További Xbox-címek várhatóak Xbox One-ra

  • Írta: zoenn
  • 2018. április 3.
  • Teaser
Link másolása
Nagy bejelentésekre készül a Microsoft április 10-én az Inside Xbox következő adásában, így további első generációs Xbox-címek költözhetnek Xbox One-ra a konzol visszafelé-kompatibilitásának hála.

Még több eredeti Xbox-cím költözhet a Microsoft jelenlegi generációs masinájára. A redmondi cég a saját híroldalán jelentette be, hogy április 10-én az Inside Xbox következő adásában "hatalmas frissítés" várható a témában. Elég csak megnézni a beharangozó videót:

Mint írják, rengeteg kérés érkezik a rajongóktól, hogy milyen Xbox-címekkel bővüljön az Xbox One visszafelé-kompatibilitása. Sokan szeretnék futtathatóvá tenni klasszikus játékaikat a jelenlegi konzoljukon.

Röviddel a műsor kezdete előtt a Microsoft ízelítőt ad a tartalomról, de persze az igazi meglepetéseket nem lövik le előre.

Jelenleg 13 eredeti Xbox-játék futtatható Xbox One-on, köztük a Black, a Psychonauts, a Prince of Persia és a Star Wars: Knights of the Old Republic.

53.
53.
delphijos
#49: Az USA-ba meg Japánba mentek a EE chipes ps3-ak, az európai verzióból már kimaradt. De egy darabig “élesben” ment a szoftveres emulació, de persze nem ment vele minden, és egy FW frissítésel kiszedték végül ahogy az SACD supportot is. Nem volt sikersztori...
50.
50.
zozo76hun
#49: nyilvan a psnow! jobban megeri neki anyagilag mint megoldani a visszafele kompatibilitast.
48.
48.
tsulok
#47: A Cell-ben nem csak a PPU van (ami PPC), hanem vannak SPU-k is.
47.
47.
zozo76hun
reszlet a wikirol:

A Xenon az Xbox 360 játékkonzol CPU-ja. A processzor kódneve az IBM-nél kezdetben „Waternoose” volt, ezt a nevet Henry J. Waternoose III-ról, a Szörny Rt. vezéréről kapta,[1] a Microsoftnál pedig XCPU, ami valószínűleg az „Xbox CPU” kreatív rövidítése. A processzor az IBM PowerPC utasításkészlet-architektúrán alapul és három független magot tartalmaz egy tokban. A magok a Cell mikroprocesszor központi összetevőjének, a Power Processor Element (PPE) magnak kissé átalakított változatai – a Cell processzor a PlayStation 3 CPU-ja.
46.
46.
zozo76hun
#39: "Szerintem ne dobd el, mert az Xbox 360 PPC architektúrát használt, nem x86-ot mint a One. A Sony-nak pont ugyanannyiba kerülne a visszafelé kompatibilitás mint az MS-nek, ha nem "szarnának rá"."

igazad van! eszembe sem jutott hogy az xbox360 ppc alapu volt. hallod ezt NemecsekErno? most akkor ez duplan failed nalad... :)
45.
45.
Ra1D3n
#44: Örülök, hogy érdemben reagáltál végül, és nincs harag remélhetőleg :) Amúgy meg felesleges egymást marni, meg egymást téríteni, úgyis mindenki azon játszik amin szeretne, és azon amin szeretne, mert igazából ami számít ennél a hobbinál, hogy mindannyian szeretünk játszani :)
44.
44.
kamgecam
#43: Köszi a választ és ebben igazad van túlzásba viszem néha a rajongást (bár ez mindennel így van amit szeretek :P). Majd igyekszem! :)
Bocsi a személyeskedő részekért már bánom, csak szarul esett tőled(van ilyen félreértettük egymást) de a mondandóm lényegén ez nem változtat, viszont köszi hogy érdemben reagáltál. Le a kalap! Peace és boldog Húsvétot! :)
43.
43.
Ra1D3n
#41: Az én gyerekkoromban is meghatározó élményeket kaptam a PS1-től, de nem tudom ennyire sztárolni mint te. Egy jó gép volt, fantasztikus élményeket kaptam a Crash, Spyro és Medievil szériától többek között, de sorolhatnám még, de sosem voltam elkötelezettje a brandnek. Aláírom, exkluzívok terén ott van a Sony nagyon, pont emiatt is van itthon egy Prom a PC és Xbox One X mellett, de manapság badarság lenne azt mondanom, hogy a legtöbb élményt az exkluzívok okoznák. Mellesleg nem személyeskedek, csak leírtam a tényt a kommented alapján. Vannak fontosabb dolgok is, mint a hobbim, bármennyire is szeretek játszani.
42.
42.
kamgecam
#39: Viszont megszívta a sony mert ha ps5-be sem lesz v.kompat. a játékostársadalom lázadni fog és az lesz a napja annak hogy az ms megérdemelten átveszi a vezetést.
Ezért jó a verseny, muszáj lesz a sonynak meglépnie ezt ha nem vakult bele és nem bízta el magát teljesen meghülyülve a sikerbe.
Az ms-nél Phil Spencer pedig már pedzegette a több belső fejlesztéseket. Most a Remedy-nél készül valami és az Alan Wake 2-tőt emlegetik...
41.
41.
kamgecam
#34: A gyengébbek kedvéért írom és te azok közé tartozol, nem, nem egy kupac műanyagot gyártó brand-et idealizálok. Büszke ps fan a játékok miatt vagyok, mert ki tudja miért a ps exkluzív játékok (tudom tudom most páran felháborodnak ezen...)voltak többségében életem folyamán azok az alkotások amik kiváltottak belőlem bizonyos érzelmeket, olyan játékok amikre ma is nosztalgikus érzéssel gondolok, amik nagy élményt jelentettek játszani. valamint mert számomra a sztori-orientált játékok a prioritást ezt általában a sony címektől kaptam meg. Ezért kialakult egy ragaszgodás, ezekhez a játékokhoz melyek kedves emlékként maradtak meg. Hát ennyi, a játékok miatt.Tudom hogy a mai nihilista világban nehéz elképzelni hogy bármi is fontos legyen az embernek, persze vannak a hobbinál súlyosabb sokkal fontosabb dolgok is mint család,haza de sajnos ezek is elértéktelenedtek sokak számára oly megkeseredett cinikus ronccsá lettek. Akik még azt is képtelenek szó nélkül hagyni hogy valaki milyen hobbit szeret, mert valamilyen okból kifolyólag zavarja őket, még az is ha egy másik ember nem bal kézzel hanem jobb kézzel törli ki a valagát. (talán túl sok idejük van piszlicsáré dolgokba beleállni, get life) Számomra a hobbim is érték és már megbocsáss soha de soha sem fogom ezt szégyellni vagy emiatt magyarázkodni. Akinek ez nem tetszik,kalap kabát, kerüljön el.
Gratulálok a gúnyolódó óvodás szintű csúfolódásodhoz de remélem érthető voltam és elkerülhetjük a tovább félreértéseket (félreértelmezéseket) maradok tisztelettel Ps Fan!
39.
39.
ADMlN
#28: Szerintem lehet hír ez is, meg a 30 ps2-es cím is, aztán mindenki eldönti, hogy ez neki mennyire hasznos. De nem kötekedni akarok, nem tudtam, hogy neked ennyire szívügyed, hogy mi lehet hír meg mi nem. Ahogy mondani szokás: "Whatever helps you sleep at night".

