A Fox állítólag lelőtte az Alien: Covenant folytatását

  • Írta: Shifty
  • 2017. december 28.
  • Cooltúra
Ridley Scott októberben még arról nyilatkozott, hogyan képzeli el az Alien: Covenant folytatását, most viszont úgy néz ki, a projektre már nem kerül sor, a legújabb hírek szerint ugyanis a Fox lelőtte az új részt.

Pár hónappal ezelőtt Ridley Scott még magabiztosan nyilatkozott az Alien-sorozat jövőjét illetően. Már a Covenant folytatásának terveiről is mesélt, de úgy néz ki, ezek már sosem valósulnak meg.

Az AVP Galaxy oldalán olvasható hír szerint a Blu-ray.com fórumának egyik tagja nemrég ugyanis arról számolt be, hogy mivel a forgatás eredetileg jövő év elején indult volna, az előkészületek munkálatait már rég meg kellett volna kezdeni. A stúdió azonban a pocsék jegyeladások miatt inkább úgy döntött, kiürítik a Sydney-ben található raktárat.

A Fox döntése persze valahol érthető, hiszen a legutóbbi, 97 millió dollárból készült film világszinten csak 240 millió dollárt hozott, ami egyértelmű kudarc. Mivel a hír erősen pletykaszagú, ráadásul időközben a Disney felvásárolta a Foxot, könnyen lehet, hogy végül mégiscsak lesz valami a folytatásból, de az előjelek abszolút nem biztatóak.

49.
49.
caleb007
Nekem alapvetően tetszett a Covenant is, de Blomkamp szerintem jobb Alien filmet tudna csinálni. Elég megnézni a Zigote című kisfilmjét, hangulatában olyan, minha Alien filmet néznél.
https://www.youtube.com/watch?v=pKWB-MVJ4sQ&t=7s
48.
48.
Cooper911
Az hogy a Disney-é a fox még nem azt jelenti hogy a Disney mindenbe beleszól.
Nekem a Covenant helyrerakta a Prometeus-t. Bár egyik sem volt igazán jó, a Covenant érdekesen nyitott az "alien akármilyen is lehet" irányba. A Covenantban a furulyázós marhaság nagyon hosszu volt és a film végét előre lehetett tudni. Azt sosem értem, hogy az embereknek a ezekben filmekben miért kell ilyen balféknek lenniük.
Az idén a legjobb Alien film a Life volt :D (tudom, hogy nincs köze hozzá de hangulatra olyan volt)
47.
47.
Extol
#45: Nem iszom sört :-)
46.
46.
45.
45.
Firsttime
#43: 3 sör. Normális vagy?????
43.
43.
Extol
#36: 900 forint volt nekem egy jegy. Nem vágtam fel az ereimet miatta
42.
42.
ARTURUS22
#41: Azért a pocahontasznál kicsit bonyolutltabb. Ott épp az a lényeg, hogy az ember a gonosz, ami volt már szintén, de igy ekkora nagyfilmben még nem.
