ha valami nem rengeti meg a világot ,az már “középszerű”. Nekem az a játék középszerű amit vagy be sem ffejezek, vagy ha igen már csak “kötelességből”. Amivel szívesen játszom, de nem feltétlenül igénylem hogy újra elővegyem, az egy jó játék. Ha mindnen fejlesztő csak idáig “süllyedne” én már boldog lennék.
23.
23.
PaprikaJancsi
#20: Ezt a kommentet felvállalni elég kemény. Moderátorok szintje eléggé lesüllyedt. Vagyis azt állítod, hogy tök átlagos játék, és csak az exkluzivitása miatt van felkapva. Ez nettó baromság.
22.
22.
crytek
Az Alan Wake volt életem egyetlen teljes áras vétele úgy hogy előtte Xbox 360ra lewarezoltam és végigvittem.. Nagyon jó cucc. Pcn 4x végigvittem xbox után ez már sok volt :) De még a HARD végigjátszás hátra van a 2 hiányzó acsi miatt
21.
21.
Guba32
#20: Nekem az exluzivitása semmit nem adott a játékhoz,ellenben azzal a Stephen Kingre emlékeztető hangulattal,amilyennel azóta sem találkoztam..Nyilván nem tetszhet mindenkinek,főleg,hogy rétegjáték,nekem is van,meg mindenkinek olyan sztárolt játék,ami számára,számomra egy átlagos játék.De nekem pl. Az Alan Wake többet is adott,mint amit vártam.
20.
20.
felegyi
Alan Wake nem volt rossz, viszont nem hozta azt a szintet amit várt tőle az ember... amivel kibújt a tömegből az az ideig tartó exkluzivitása volt, egyébként egy átlagos játék volt számomra...
19.
19.
Guba32
#18: Az meg,hogy mi az igazi játék,és ki az igazi gamer,hát elég kirekesztő...☺
18.
18.
Guba32
#17: Az Alan Wake sem volt sokkal jobban értékelve.Kasszánál is hasalt.Nekem mondjuk a kedvencem volt a hangulat miatt az előző genben.
Más:
Nem tudom miért zavar embereket,hogy van only multi játék,mikor egy rakat single player is van.Hogy nézne ki egy cikk alatti komment áradat,ha minden sétaszimnél,cinematic játékmenetű játéknál jönnének a multit szeretők,és mantráznának,hogy jaj de uncsi,ezen el lehet aludni,ehhez milyen ügyességi tényező kell?Ugye nem nézne ki jól...
17.
17.
Yanez
#15: A mai videójáték világban 77 pont közepesnek számít, bármennyire is mást mond matek bácsi. Ez az a kategória, ami a többségnek nem jön be, de vannak akiknek nagyon tetszik. Egy Alan Wake kaliberű játékot hegesztő studió számára ez mindenképp visszalépés.

Az pedig végképp kár, hogy ők is beszállnak az online címek világába, hiszen ma nem sok olyan studió van, akik ütős single játékokat készítenek, vagy egyáltalán arra gyúrnak.
16.
16.
Heldengeist
#15: Ez mondjuk azon is múlik, hogy milyen a többi pontozás. A legtöbb helyen, ha valami nem éri el a 8.0 vagy 80 pontot, az már középszerűnek számít, 7/70 alatt meg szarnak. AAA kategóriában meg különösen.
14.
14.
Shannaro
#11: Nem tudom, én úgy látom ezeket az MMO-kat, hogy olyan mint a single játék, csak ostoba AI helyett emberek kísérnek az utadon. Azért azokban is van történet (nem mindben) Azok meg akik szeretik a PvP-t gondolom az emberi tényező miatt játszák, nem azért hogy egy jó történetet ismerjenek meg. Ne csak egy nézőpontból szemléljétek már a dolgokat.
11.
11.
kirschakos
#2: Egyetértek, már túlzásba viszik. Semmi értelme a multinak sem az online játékoknak. Véget nem érő termékek. Az igazi játéknak van rendes lezárt története, hangulata, ami arra készteti a játékost, hogy újra és újra átélje a kalandot benne.
Sok egyszerű emberke - hogy finoman fogalmazzak - nem akar mást csak rohangálni és lövöldözni a pályákon ostoba pontokért meg rangsorolásért. Ez aztán igen!
10.
10.
kirschakos
Na... őket is elvesztettük :S
Szomorú.
7.
7.
delphijos
Egy single only játék ami kellően hosszú, mai graffal sokba kerül. És ak kijátszotta , és konzolra vette lemezesen már adja is el. A használt játék eladásából meg a fejlesztő nem lát pénzt. Meg jó hogy online felé mozdul el a többség.
6.
6.
Csoki80
#5: Valamennyire igaza van. Sokszor előfordul, hogyha nem tud rendesen kivitelezni (valamilyen okból) egy játékot megpróbálja online pótolni a szavatosságot.
5.
5.
Shannaro
#4: Több szempont miatt is kétlem, hogy ez lenne a helyzet, de értem mire gondolsz :D Egyébként az efféle hozzászólásait figyelmen kívül kell hagyni. Minden Multira kihegyezett játéknál ez a baja.

Az utóbbi időben ezen a területen is egyre többen próbálják megvetni a lábukat. Meglátjuk mi lesz belőle.
4.
4.
Grabowsky30+
#2: ....miért nincs neted? :D
3.
3.
kopic
Alan Wake 2 soha nem lesz. Rohadjanak meg.:(
2.
2.
crytek
Online ótvarok ömlenek mindenhonnan :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...