#29: Áh, nekem heppem, hogy nem játszok egy széria folytatásával amíg az elődöket nem toltam. De tegnap keresgéltem, és úgy látom, hogy PS Vita-ra megjelent az 1 meg a 2, azokat tudom ott tolni, és utána jöhet a 3 meg a 4 PS4-en.

#32: Szerintem ne dobd el, mert az Xbox 360 PPC architektúrát használt, nem x86-ot mint a One. A Sony-nak pont ugyanannyiba kerülne a visszafelé kompatibilitás mint az MS-nek, ha nem "szarnának rá".
38.
38.
supair
37.
37.
Ra1D3n
#36: Ha még Sea of Thieves-ezel, akkor majd mehetnénk közben egy csapatban :)
36.
36.
supair
#30: Miért nem cseréled már le azt a boxot végre!Minden hírnél csak sopánkodsz.........szívesen segítek ha valamiben elakadnál.
35.
35.
supair
#34: ....ezen besírtam! -D
34.
34.
Ra1D3n
#8: Azta, nem tudtam, hogy a menőség csúcsfokát jelenti az, hogy valaki büszkén idealizál egy kupac műanyagot gyártó brandet. WoW, ez aztán igazán impresszív. Komolyan ezzel többnek érzed magad? Atya világ...
30.
30.
kopic
#29: GoW 3 remaszti... Vennem kell minél gyorsan egy Pro-t.:/ TLoU, Uncharted, Beyond, Horizont. Áááá !!!!
29.
29.
kamgecam
#21: GoW 3-at tudod játszani ps4-en a remastered verziót szerintem az bőven elég hogy aztán nyomasd az újat. Persze ráérsz. Nem baj az ha előbb kijönnek a tesztek és tudsz informálódni hogy kell e vagy sem.
28.
28.
delphijos
#26: Azért ne felejtsük már el hogy most nem 360-as játékokról van szó. Ps2-es játékok meg vannak ps4-re is. A véleményem nem részrehajlás, ha most a Sony jelentene be nagy csinnadrattával 30 ps2-es címet ps4-re, arra is ugyanezt mondanám. Hogy jó, meg minden, de ne ez legyen A HÍR.
27.
27.
delphijos
#21: Tőlem Neked lehet ez hírértékű beharangozó videóval, nekem nem az. A BC jó, a BC fasza, az RDR-t én is bezsákoltam X-re ( valamiért kimaradt ) , meg pár más címet is, de nekem akkor se az legyen a show 2018-ban hogy milyen x classic játékok jönnek One-ra. Nem vagyunk egyformák.
26.
26.
zozo76hun
#21: teljesen igazad van, epp az a baj hogy a sony szarik a visszafele kompatibilitasra. ezert irtam hogy a ket gepbol lehetne egy normalisat osszehozni.
25.
25.
zozo76hun
#23: a ps3-at meg hagyjuk, annal undoritobb formaju gepet meg nem lattam.
24.
24.
zozo76hun
#23: szivasnak nem mondanam, multira jobb az xbox, sokkal kulturaltabb gep es sokkal kezrealobb a kontrollere. a pc nem tudom hogy jon ide, pc-vel nem foglalkozom, 2002 ota. :)
23.
23.
Ooorky
#22: Jó érzés lehet annyi év szívás után, végre tiéd az erősebb konzol.
Nehéz lehetett egy dobozosnak csorgatni a nyálát a PC-sek, PS3-asok, PS4-esek játékaira. Most már végre megtudhatod te is, milyen egy közepes PC-n játszani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...