Elérhető a DOOM VFR, itt a gépigény is

 • Írta: zoenn
 • 2017. december 3.
 • Gépigény
A Skyrim VR után megérkezett a Bethesda második virtuális valóságra épülő játéka, a DOOM VFR PlayStation VR-ra és HTC Vive-ra. A már ismerős játékot teljesen átírták a headsetekre, ilyen közel még nem éreztük a démonokat.

A DOOM VFR az id Software tavalyi nagy sikerű FPS-ének portja, amit kimondottan a VR-headsetek kedvéért tervezték át. A Marson található UAC-létesítményen kitör a pokol, mármint szó szerint: egy névtelen katonával teszünk rendet, számtalan démont kiirtva és még a kénköves alvilágba is ellátogatunk.

A VR-verzió elénk falánk jószág, egy Intel Core i5-ös proci és egy GeForce GTX 1070 alatt nem érdemes belevágni. Még jó, hogy egy PlayStation VR-ral a tarsolyunkban nem kell a gépigény miatt aggódnunk. Sajnos az Oculus Rift-tulajok ezúttal hoppon maradtak.

Minimális rendszerkövetelmények

 • Operációs rendszer: Windows 7/8.1/10 (64-bites verziók)
 • Processzor: Intel Core i5-4590 vagy AMD FX 8350 vagy jobb
 • Memória: 8 GB RAM
 • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1070 / AMD Radeon RX 480 vagy jobb
 • Merevlemez: 17 GB szabad hely


Ajánlott rendszerkövetelmények

 • Operációs rendszer: Windows 7/8.1/10 (64-bites verziók)
 • Processzor: Intel Core i7-6700K vagy AMD Ryzen 5 1600X
 • Memória: 16 GB RAM
 • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1080 / AMD RX Vega 64
 • Merevlemez: 17 GB szabad hely
Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
22.
Fakjee
#3: Azért amit egy psvr-ra meg tudnak oldani azt egy jóval fejlettebb és precízebb megoldásokkal rendelkező Oculusra nevetséges hogy nem.
Egyébként van már rá mód hogy működjön Oculussal is.
Megérte a "szemétkedést"...
21.
_Olivér_
#20: A 11. Kommentet olvastad-e?
20.
delphijos
#18: "Amúgy szerintem az X360 egyáltalán nem volt exclusive szegény. "

Ezt nem is mondta senki, csak az MS ilyen téren az utolsó egy-két évben eléggé elengedte ezt. Amúgy parttalan vita ez. Nincs olyan komolyabb statisztika hogy ki, mi alapján választ konzolt. Én az exkuzív címekben inkább pozitív marketing üzenetet érzek. Nem az van hogy "nesztek itt a hardver, fejlesszetek rá". Kicsit hasonlónak érzem az UWP-t. Pumpolják az embereket hogy fejlesszenek rá, közben ők sem teszik igazán. Egy-egy exkluzív ( inkább mondanék SAJÁT FEJLESZTÉST ) azt mondja hogy a gyártó is "hisz" a saját platformjában. De ez csak saját vélemény, nem szándékozom hitvitába belemenni.
19.
McDuff
Azért azt ne felejtsük már el, hogy ezesetben egy rohadt képernyőről beszélünk a szemed előtt, ez olyan mintha egy játékot mondjuk csak SteelSeries egérrel játszhatnál vagy csak LG monitoron adna képet! Ezek a VR headsetek perifériák, ráadásul egy új technológiát képviselnek, ezzel korlátozni ezeket, nettó kicseszés, sztem köze nincs a lenti témázgatásnak ahhoz, amit ezzel, ezek meg mertek lépni.
A Steam box sikeres lett volna és ugye Vive csak arra lenne, akkor mondjuk megérteném, akkor más lenne a helyzet.
18.
_Olivér_
#12: Van is ilyen "statisztika" pl. 2015-ből: http://www.nielsen.com/us/en/insights/news/2015/no-stranger-to-the-video-game-most-eighth-generation-gamers-have-previously-owned-consoles.html

Amúgy szerintem az X360 egyáltalán nem volt exclusive szegény. Minden Killzone-ra jutott legalább egy Halo, ahogy minden Unchartedre egy Gears of War, illetve megvettek olyan korábban Playstation-ön futó stuffokat, mint az Ace Combat, vagy a Sakaguchiék (Final fantasy ugyebár) által összerakott Blue Dragon és Lost Odyssey. Nyilván az már ízlés dolga, hogy kinek mi tetszik jobban.
17.
cod4O
#16: Köszönöm a kommented.Az exclusive címek valóban nem nyomnak nálam sokat a latban,mert van minden oylan eszközöm amivel nem maradok ki semmiből.Szeretem a god of war-t és az uc 2-3-at is baromira élveztem.Valamint a resistance 2-őt is nagyon csíptem.

