Two Point Hospital - a Theme Hospital alkotóitól

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 17.
  • Bejelentés
Link másolása
A klasszikus Theme Hospital rajongói dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen érkezik a kórházszimulátor szellemi örököse. A fejlesztőket a Bullfrog korábbi tagjai alkotják, akik biztosan konyítanak valamit a műfajhoz.

Bizonyára sokan emlékeztek még a Bullfrog 1997-es klasszikusára, a Theme Hospitalra, amely egy vicces kórházszimulátor volt - 2015-ben ingyen juthattunk hozzá az Origin On the House programjában. Jó hír, hogy már készül a szellemi örökös Two Point Hospital címmel. A fejlesztést a korábbi Bullfrog-, Lionhead- és Mucky Foot-alkalmazottakból álló Two Point Studios végzi. 

A játékban megtervezhetjük saját kórházunkat, speciális diagnosztikai műszerekkel rendezhetjük be. A betegek pedig csak jönnek és jönnek, nekünk kell őket kezelni is, a panaszok alapján felállíthatjuk a diagnózist, majd indulhat a gyógykezelés. Ha megfelelően etetjük és szórakoztatjuk őket, akkor szép pénzt kapunk érte.

Természetesen az intézmény személyzetének menedzselése is ránk hárul. Alkalmazottaink egyedi igényekkel rendelkeznek, de igazi szakembereket képezhetünk belőlük. Később fejleszthetjük is a kórházunkat, kutatásokat végezhetünk, új gyógyszereket találhatunk fel a konkurens cégek legnagyobb bánatára.

A multiplayer módban együttműködhetünk más játékosok kórházaival, vagy versenyezhetünk is velük különféle kihívásokban.

A Two Point Hospital idén érkezik PC-re a Sega kiadásában.

Ne felejtsük el, hogy készül egy másik hasonló próbálkozás is az Oxymoron Gamesnél!

7.
7.
GAMEROD
#6: Nekem bejött, főleg Ikarus buszokkal, BKV helyijáratokkal, MÁV vonatokkal, Lufthansa gépekkel, azóta már az értékrlés is Pozitív lett amióta elárasztották a Steam workshopot a lehetőségek. Az meg csak hab a tortán hogy műholdas domborzati képpel saját térkép csinálható, most pont a Balatont és környékét csináltam így meg benne.
6.
6.
Ooorky
#5: Lehet adok neki majd még egy esélyt, tavaly leárazáskor megvettem, de vissza is kértem az árát annyira üres volt.

+FIRS-ben legösszetettebbre állított gazdasággal, megnövelt fenntartási költségekkel, inflációval, aszimmetrikusan közlekedő utasokkal és xUSSR vonatokkal már elég masszív kihívást jelent az oTTD is (ráadásul ingyen :P)
5.
5.
GAMEROD
#3: A Fever-rel semmi gond nincs, frissül hónapról hónapra, egyre jobb lesz, minden problémára lehet modot találni, grafikát is jobban fel lehet tuningolni. Nehéznek se mondható, csak ésszel kell kialakítani a szállítmányozási struktúrát, hiába visz valaki olajat a finomítóba, ha onnan nem viszi tovább, és onnan se tovább egészen a lánc végéig, mert akkor beáll az egész, úgy mint a való életben.
4.
4.
GAMEROD
#2: Transport Fever. Szerintem az teljesen korrekt, főleg hogy a workshop-ból meg lehet spékelni valós járművekkel is.
3.
3.
Ooorky
#2: Open Transport Tycoon Deluxe, jól felmod-olva (FIRS, FISH, xUSSR, Ikarus, esetleg MÁV/GySEV mod, de szerintem az xUSSR messze a legjobb).
Próbálgattam én is sok mindent pl. Train/Transport Fever, de az rossz vicc, Railroad Tycoon is elég gagyi...

Rollercoaster Tycoon 2 Deluxe - OpenRCT motorral (lehet ablakban futtatni) amit még előveszek időnként.
2.
2.
CitromH
#1: Milyen alternatíva van a Transport Tycoonra? Amiket én láttam azok mind retkek.
Ez a hospital nagyon várós :)
1.
1.
GAMEROD
Ez egy nagyon jó hír, még az eredetit is évente egyszer előveszem, megunhatatlan örökzöld klasszikus, abból a korszakból amikor tudtak poénokat is tenni a játékokba. Épp ideje felfrissíteni a címet, 10 éve erre vártam a Transport Tycoon mellett, szerencsére arra is jött alternatíva azóta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...