Lemondott a Sony elnök-vezérigazgatója

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 2.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Kaz Hirai bejelentette, hogy lemond a Sony elnök-vezérigazgatói posztjáról, a jövőben a cég igazgatótanácsának elnökeként folytatja majd pályafutását. Úgy tudni, részben az utazásokkal járó fáradalmak miatt döntött így.

A Sony ma reggel jelentette be, hogy lemondott a cég elnök-vezérigazgatója, Kaz Hirai. A pozícióját az eddigi helyettese és a vállalat pénzügyi igazgatója, Kenichiro Yoshida veszi át április 1-jén, míg ő maga a Sony igazgatótanácsának elnökeként folytatja a pályafutását.

Hirai 1984-ben csatlakozott a vállalathoz, a cég zenei részlegét 1995-ben hagyta a Sony Computer Entertainment Americáért. 2006-ban ő lépett Ken Kutaragi helyébe a PlayStation-üzletág fejeként, majd 2012-ben állt a Sony élére. A Variety úgy tudja, Hirai részben azért döntött a távozás mellett, mert lefárasztották az utazások az elmúlt hat évben, emellett szeretne több időt tölteni a családjával.

A kedvenc Twitter-fiókunk még nem reagált a hírre.

34.
34.
kamgecam
31.
31.
#28: Te még nála is rosszabb vagy.
28.
28.
kamgecam
#27: Számomra szórakoztató ahogy erőlködik. Főleg a gyermeteg versein derülök nagyokat. :)
26.
26.
LexerTheFirst
#25: Mostantól minden boltban One X lesz kaja helyett és azt kell majd enni :-D Egy hét alatt beérik a Sony-t, csak azt nem tudom, hogy mennyi kalóriát tartalmaz az X...
25.
25.
Gaboo77
Igen, biztos most jött rá, hogy félrefordítás a jóslat és nem egy kispárna okozza a bukásukat, hanem a PiciPuha (MS). Ali most hirtelen elad 40millió konzolt a jövő héten és beéri őket! :D
23.
23.
kamgecam
#20: LOL :D és lőn Yanez világosság, Te is kész vagy, de a humoroddal sosem volt baj. :)
21.
21.
kamgecam
A csúcson kell abbahagyni. :)

"A Sony pénzügyi helyzetjelentése is befutott, amiből kiderült, hogy a PlayStation 4-ből 76,5 millió példányt szállítottak le a boltoknak a bemutatkozása óta - csak az elmúlt negyedévben 9 milliót."


"Erősödött a Microsoft Xbox-részlege, befutott a pénzügyi helyzetjelentése, és bár a redmondiak ezúttal sem osztottak meg túl sok konkrétumot az Xbox-üzletág teljesítményéről"

AHA HA HA HA fusson csak még pár kört Unravellel együtt addig én játszok a brutálisan megújult Shadow of the Colossusal, áprilisban meg a God of War-al! :D

20.
20.
Yanez
#18: A Bibliában is meg van írva a Sony bukása.

"Majd lőn a japán setétség"
15.
15.
user101
Na jó, még egy kis olaj nesztek : bah, konzol, csakis a masterrace ! :)
10.
10.
Rakottkrumpli
Eddig kiborított a kommentek színvonala, de kezdek jól szórakozni :D Nostradamus megjósolta a sony bukását baszod! xddd
9.
9.
vanpear
#6 Enyhén paranoiás vagy. Már a sumérok is megjósolták a Sony bukását. Az első barlangrajzaikon szerepel a történet, miszerint majdan egy ember kinek a nyakát bőr takarja lemond, mert a "A játékosokért" szlogen bukása eljővendölt.

Burkoltan próbálod magadnak beadni a dolgot. De csak saját magadnak hazudsz.
5.
5.
Darksiders84
Szép pályát járt be és azért nem teljesen lép le a hatttérben marad de vajon hány éves
4.
4.
zozo76hun
1.
1.
LexerTheFirst
Ő is csak emberből van, nyilván lefárasztotta egy ilyen nagy cég irányítása 10 év alatt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...