Igazából ennyi amit rád szánok a kommentemmel,és ne értsd félre mert biztos jó ember vagy,de inkább vitetem el magam az ördöggel mint veled erről beszélni.Sem szám9k,sem tények,semmi nem érdekel téged.Bár ezt a témát is befejeztem itt és most.Nem kenyerem nekem hogy térítsek,minek is mikor a tények itt vannak előttünk.
16.
kamgecam
#11: Gondolom Te mondod a tényeket , aki pedig kiemeli az exkluzív címek jelentőségét az meg fújja a magáét?... Szerintem ennél picit bonyolultabb a helyzet és érdekes lenne olyan szakemberek véleményét meghallgatni akik elfogulatlanul és kulturált mederben tudnának erről tárgyalni és valamiféle konszenzusra jutva eredményt elérni. Ere sem Te, sem én nem vagyok alkalmas,mivel számomra az exkluzívok a döntőek egy konzol vásárlásnál, mert szeretem ha a multiplatform címek mellett változatos a library. Nálad nem nyomnak sokat a latban ezért ezt is szajkozod mint tényt,(ahogyan más az exkluzívokat) mert amit felsoroltál játéklistát az még közel sem bizonyiték arra hogy miért tart előnyősebbnek a többség egy bizonyos platformot, hiszen gondolom nem csak azokkal játszanak.Markting? Biztos benne van a pakliban, de nem minden. Egyszerű lenne a marketingre fogni, ahogy az exkluzívokra is hogy miért sikeresebb egy platform a többihez képest. Szerintem érdemes lenne megvizsgálni hogy aki egy bizonyos konzolt birtokol, legyen az nintendo, xox,ps az mennyi exkluzív címet vett rá, és mennyire tartja fontosnak a multiplatform címek mellett az exkluzív címek meglétét.
15.
cod4O
14.
cod4O
#13: Az exclusive-okkal magyarázható ez nem kétség.Szerintem is azt a kemény 7 milliós különbséget azért az eclusive-ok hozták fel.Dehogy el is kellett volna szaladni mégvagy 30 millióval miszerint ennyire számítanak az exclusive-ok az is biztos.

Nem mondom,hogy nem tettek vagy 15-20 milliót a ps4-re az exclusive-ok,dehogy akkor is vezetnének 10-15 millióval ha nem lennének az is fix.


Itt van 2017-ben mik voltak legjobban kelendők a ps store-ban.Ugyanúgy elfog menni a kedved az élettől ahogy nekem mikor megláttam.Ezt a világot éljük.(sorrendben vannak,felül a legkelendőbb)

Rocket League
Battlefield 1
Minecraft: PlayStation 4 Edition
Call of Duty: Infinite Warfare
Tom Clancy's The Division
Grand Theft Auto V
Overwatch: Origins Edition
Battlefield 4
No Man's Sky
FIFA 17
NBA 2K17
Need for Speed
Star Wars Battlefront
Rainbow Six Siege
Battlefield Hardline
Madden NFL 17
The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
Uncharted 4: A Thief's End
The Last Of Us Remastered
Final Fantasy XV
13.
Tuco
#11: Pont ezt mondom neked! A ps3 1évvel később jelent meg mint az xbox360. Kb.ugyanolyan elbaszott marketinggel és drágábban mintha az ms kb.lemásolta volna az xone-nál a sony balfaszkodását!
Mégis a gen.végére behozta a 360-at sőt asszem már többetis adtak el belőle. Szted.ez mivel magyarázható?
12.
cod4O
#9: Jó lenne amúgy egy oylan statisztika amiben a konzolválasztás története zajlik.

Elmondhatjuk,hogy a konzolvásárlók legnagyobb része nem tolja pc-n.Ezáltal dönt-e úgy,hogy mindent(árat,szolgáltatást,esetleg rossz marketing fogást,kontroller minőséget) kidobe az ablakon 3 címért ami neki tetszik.(mert ugye kétlem,hogy mindenkinek bejönne minden)
11.
cod4O
#9: Egyébként a ps3 konzolon időarányosan,minőségileg és mennyiségileg is jobb címek voltak.Mégsem húzott el 30 millióval az exclusive szegény 360 mellett.

