Jótékonykodással búcsúzik a Twitter Kaz Hiraija

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Még 2011-ben hozták létre azt a kamu Twitter-fiókot, amelyen Kaz Hirai, a Sony egykori vezetője nevében olvashattunk vicces bejegyzéseket a játékipar és főleg a PlayStation körüli történések kapcsán.

A fiók mögött álló ismeretlen nagyon jó érzékkel viccelődött, szarkasztikus bejegyzésein még megszállott PlayStation-rajongóként is lehetett mosolyogni, aligha véletlen, hogy a 120 ezer követő között több olyan arcot is találunk, aki a Sony kötelékében dolgozik vagy dolgozott korábban.

A rossz hír azonban az, hogy a fiók csak az idei E3-ig marad aktív, június 15. után új tweetekre nem számíthatunk, csupán visszaolvashatjuk a korábbi termést. A dolog apropója természetesen az, hogy Kaz Hirai (mármint az igazi) lemondott a Sony elnök-vezérigazgatói posztjáról, így a Twitter-oldanak sincs túl sok értelme.

A fiók üzemeltetője jótékonysági akcióval búcsúzik: "Ahogy a PlayStation Network, úgy a Twitter-fiókom is ingyenes szolgáltatást nyújtott a gamereknek éveken át. De ahogy a PlayStation Network, én is úgy döntöttem, hogy változtatok ezen. A KazHiraiCEO free-to-read üzleti modellre vált mikrotranzakciókkal... amiket jótékony célokra fordítunk!"

A fiók célja az, hogy június 15-ig legalább 599 fontot gyűjtsön össze a SpecialEffect nevű jótékonysági szervezet számára. A brit SpecialEffect azoknak szeretne segíteni, akik testi fogyatékosságuk miatt nem tudnak játszani, például speciális kontrollereket és a szem mozgását követő kiegészítőket biztosítanak nekik. A gyűjtés remekül halad, a kért összeg 59 százaléka, már össze is jött.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...