Átszervezések a Microsoft Studiosnál

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 18.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A Microsoft Xbox-divíziójának fejese, Phil Spencer komoly átalakításokba kezdett a Microsoft Studiosnál. A korábbi Minecraft-vezér, Matt Booty veszi át Spencer korábbi szerepét, ő irányítja majd közvetlenül a cég stúdióhálózatát.

A Microsoft játékrészlegének vezetője, Phil Spencer átalakítja a cég stúdiószerkezetét, első lépésként Matt Bootyt nevezte ki a Microsoft Studios vállalati alelnökévé - tudtuk meg a GamesBeat cikkéből.


Booty Spencer korábbi szerepét veszi át a cég játékstúdió-hálózatának irányításában, többek között a Turn 10 (Forza-sorozat), a 343 Studios (Halo), a Mojang (Minecraft), a The Coalition (Gears of War) és a Rare (Sea of Thieves) tartozik majd alá. A Mojang korábbi vezetője közvetlenül Spencernek jelent majd.

Miután Spencer mentesül a stúdiómenedzsmenttől, csak a nagyobb, átfogó képre kell összpontosítania a cégen belül. Ő határozhatja meg az új irányokat, nem kell a stúdiók ügyes-bajos dolgaival foglalkoznia. Spencert a tavalyi év végén nevezte ki Satya Nadella ügyvezető alelnökké, teljes körben ő felügyeli a redmondi cég játékstratégiáját.

"Egyértelműen világossá vált, hogy többet fektetünk a tartalomba" - szögezte le az új irányt Phil Spencer a magazinnak adott interjújában. Szerinte a fenti lépés döntő jelentőségű a hosszú távú siker eléréséhez.

Ennek nyomán remélhetőleg még több Xbox One-exkluzív címet kapunk, felgyorsul az Xbox és a Windows integrációja. A tervek szerint az idei E3-at nagyon meg fogja nyomni a Microsoft.

40.
40.
LexerTheFirst
#37: Ez tény, valamivel stabilabb a framerate is meg egy kicsit szebb a játék.
37.
37.
kergabi83
#33: Így igaz. Beteszem a lemezt, kábé mint hogy felmutatom a vásárolt terméket. Letölti az általuk fabrikált kontentet és megy a dolog. (nem úgy mint x360on). Illetve az acc.-hoz lévő tartalmakat letölthetem, de csak azt ami a listán van. Ezek mind portolva vannak x86-os környezetre. Viszont jobb XO-n játszani... :)
36.
36.
Duken
#34: kimoderált üzenet
34.
34.
frankdelgado
33.
33.
LexerTheFirst
#29: Arra mentem rá hogy mindenki azt mondja hogy a két Xbox kompatibilis egymással, mikor egy alkatrészük sem az. El kell viszont ismernem hogy tényleg jó ez a portolás az Xboxnál.
31.
31.
Duken
#25: Túlreagálod a dolgot. Azért tartasz trollnak mert szeretném hogy több ex jöjjön az x-re? Te nem örülnél neki? Ennyire ne legyetek már fanatikusok. Leírtam hogy szuper konzol az XoX és örüljön aki megvette már csak a jobban futó multiplatformok miatt is. De azért had ne kérjek már bocsánatot hogy szeretném ha több ex jönne rá, ahogyan a konkurencia gépére, már csak azért is mert szívesebben játszanék xbox x-en. Nemcsak üldözési mániában szenvedtek hanem még olyan kus mimozák vagytok hogy ha valaki ki meri ejteni a sony vagy a nintendo nevét azt már tiltanátok ki. Remélem nem ilyenekből áll a live közösség többsége. Őszintén remélem!
29.
29.
supair
#28: Whaaat? Tök mindegy miért kéri a lemezt.Épp a Black-et nyomom! A JÁTÉKOT! XOX-en! Jó lenne tudni mit szerettél volna kihozni a kommentedből mert tényleg nem értem.
25.
25.
frankdelgado
#22: Van pàr ilyen iq harcos, aki megjeleni minden xboxos hírnél és mantràzzàk a hzd, uc, lou szöveget,majd fel vannak hàborodva ha beszolnak nekik. Kulturàltabb forumokbol simàn kitiltjàk őket, de itt ahol a modik is ugyanezt a szöveget nyomjàk...azt mondjàk nem kell velük foglalkozni, de azért néha kell egy kis balhé...;)
22.
22.
supair
#19: Válaszoltam a kérdésedre mert olyan sötét vagy,hogy még egy szimpla választ sem tudsz értelmezni. Remélem nem jön sok ex és nem erősíted az xbox live játékostáborát............én szégyenleném magam. -)
21.
21.
Anti4730
Bírom amikor mennek a viták hogy melyik jobb konzol, es melyikre jonnek jobb exkluzivok. Mindkettő király basszki, mindkettőre kurva jo játékok jonnek, es kesz:D
20.
20.
frankdelgado
Felsorolnàtok akkor pontosan, hogy mily exklúziv jàtékok vannak playstation 4 jàtékkonzolra?
19.
19.
Duken
#18: :D én kérek elnézést.Bocsesz máskor figyelni fogok...de mire is kéne figyelnem? Komolyra fordítva más beszélgetésébe is bele szoktál pofázni? Csak kérdem hogy tudjam hányadán állunk. Vennék én boxot és ha több ex jön rá ahogyan psre veszek is mint állat. Megnyugodott a kis lelked? Ne félj senki sem akarja bántani a kis kedvenced. Tudom hogy szuper jó konzol az Xbox.
18.
18.
supair
#17: Nincs problémája.Csak azt mondta ha jól figyelnél ,hogy sétálhatsz venni Xboxot.-)
15.
15.
frankdelgado
#12: Jó jàték az uc4? Az van xboxra, vagy switch-re?
14.
14.
PaprikaJancsi
#11: A Coalition új csapat, viszont a Rare cégre azt mondani, hogy szóra sem érdemes marha nagy baromság.
12.
12.
Duken
#8: A szutyi exek miatt én sem hanem a bassó ex címek miatt. Ha fele annyi brutál cím jön rá mint psre pl hzd, bloodborne,uc4,már veszem is. ;)
11.
11.
kopic
"Turn 10 (Forza-sorozat), a 343 Studios (Halo), a Mojang (Minecraft), a The Coalition (Gears of War) és a Rare (Sea of Thieves) tartozik majd alá. "

