Játékkiadásba vágna a PlatinumGames

  • Írta: Shifty
  • 2018. január 2.
  • Biznisz
Link másolása
Atsushi Inaba, a Platinum fejlesztési részlegének vezetője és producere a Game Informernek adott interjúban elárulta, szeretnék, ha a jövőben maguk is kiadhatnák a játékaikat.

A PlatinumGames elmúlt éveit leginkább az jellemezte, hogy nagyobb kiadóknak dolgozva készítettek játékokat vagy éppen különböző adaptációkkal bízták meg őket. Atsushi Inaba, a japán stúdió producere a Game Informernek adott interjúban azonban leszögezte, az idei esztendőben egy kicsit változtatni szeretnének majd ezen a hozzáálláson, és házon belüli, kisebb fejlesztéseken is dolgozni fognak, amit saját maguk szeretnének majd kiadni.

Mivel a csapat egymaga nem tud több tízmillió dolláros AAA-játékok fejlesztésébe belevágni, így az évek során elég nagyra hízott stúdión belül egy nagyjából húszfős csapat feladata lesz, hogy az indie-vonalon mozogva alkossanak játékokat. Ahogy Inaba elmondta, ötletekből nem lesz hiány, az elmúlt években ugyanis bárki szabadon bedobhatott játékkoncepicókat, így bőven lesz majd miből válogatniuk.

Az új felállás természetesen nem jelenti azt, hogy a PlatinumGames elengedi a nagyobb AAA-fejlesztéseket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...