Idén már nem jelenik meg az Anthem?

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 25.
  • Pletyka
Link másolása
A BioWare ambiciózus szerepjátéka az eredeti tervekkel ellentétben csak 2019 elején jelenik meg - tudtuk meg a Kotakutól. A magazin belsős információkra hivatkozva szellőztette meg a csúszást.

Az Anthem a 2017-es E3-on mutatkozott be. Egy nyitott világú sci-fi szerepjátékról van szó, amelyben hőseink jetpackekkel szelhetik át a távolságokat. A Kotakunak nyilatkozó név nélküli alkalmazottak szerint az anyag idén biztosan nem jelenik meg.

A csúszás a stúdióra nehezedő nyomásnak tudható be. Az Electronic Arts biztosra szeretne menni az Anthemmel, lévén a tavalyi Mass Effect: Andromeda teljesítménye minden volt, csak kielégítő nem. A forrás szerint a 2018 végi premier soha nem is volt mérvadó, viszont 2019 márciusáig a boltokban kell lennie a játéknak - akkor ér véget a cég 2019-es pénzügyi éve.

Az Anthem sajnos nem felelt meg az EA elvárásainak, ezért a BioWare legnagyobb része jelenleg erre a játékra összpontosít, így egyelőre a Dragon Age-rebootot is félretették, illetve a Star Wars: Old Republic-kal is csak néhány emberke foglalkozik. Az Anthem fejlesztése már korábban is problémás volt: 2014-ben lemondott a játék direktora, Aaryn Flynn, helyére a Mass Effect-veterán Casey Hudson került.

S ha már Dragon Age: a Kotaku informátora szerint az Anthem sikerétől függ a fantasy RPG jövője. Ha a fogadtatás jó lesz, zöld utat kaphat a folytatás. 

Az EA egyelőre nem kommentálta a szóbeszédeket.

10.
10.
zsocc-nrg
Vegyes érzéseim vannak. Az E3-as gameplay annyira hangulatos volt, hogy az általam legjobban várt játékká nőtte ki magát a cím, de mivel EA, elég szkeptikus is vagyok. Csak remélni tudom hogy nem basszák el.
9.
9.
gorbesz
Az eddigi kommentelok csak igazat irtak. Ez se lesz osszetetteb mint a destiny. Hat tenyleg olyan nehez normalis mmot adni konzolra? Igen, wow szinvonalut akarok AMIKOR indult.Nekem spec a dead space 3 tettszett, akkor meg nem tudtuk hogy a mikrotranzakcio hova sullyedhet.
8.
8.
almaspite
#2: Nekem erős volt a csábítás, de hát EA. Vért nem lehet vizel lemosni. Az ő esetükbe, pénzel.
7.
7.
Heldengeist
#3: Szerintem ezúttal pont fordítva. A Battlefront körüli felháborodás után most próbálnak meg játékot faragni a félkarú rablóból.
6.
6.
codehook
"akkor ér véget a cég 2019-es pénzügyi éve." Nem a 18as?
3.
3.
"Az Anthem nem felelt meg az EA elvarasainak" ??? Na, akkor most basszak el eppen a jatekot mikrotranzakciokkal, rejtett penzlehuzasokkal...szerintem erre keresztet vethetunk, megint a kapzsisag fog ott gyozni.
2.
2.
felegyi
#1: Akkora jó gameplay-t mutattak belőle E3-on hogy az nem lehet pre-renderelt dolog... esetleg ha konzolon csak Pro-ra és Scorpio-ra jönne ki illetve PC-re...
1.
1.
almaspite
Várjuk szeretettel, persze egy nem trailer gameplay videót is, hogy mennyire lesznek jók azok a beszélgetések. Bár kétlem, hogy ha ez a játék jó lesz, akkor különösen a történet fogja megfogni az embert. Csak ne legyen olyan kihagyott ziccer mint division, vagy destiny.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...