Igen sajna ez van diszgráfiás vagyok és elszált a magyar helyesirűs javitom is, ha ugygondolod, hogy ettöl kevesebbet ér amit irok szivedjoga nem beszélgetni, de sajnos egycsapásra nemlesznek hibátlanok a kommentjeim ezügyben nem tudok mit tenni.
41.
41.
Juha
#40: Az Avatar-t a Pocahontasra húzták rá, a kommented elejét és végét nem is tudtam értelmezni. Ha olyan nagy könyvolvasó vagy, akkor tiszteld már meg a magyar nyelvet azzal, hogy normálisan írsz. Ha szkennelt könyvekből tanultál, akkor ez bocsánatos hiba.
40.
40.
ARTURUS22
#30: Te félreértesz. Az eredeti alien egy horror fil ezért szeretük.(legalább is én) Erre a orror filmböl akkar csinálni egy filozofikus ürodüszeia,district 9, vagy regényben zsoldos péter kaliberü filozofikus scifit. Kb mintha mondom az elmutcábol probálnánk meg ugyanezt, hogy freddi álmodja a világot vagy a predatorba, hogy a predatorok teremtettek minket stb...
Semmi baj nem lenne ezzel, ha bizna annyira az ötletében, hogy csinál erre egy új filmet,de ö nem bizik anyira benne, fog egy meglévö népszerü franchiset és azt probálja igy eladni.
És a téma attol még sablonos persze lehet ugyanazt elöni de ezt már tényleg sokkszor elötték és a megvalositás is pocsék. Nézd meg az avtart egy olyan témát hpz fel ami igy filmen ekkora produkcioban még enm volt és új és egy új frachiset csináltak neki nem egy meglévöre huzták rá.
A scifi neve meg magyarul TUDOMÁNYOS fantasztikum. Nem nagy elvárás szerintem, hogy a fizika lagalapabb tételeinek vagy a józan észnek megfeleljen vagy csak simán egy betört szkafander üveg ne legyen már megintt ott 2 perc mulva töretlenül, vagy teremjenek látrák a semmiböl és lehetne hosszan sorolni.
39.
39.
Juha
#35: Ez kb. olyan kérdés, hogy ha valaki megválaszolja, akkor inkább forgatókönyvíróként keresné a kenyerét.
A Sherlock témát is eltemették, hogy elavult, nekem a sorozat első 3 évada kifejezetten tetszett!
Az Alien témával is rengeteg lehetőséget ki lehetne használni, pl. egy Csillagkapun átdobnak egy jeladót, amivel a Földre tudnak transzportálni az idegenek, de ott már fénykardos transformerek várják őket.
38.
38.
Ruuny
Sziasztok!
Lehet tudni hogy lesz e folytatás konzolra és mikor?
37.
37.
Matt8888
Pedig érdekes (új) másik szálat mutatott be, s bár tény, hogy az eredetitől nagyon elütőtt viszont ha nem veszek róla tudomást akkor nem volt rossz az új sem.
36.
36.
#32: Biztos fizetnék minden szarért.
35.
35.
KőbányaKispest
Akik most sirnak, nem tudom miről maradunk le. Mert szerintem a semmiről. Ez az Alien téma kifulladt.

