A Steamen hatalmas sikernek tűnik a Far Cry 5

  • Írta: sirdani
  • 2018. március 28.
  • Biznisz
Link másolása
Remek kezdést produkált a Far Cry legújabb felvonása a steames adatok alapján, a legtöbb eddig megjelent ubisoftos játék közül az új rész teljesítménye tűnik a legerősebbnek.

Csupán egy nappal vagyunk túl a Far Cry 5 megjelenésén, de a játék máris meseszép számokat villantott. Eddig 78 107 felhasználó volt a legmagasabb mért adat az egyszerre aktív játékosok számát illetően, a cikk írásakor pedig átlagosan 61 410 játékos játszott a játékkal az elmúlt másfél nap adatai alapján.

Ezzel a számszerűsített népszerűséggel jelen pillanatban az ötödik legaktívabb játék a Steamen. Ennek megfelelően ugyan elmarad a PUBG 2,3 millió túlélőjétől, vagy a házon belüli a versenyben a Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege-től és a maga 176 000 játékosától, de olyan címeket előz meg, mint a Grand Theft Auto V, vagy az ingyenesen elérhető és hatalmas népszerűségnek örvendő Warframe, illetve Team Fortress 2.

A megjelenéskor mért játékosszámokat illetően a Far Cry-sorozaton belül is kimagasló teljesítménynek számít ez, hiszen az eddigi legsikeresebb Far Cry 3 mindössze 23 042 egyszerre aktív játékost ért el, melytől a Far Cry 4 és a Primal részek jócskán elmaradnak. Ráadásul a Ubisoft eddig egyetlen játékával volt képes ezeket az adatokat felülmúlni a Rainbow Sixen kívül, egészen pontosan a Tom Clancy's The Divisionnel, ahol 113 877 egyidejűleg online játékos volt a csúcs.

Természetesen fontos megemlíteni még azt is, hogy ezek az adatok csak a steames vásárlásokra vonatkoznak, így a uPlay-adatok még jócskán hozzáadhatnak a játék népszerűségéhez. Feltételezhetően az egyik legerősebb címről van szó, mivel a Tom Clancy's The Division játékosszáma rekordgyorsasággal zuhant vissza pár ezer főre, a Tom Clancy's Rainbow Six: Siege pedig a Starter Edition megjelenése óta akár 15 dolláros (a 2017 őszi és karácsonyi leárazáskor pedig 7,49 dolláros) áron is hozzáférhető, és számtalan promóciós hétvégét tartottak, amikor mindenki számára ingyen kipróbálhatóvá tették a játékot.

8.
8.
#4: És milyen jól teszed. Én egy óra játék után hirdettem meg, tegnap el is adtam.

Fájdalmasan gyenge a játék, a beöltöztetős kommenteddel is egyetértek, pont erre gndoltam a karaktergenerálás közben.
7.
7.
FrankBlack
#4: Szerintem a karakter kinézetének coop (multi) miatt van értelme, mert bár ott sem magadat látod kívülről, de a csapattársak látják egymást :)

Egyébként én nagyon jól szórakozom a játékkal, nekem baromira bejön, ám téged is meg tudlak érteni, és másokat is, akiknek nem tetszik. Ízlések és pofonok :)
5.
5.
FlexSteel
#4: Én meg azt mondom, hogy hihetetlenül rohadt jó játék. Mindezt 12 óra aktív belemélyedés után. Akkor most kinek van igaza? Ki dönti el? Annyira szeretem amikor valaki ráköpi valamire egyből, hogy milyen szar. Pörgesd ki és gyere vissza.
4.
4.
Beniciodeltoro
Elnézve a gampelayeket hihetetlenül gyenge játék.
Ráadásul a karakteredet minek öltözteted be ha az életben nem látod hogy néz ki, csuklótól felfelé semmit nem látni a karakterből, esetleg ha lenne külső nézet is benne ,nem csak pov.
Ezt még fél áron se venném meg.
1.
1.
crytek
Steamen elment már 200k. Ubi hamarosan be is nyögi, hogy már megvan az 1 milla összplatformon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...