Persona 5 - túl a kétmillió eladott példányon

  • Írta: bobzenub
  • 2017. december 1.
  • Biznisz
Link másolása
Közel 10 évvel később jelent meg elődjénél, ám óriási várakozás fogadta az ötödik részt. Immáron a JRPG-k iránt érdeklődő közönség is szélesebb, nem véletlen hát, hogy eladásai felülmúlják a sorozat összes korábbi darabját.

Az Atlus ma jelentette be, hogy a Persona 5 eladásai világszerte elérték a kétmillió példányt. Bár nincsenek megbízható adatok a sorozat korábbi részeinek eladásairól, az Atlus saját becslései szerint a franchise összesen több mint 8,9 millió eladást produkált.

"Az idei kivételes év volt a vállalat számára, ami kifejezi a japán játékokkal kapcsolatos ambícióinkat a nyugati piacon" - nyilatkozta Naoto Hiraoka, az Atlus USA elnöke és vezérigazgatója.

"Hatalmas növekedést tapasztalunk nyugaton és a világ többi részén egyaránt, s a Persona 5 eladásai a rajongói elvárások új szintjét jelképezik. Bár valaha rétegjátéknak számított, a Persona 5 az idei év egyik legfontosabb címének számít, bizonyítva ezzel, hogy nőttön-nő az érdeklődés a JRPG-k iránt. Bízunk benne, hogy jövőre is jobbnál-jobb játékkokal örvendeztethetjük meg a rajongóinkat.

A Persona 5-öt ráadásul négy kategóriában is jelölték a 2017-es The Games Awardson, így az év játéka, az év artdizájnja, a legjobb zene és a legjobb szerepjáték kategóriákban is esélyes.

7.
7.
exonic
#6: Sajnos nem tudom ajánlani minimális angollal rendelkezőknek, a játék java részében csak olvasni kell, sokszor 10-20 perc is eltelhet míg ismét visszakapjuk az irányítást karakterünk felett.
6.
6.
Krezy
Minimális Angol tudással is érdemes bele kezdeni vagy hagyjam a fenébe ha a sztorit úgysem értenem?
Az Animét vágom, de Persona játékkal sosem játszottam még, csak egy psp-s résszel, de a régi FF részek közelébe nem ért..
5.
5.
Duken
3.
3.
exonic
#1: A Persona 5 egy brutálisan jó játék azok számára akik nyitottak elszakadni a nyugati játékmenettől. Én idén jutottam el odáig hogy kíváncsiságból kipróbáljak egy JRPGt, és mivel a P5 igen durva értékeléseket kapott, így egy akcióba be is szereztem, és egy cseppet sem bántam meg. A maga kb 120 órája egy olyan komplex élményt nyújt, mely roppant ritka nem csak a játék, de maga a szórakoztatóiparban is.
Ha bárki megkérdezi mihez tudnám hasonlítani, azt felelem hogy képzeld el mi lenne ha a Pokemont, Inceptiont és a Death Notet összekevernéd, tennél bele egy kőkemény társadalomkritikát, és mind ezt egy elsőre furcsa, mégis műveszi tálcán tálalnád.
Na ez a Persona 5
1.
1.
habo
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...