A Sumo Digitalnál az EVE: Valkyrie fejlesztői

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 3.
  • Biznisz
Link másolása
A brit Sumo Digital felvásárolta a CCP Games newcastle-i stúdióját, így az EVE: Valkyrie készítői már a Crackdown 3-ba és a Dead Island 2-be dolgozhatnak be. Összesen 34 embert érint az akvizíció.

Miután a CCP Games 2017 novemberében úgy döntött, nem fejleszt többé VR-játékot, így a Newcastle-ben található stúdióját is bezárta. Az EVE: Valkyrie fejlesztőinek sorsa ezután kérdésessé vált, szerencsére a Sumo Digital felvásárolta a csapatot.

A CCP Newcastle tehát - összesen 34 ember - a Sumo Digital meglévő stúdióinál kap állást Sheffieldben és Nottinghamben, de egy delegáció az indiai Púnába költözik. Az eredeti felállás is megmarad Sumo Digital Newcastle néven - az irodát továbbra is a CCP Newcastle korábbi fejese és az EVE: Valkyrie producere, Owen O’Brien vezeti majd.

Még nem tudni pontosan, hogy newcastle-i brigád milyen szerepet vállal a Sumo Digitalnál, a hivatalos bejelentés szerint a felvásárlás "kiterjeszti a Sumo kapacitását". Az anyacsapat legutóbb a Forza Motorsport 7 és a Hitman munkálataiba segített be, legutóbbi önálló címük Snake Pass és a LittleBigPlanet 3 volt.

A Sumo Digitalnál jelenleg a Crackdown 3 és a Dead Island 2 készül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...