Fejlődik a játékstreaming a Facebookon

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 29.
  • Hír
Link másolása
A Facebook szeretne még jobban felzárkózni a YouTube és a Twitch mögé. A közösségi oldal új programot indított, amely lehetővé teszi, hogy a játékstreamerek pénzt keressenek a közvetítéseikkel. A videók minősége is jobb lesz.

A Facebook meghirdette a Gaming Creator Pilot Programot, amely lehetővé teszi a streamerek számára, hogy pénzt keressenek a játékközvetítéseikkel, hasonlóan a Twitch-hez és a YouTube-hoz.

A cég még több streamert szeretne meghódítani ezzel a lépéssel, akik aztán a közvetlenül a rajongóktól kaphatnának pénzt az élő közvetítéseik után. A videók monetizálása első körben a legnépszerűbb streamereknek adatik meg, de később még több felhasználót bevonnak - ezen a linken keresztül jelentkezhetsz a kísérleti fázisban leledző programba.

A sikeres pályázók ezután már 1080p-ben közvetíthetnek 60 fps-sel, ami jelentős minőségnövekedés jelent a Facebook Live-on megszokott 720p és 30 fps-nél.

A közösségi oldal abban reménykedik, hogy a jövőben nemcsak a Facebookon, hanem az Instagramon és az Oculus-platformon is megvethetik a lábukat a streamerek.

9.
9.
GAMEROD
Nemtudom meddig éri ez meg a Youtube-nak. Legalábbis tárhely-fenntartás szempontjából, aminek 80 százaléka szemét, 20 százaléka pedig tűrhető tartalom. Ha élelmesek lennének akkor csinálnálak valami rendszert, ami automatikusan törli valamiféle arányszámítás szerint a szemetet, mert az nem mehet a végtelenségig hogy minden jöttment fossa felfelé a videóit amiknek se eleje, se vége, lassan már azt is streamelik ahogy betölt a windózuk, nemmég azt hogy minden egyes játszásaikat valamivel, amik száma az ezret nyaldossa. Nincs az az ember aki ezeket megnézze.
8.
8.
Chrysh
#7: Sanszos, de az is milyen már, hogy azt nézed, hogy valaki hogy CS:GO-zik, ahelyett, hogy játszanál.

Ez am haverral nagy vita, hogy ő gyakorlatilag több streamet néz, mint játszik mint én, de érdekes módon, ha a statisztikánkat összevetjük nincs semmi különbség annak a javára, hogy valaki streamen tanulná a naagy technikákat. Közbe én meg játszok és jól szórakozok.
7.
7.
#6: Tudtommal streamen a többség multi, de lehet tévedek.
6.
6.
Chrysh
#2: Keress vissza régi cikkekre a témával kapcsolatosan és lesznek elég csúnyácska adatok arról, hogy mennyi magának mondott gamer játssza ki a játékait. Nem azt mondom, hogy láncoljuk oda mostantól az összes felhasználót, de sajnos némely statisztika azt sejteti, hogy itt nem csupűn arról van szó, hogy nem mindenki visz ki valamit 100%-ra, hanem hogy a játék alapsztoriját se hajlandóak végigvinni az emberek,
4.
4.
Neo1989
Pont úgy nem nézek ilyeneket ahogy tv-t se. Engem nem zavar.
3.
3.
Zozzancs
#1: Ugyan úgy tudnál focizni is otthon, még is több millióan nézik.
2.
2.
Lassan többen fognak streameket nézni, mint játszani. Fain hobbi lehet.
1.
1.
markoci555
egyáltalán nem tetszik a tendencia hogy egyre többen csak játszanak, liveolnak, esetleg pluszban bugyutáskodnak a képernyő előtt és nagyobb bevételre tesznek szert mint a minőségi videógyártók...
ugyan ezt csinálom otthon csak nem veszem fel és nem kapok pénzt érte...(nem is kéne, az lenne csak szép...)
Így jártam anyátokkal jelent ugrik be (nem szeretem de elég sok részt, részletet láttam): amikor a hírolvasónak beszól a gyerek, hogy ugyan úgy elolvassa a híreket, aztán elmegy dolgozni :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...