Mit tudsz vászonra vinni belőle, ami érdekes. Hányszor kell lenyúzni azt a f.szaságot, hogy elmegy 10 emberke egy küldetésre és eggyessével vadássza le őket az ALien.

Bepróbálkoztak az AvP-vel. Aminek az első része még még jó is volt. De a második (városos) az szörnyű. Az is megfulladt. Hol tudod ezt már folytatni? Sehol.

Ez a teremtés mepróbálkozás, meg kiderült Space Jokey ilyesmi, ezt is előtték. El kell fogadni, hogy ez dead end.
34.
34.
mamgu
#26: Hát ezaz, az első tizenöt percen túl minden kukába való (értsd a többi következő film is), de én még ennyit se adok neki, szerintem amig a feliratok mentek az elején addig iszonyatosan erős idegen képek zseniális, ott kellett volna abbahagyni azt feltölteni a vimeora rövid filmként.
33.
33.
Ooorky
Átlag moziba járónak ezek lehet megfelelnek, de az igazi rajongók számára felért egy szemenköpéssel amit ez az ember művelt.
Disney is átemelte a jó részeket a könyvekből amik az évek alatt készültek az új sorozatokba/filmekbe, de az új "Alien" filmek csak névleg tartoztak az univerzumba, a "Gay Android Adventures" cím jobban illene hozzájuk.
+Pont azzal lehet motiválni igényesebb filmek elkészítésére a stúdiókat, ha nem ülünk be minden sz**ra.
32.
32.
Extol
Látszik, hogy az emberek nem vevők már a jó filmekre, csak a zagyvalékokra, ezért sokszor átgondolják a gyártók, hogy hozzákezdenek-e valamihez vagy sem.
Igen, a másik ok, az a telhetetlenség, a profitmaximalizálás.
Nyilván elkeserítő a dolog, de nem temetnék még semmit, amúgy sincs beleszólásunk, csupán annyi, hogy ne a netcore-ról vagy honnan a rákból torrentezzünk, hanem vegyük a fáradtságot, és pakoljuk be a seggünket egy előadásra a moziban. Vagy félünk utána utcára menni a sötétben?!
31.
31.
Extol
Sztem remek volt a film, tesómmal néztük moziba, hangulatos, eredeti Alien feeling-es műsor volt, elborult és néhol pörgős
30.
30.
hadzsime
#29: Miért lenne sablonos? Attól, hogy "hasonló" az alapötlet, a megvalósítás még lehet teljesen más. Rengeteg jó film nem készült volna el ha így gondolkodtak volna a készítők.
Azt pedig, hogy ez csak egy szimpla horror film lenne meg sem kell cáfolnom, mert már megtetted. Az egyik mondatodban horror filmnek nevezed a másikban pedig filozofikus scifinek. Én a filozofikus scifire szavaznék, és bár ez nem döntőérv, de az IMDB-n az első három kategória amit kilök: "Adventure, Mystery, Sci-Fi".
Az pedig hogy az ilyen fantasztikus szarokban keresed a realitást legyen a te dolgod, én ehhez nem szólnék hozzá.
29.
29.
ARTURUS22
#27: " Reménykedtem, hogy folytatódik ez az emberiség eredetének és céljának a felderítése vagy a teremtők megismerése"
Elnézést, de ez nem sablonos kicst? Battlestar Galatica, Babilon 5, Még vhol az első avp film is, hogy csak párat emlitsünk.
ez egy horror film, ez olyan mintha az elmutcábol probálnád kihozni, hogy a világ ugy teremtödött, hogy fredy megálmodta.
Gondolta dob egy nagyot, erre nem mert külön filmet csinálni, használta amije már van és népszerü az elinet és csinált egy filozofikus scifit, de a táma is mint látjuk baromi sablonos, mint az avp ben a predatorok épitették a piramist... Mert ma már nem lehet ugy scifit forgatni, hogy ne magyarázná meg, hogy vagyhogy lettünk mi, vagy hogy ha mi ki is tudtunk amguktol fejlödni a piramisokat tuti enm mi épitetük, hanem egy faj feltaláta a fénysebbeségel való utazást majd idejött emgtanitani minket piramist épiteni.....
És a megvalositás meg olyan, hogy minden kritikát nélkülö, csak egy a 100 bol az anyagmegmaradás tövényét erösen meghazudtolo polip aki kaja nélkül egy ora alatt 1 kilosbol 200 kilos lesz és bár gázzal nem lehet megölni(mért elhetne) az hogy lézerel csináljon szusit belöe a szuperszámitogének enm jut eszébe bár ezzel a lézerel vágja ki a lényt a nö hasábol...
28.
28.
ARTURUS22
#26: Nem kell megkövezni, de gondolom nem nagyon olvastál akkor még alien könyveket. Nekem életem egyik legrosszabb filmje volt, egy rosszul megvalositott klisé, de izlések és pofonok.
27.
27.
hadzsime
#26: A Prometheust én is szerettem, de a Covenant elvágott mindent, ami az elődjében jó volt. Reménykedtem, hogy folytatódik ez az emberiség eredetének és céljának a felderítése vagy a teremtők megismerése, úgyhogy elég szomorú voltam, amikor azt kellett néznem, hogy Fassbender furulyázni tanítja magát és autista Alieneket nevelget egy barlangban. Kár érte.
26.
26.
pécégémer
Kövezzetek meg, de nekem a Prometheus volt a kedvencem. Az új rész első 15 perce fellelkesített...
25.
25.
mephi
Örülhetünk, majd a Dízni csinál nekünk olyan jó Alien filmeket, hogy Jar-Jar el fog menni alatta...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...