De kár is a szó mert a tények senkit nem érdekelnek hanem amit saját maguk fújnak.Fontosak az eclusive-ok,jó üzleti döntés,de a játékosokat sokkal jobban érdekli maga a gép,a szolgáltatások és a multiplatform címek.Ezt nem én mondom,hanem az ipar a bizonyíték rá,vagy az előző gen.
10.
cod4O
#9: "Tudod az a gond, hogy te és még sokan mások hajlamosak vagytok lekicsinyelni az exclusive játékok erejét"


Tuco legalább te ne kezd már.Melyik része szól a kommentemnek arról,hogy az exclusive nem tett hozzá a ps4 eladásához?
9.
Tuco
#6: Tudod az a gond, hogy te és még sokan mások hajlamosak vagytok lekicsinyelni az exclusive játékok erejét, azt nem veszed figyelembe, hogy a sonynak volt elötte(hogy a kezdetekig ne menjünk vissza)egy ps2-je és egy ps3-ja ami mindkettő a szuper exclusivjairól volt hírhedt. Szóval az,hogy az első évben nem sok minden jelent meg az csak egy dolog mert a vásárlók azért gondolhatták,hogy jönni fognak azok. Ahogy jönnek is. Anno a ps3 ezeknek a játékoknak köszönhette azt,hogy az egy év lemaradás a magasabb ár és a szintén hülye marketing(ismerösek ezek az xone-nál?) ellenére a generáció végére ledolgozta a hátrányt. Nem azt mondom,hogy ez az elsődleges de az exclusive felhozatal igenis döntő tud lenni! Bizonyitja ezt a sony is meg a nintendo is. Persze sok dolog van még ezen kivül is de komoly döntő tényező lehet a vásárlásnál sztem.
8.
zozo76hun
ez most a normal doom, vr alatt, vagy valami butitott doom game?
7.
cod4O
Egyébként most kicsit keresgélve,ez az xbox one eladások sem olyan szörnyűek,mint amilyennek mi unatkozó forumozók látjuk.Hasonló időszakban az xbox 360 sem lépte át a 30 milliót.Nem feltétlen a one eladásai szarok,hanem a ps4-é kiemelkedő.
6.
cod4O
#5: Már az első évben is 2-szer-3-szor annyi ps fogyott mint xbox holott akkor még egyik gépen sem volt nagyon semmi ex.Az az ms marketing egy nagy adag bullshit volt a sony meg mindenre kontrázott,ráadásul olcsóbban.Ennyi bőven elég.
5.
Tuco
#4: Hát azért én ebben nem vagyok ennyire biztos,hogy vitte volna! Ilyen.simán tuti nem!!!
4.
Heldengeist
#2: Valószínűleg valamivel kevesebben, de a kommunikáció és az árazás sokkal fontosabb, mint maguk az exkluzívok. Majdnem minden jön PC-re is, ami van Xboxra, mégis fogy az Xbox és a PS4 akkor is vitte volna ezt a generációt, ha nem mutat be exkluzívot.
3.
Stranger
#1: Én már nem követem annyira, de eddig technológiai különbségek miatt is volt exkluzivitás. Nem tudom, hogy ez használ-e valamit...

A Payday 2 VR is csak Vive-ra van és sztem az egyik legjobb gém lehet, mert nem egy butított valami, hanem a teljes játék nyomható VR-ben.
https://www.youtube.com/watch?v=LvCNIC_-Cl0

Csak lassan kiszorul az Oculus ha ilyenek nincsenek rá.
2.
Tuco
#1: Ez így van ahogy mondod! Csak azt felejted el,hogy nagyrészt a cégek ezeket az exclusive játékokat azért fejlesztik,hogy a hardware eladásaikat növeljék! Szóval hülyék lennének mindenre kiadni.
Szemét húzás az igaz de mondjuk képzeld el a sonyt az exclusivjai nélkül... Ha minden jönne mindenre akkor ki venne jelenleg ps4-et...
1.
Fakjee
"Sajnos az Oculus Rift-tulajok ezúttal hoppon maradtak"

Na ez a legfőbb oka annak hogy a VR még mindig döglődik. Komolyan? Exkluzivitás, hogy más vr fejes tulajok ne jussanak hozzá? Szánalmasak.
Majd pár modder úgyis megoldja amúgy,ahogy eddig is megoldott volt a htc only játékok oculuson történő tolása....

Ennyit ér az exkluzivitás vr sisakban és konzolon egyaránt. Megosztja a játékosokat, és csak irigységet szül. Attól hogy valami exkluzív,nem lesz sem minőségibb sem jobb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...