HWSW: Bemutatkozott a Samsung Galaxy S9

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 26.
  • Hardver
Link másolása
Tavaly kőbe véste a dizájnt a Samsung, de a vasban és kamerában tudott újat mutatni. Állítható rekeszértékkel és friss Exynosszal érkezett meg az S9-széria - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Eldördült a startpisztoly a 2018-as MWC-n, körvonalazódnak az idei okostelefon-piaci trendek. Az új generációs formaterveket tavaly bebetonozták a gyártók, idén a friss vas és a kamerák kerültek fókuszba. Ahogy az lenni szokott, a Samsung az elsők között leplezte le saját újdonságait: a Galaxy S9 széria a várakozásoknak, pletykáknak megfelelő újításokkal debütált.

sgs9p01

Ahogy tavaly, most is két új modell érkezik, a megszokott nevezéktannal, Galaxy S9 és S9+ néven. A külső szinte egyáltalán nem változott az S8-sorozathoz képest, a készülékek előlapját itt is szinte teljes egészében kitölti az S9 esetében 5,8, az S9+-nál pedig 6,2 hüvelykes kijelző, ívelt szélekkel, és a hátoldalra is hajlított szélű üvegborítás került, fémkerettel övezve. A Samsung láthatóan elégedett a tavalyi formaterv sikerével, nem akar változtatni a jól bevált recepten - igaz, olyan sok tere nem is lenne rá, hiszen a panel mellett már szinte semmilyen megkülönböztető dizájnelemnek nem marad hely a telefon peremein. Persze ott van még az iPhone X-ből megismert "kameraszigetes" megoldás, szerencsére azonban a Samsung nem ment el ebbe az irányba.

Még nincs vége, ez természetesen csak a cikk bevezetője - további részletek a HWSW helyszíni MWC-tudósításában!

13.
13.
Necreon
Nálam a telefon inkább funkcionális, nem cserélgetem. Egyszer kényszerből kellett (az új lett az első okostelefonom, Sony Xperia Sola), utána azt már igények miatt cseréltem le (fájt a szemem a kis kijelző olvasásakor, 512Mb RAM böngészésre se volt elég, pedig szoftveresen rendesen karban volt tartva, tisztán tartva), és most egy ASUS Zenfone2 Laser ZE550KL tulaja vagyok.

Két dolog piszkálja a fantáziám, hogy le vagyok maradva OS verziófrissítésekkel (Android 7 volt erre az utolsó) és a kép a képben funkció nekem nagyon kéne hogy egyszerre tudjak hallgatni YouTube-ot meg mondjuk reddit app-ot használni, és a kávamentes kialakítás valami baromi vonzó. Ennyi.

Egyik sem indok hogy kiadjak 100k Ft-ot, nem hogy kétszeresét. Függetlenül attól hogy van rá pénz, az a pénz szépen megmarad nekem ha nem költöm el olyan időkre amikor biztos visszagondolnék rá hogy ilyen fasságokra adtam ki ennyit - mondjuk egy költözésnél. Köszönöm elvagyok én a mostani telómmal is, aztán majd ha a mostani csúcs mobilok ára lemegy olyan 70 max 80k-ra, talán egyet behúzok.

Ami nem romlott el és bőven elég jó, nem bántjuk.
12.
12.
zozo76hun
marad nekem a jo oreg nexus5. ez mar behozta az arat, meg mindig jo az akksi is benne, azt a lovet amit a telefonba olnek, inkabb mas befektetesi celra megy: lakas :)

manapsag masba ugysem nagyon erdemes fektetni penzt.
11.
11.
tupaccc
9. Az ujjlenyomatos dolog erősen felhasználófüggő. Én pont amiatt adtam el egyik telómat, mert hátlapon volt, és mivel nekem általában asztalon hever, állandóan kezembe kellett vennem. Számomra soha többet kategória.
7.
7.
Darksiders84
Jó telefon lett biztos de szerintem aki csúcskategóriás készüléket vesz az eltudna vele lenni min 2 évet és ugyebár azok cserélgetik évente akik megunják amivel nincs semmi gond ha megteheti az egyén mert amúgy hamar jön egy újabb kicsit formásabb kicsit többet tud és újra nagyon kell valami kacat tárgy amit megérdemlünk vagyonért cserébe de kell sajna van miért gürizni mindig...
4.
4.
Blazkowicz
Ez egy afféle face lift, amit autóknál már alkalmaznak mióta világ a világ, az mégsem fáj senkinek. Kicsi előrelépés is előrelépés. A vinnyogók tipikusan csak annyit tudnak mondani: "uncsi, semmi stb..." de, leírni, hogy konkrétan mi a bajuk, mit vártak volna, mégis miben csalódtak, illetve ezek ellenére mi az amit díjaznak azt már nem tudják. Csak oda hányni valamit, hogy: blee. Ettől még néha az állatok is többet tudnak, már bocsánat. Tudjátok miért? Mert nem tud mibe bele kötni. Azt el tudja mondani mi az ami nem tetszik neki, de technikailag valami olyat várt (talán még maga sem tudja, hogy mit) ami még nincs és ez fáj neki, amit csak egy "blee"-vel tud kinyilvánítani, nem pedig normális szavakkal, vagy valamivel ami elindítana egy több fél közti építő jellegű vitát. Szerintem sem nagy durranás ez az S9, de vannak benne előrelépések és annak tudatában, hogy belépett a régi készülék árazásába, míg annak az ára csökkent, ez mindenképp haladás. Bár nem értem miért kell évente telefont cserélgetni, de ez nem is az én dolgom, mert engem pl nem érint. A lényeg, hogy szerintem ha írtok valamit, akkor legalább adjatok tartalmat a mondanivalótoknak, ne pedig egy hányással legyen egyenlő, mert azzal csak magatokat jellemzitek és az ilyen semmitmondó dolgokra senki nem kíváncsi...
2.
2.
kopic
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...