Ezek közül csak a T10 meg a 343 kepvisel minőséget. A többi szóra sem méltó...
10.
10.
Yanez
#6: " Playstationon is nagyon jók az exkulzivok de ott szerintem inkább ilyen komolyabb, komorabb hangvételű játékok jonnek ki"

No offense, de UC széria, Ratchet & Clank, Crash Bandicoot, Knack, Driveclub, InFamous, Gravity Rush, GT, P5, LBP, Journey, The Last Guardian, Shadow of the Colossus, stb. Ezek biztosan nem olyanok. Max a GoW, TLoU, Bloodborne, Until Dawn és Detroit. Szóval van ebből is, abból is vegyesen.
9.
9.
kopic
"Ennek nyomán remélhetőleg még több Xbox One-exkluzív címet kapunk, "
Hát ja, és lesz min 3 ev majd, mire ezek megjelennek.

#2: Már a kövi genre koncentral a MS.
6.
6.
Anti4730
Szerintem eddig se volt olyan nagy baj az exkluzívokkal igaz, hogy nagyon kevés volt belőlük, de az a kevés igazán szórakoztató volt nekem például sunset overdrive, gears of war 4. Playstationon is nagyon jók az exkulzivok de ott szerintem inkább ilyen komolyabb, komorabb hangvételű játékok jonnek ki, míg Xboxon inkább a könnyebb hangvételű szórakoztatásra mennek rá, az en véleményem szerint:)
4.
4.
LexerTheFirst
Ezzel egy a baj: valószínűleg Spencer még több pénzt kap, és hogy mostantól nem ő a kvázi "reklámarc" nem ő kapja majd a fejéhez a sértéseket, viszont ha jól jön ki az átszervezés akkor az az ő érdeme, ki másé is lenne... Valószínűleg nem a brand feltámasztása a céljuk (ha az lenne akkor stúdiókat vennének), hanem a minél nagyobb pénz leakasztása. Mindenhol ez van, de szerintem undorító hogy a fanoknak azt adják be hogy ez majd jó lesz nekik.
3.
3.
kamgecam
Yes de jó hír ez! Ezek szerint az ms visszaáll a minőségi belső címek fejlesztésére. Hosszú az út de fog még tündökölni az xbox mint a 360as érában. Végre elindultak a helyes irányba.
2.
2.
Darksiders84
Izgalmas év lesz ez is mert vagy sikerül végre beindulnia vagy mégjobban lemarad tudjuk nincs verseny de azért ideje lenne villantaniuk.
1.
1.
Hurrá, Segg Mátét előléptették! ;-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...