Új mozgásérzékelős kontrolleren agyal a Sony

  • Írta: fojesz
  • 2018. január 30.
  • Hardver
Link másolása
A VR Focus találata szerint két szabadalmat is benyújtott a Sony, amelyek egy új mozgásérzékelős kontrollerről árulkodnak. Az még persze egyáltalán nem biztos, hogy a PlayStation Move utódjáról beszélhetünk.

Bizonyos VR-játékok esetében kikerülhetetlen, hogy mozgásérzékelős kontrollert használjunk, a Sony pedig a jó öreg PlayStation Move-ot állította csatasorba a PlayStation VR érkezésére. A probléma az, hogy egy 2010-es eszközről van szó, amely lényegében minden dimenzióban elmarad az Oculus Rift és a HTC Vive irányítóitól: pontatlanabb, kevésbé kényelmes, hiányzik róla az analóg kar, és még ronda is - de legalább nem látjuk a szemüvegtől.

Nem lenne hát meglepő, ha a Sony nyugdíjba küldené a PlayStation Move-ot, és ezeket az elképzeléseket támasztják alá a VR Focus által megtalált szabadalmak is, amelyek egy áttervezett mozgásérzékelős kontrollerről árulkodnak. Az persze nem garancia, hogy a szabadalmak meg is valósulnak, de azt mindenképpen bizonyítják, hogy milyen tervei vannak a cégnek a jövőre nézve.

Ahogy a fenti képen látható, a szabadalmakban szereplő eszköz még csak nyomokban sem hasonlít a Move-ra, az eltérő formaterv mellett a világító gömb is hiányzik róla. Emellett egy analóg kar is helyet kapott az egykezes eszközön, ahogy a biztonsági pánt elhelyezésén is változtattak a tervezők.

Egy kicsit a Move kistestvérére, a Navigation Controllerre hasonlít az eszköz, amit viszont már nem használhatunk a PlayStation VR-hoz, épp a világító gömb (és így a trackelés lehetőségének) hiánya miatt. Hogy mi lesz a most? Az új kontrollerek követését máshogy, magával a headsettel oldaná meg a Sony, igaz, esetben magán a PlayStation VR-on is változtatnia kell majd a gyártónak.

Az új kontroller egyébként az ujjak egyenkénti mozgását is érzékelné a szabadalmak szerint.

41.
41.
Firsttime
#40: Beszélni magyar???!!!
40.
40.
zozo76hun
#39: melleted sem kell vicceket meselni ha az ember valamin jot akar rohogni. arra ott vagy te!
"okoska" :)
35.
35.
delphijos
Oké, lehet volt egy ilyen ( biztos nem azok közül akik rendszeresen írnak , szerintem valami akkori pár napos reg volt ) akkor már általánosítani kell ? Pl. Unravel agyament XBOX dicsőítő "rigmusai" után lehetne írni hogy az xbox-osok idióták, mert még verseket is írnak a konzolhoz? Ugyan már. Olyat is írt valaki hogy X-en szebbek a játékok mint PC-n ultrán. Azért ne ragadjuk már ki a "leghülyébbet", és húzzuk rá az egész "táborra".
34.
34.
PaprikaJancsi
#32: Amúgy ja, szerintem pontosan ezeket írta :D
33.
33.
zozo76hun
#31: abban biztos lehetsz hogy valami idiota ps-fanboy lehetett. de ha visszakeresnenk, kiderulne 101% hogy az.
32.
32.
zozo76hun
#31: jaja, igy volt! meg hogy hiaba alacsonyabb a felbontasa, megmagyarazza (!) hogy a psvr akkor is jobb, vagy ugyanolyan kepminoseget ad mint a htc. a latoszogrol mar nem is beszelve... na most egy ilyennel mar mit lehet kezdeni? :)
31.
31.
PaprikaJancsi
#30: Amúgy én is úgy emlékszem, hogy valamelyik hírnél valaki azt írogatta, hogy a PSVR munden mást lealáz, majdnem minden tekintetben. Hogy ki, és melyik cikk alatt arról már fingom sincs, de valaki tényleg ezt írta.
23.
23.
delphijos
#22: Ja, akinek nem elég ez, vagy a psvr nem üti meg a “mércét” akkor nem vesz psvr-t. Én sem vettem. Ez sem olyan bonyolult.
19.
19.
zozo76hun
megneztem ez a "rec room"-ot! hat basszus, ezen csak rohogni lehet, nem hiszem el hogy ezt felhoztad Futszi, ugye csak veletlen volt! :)
16.
16.
delphijos
#14: Most nem azért , én ugyan nem VR-ezek, de ez tényleg nem igaz. Összességében ( ahhoz képest hogy mennyire hemzsegnek a VR játékok meg főleg ) szerintem a Sony Store-ban elég tisztességes a felhozatal.
8.
8.
Zoli0507
#5: A youtuberek fele egy idiòta akik mèg jàtszani sem tudnak. Főleg a streamerek. Youtube-on kevèsbè feltünő tud lenni mert vàgott anyag
2.
2.
zozo76hun
na azert az a kameras fejkovetes amit a psvr tud se a kanaan, eleg vicces volt latni anno a youtubereknel ahogy folyton-folyvast kikerul az eszkoz a kamera latoszogebol. az oculus/htc nem szenved ettol. ezzel is kene valamit kezdeni, meg a latoszoggel, meg a felbontassal, de legfokepp a jatekok hianyaval...
1.
1.
Grabowsky30+
Soha nem voltam egy ps rajongó, meg úgy konzol se általánosságban. De el kell ismerni a ps4 egy igen jó termék lett és a Psvr is jobb mint amire én számítottam, de ha egy igazán komoly negatívumot lehet említenem az a 2 fagyi. Fényévekre van a konkurencia VRos irányítóitól! Éppen ideje lenne valamit kezdeni ezzel!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...