Új grafikus motorra költözik a DayZ

  • Írta: sirdani
  • 2018. április 6.
  • Hír
Link másolása
Sokan vannak, akik hisznek a kínai horoszkópban, és komolyan gondolták, hogy 2018 a kutya éve. Nos, ők tévedtek. A DayZ készítői bejelentették, hogy ez az év a DayZ éve lesz: új grafikus motorra és Xbox One-megjelenésre számíthatunk.

„A DayZ-t teljesen új grafikus motorra ültetve adjuk ki pár héten belül PC-re, amit még az idei évben követni fog Game Preview keretein belül az Xbox-verzió is” – jelentette be Eugen Harton a Microsoft ID@Xbox platformon, majd hozzátette: „Fogalmazhatnánk úgy is, hogy a célunk alapvetően a PC-s DayZ teljes újraindítása.” A játék fejlesztője továbbra sem beszélt arról, hogy a játék várhatólag mikor hagyja el a korai hozzáférésű státuszt, azt viszont elárulta, hogy „még nem érte el a csúcsot. Ez az év azonban a DayZ éve lesz.”

Ahogyan már korábban megírtuk, a 2013 óta korai hozzáférésű verzióban elérhető játék valószínűleg még idén ellátogat Xbox One-ra, és csak ez után lehet várni a megjelenését PlayStation 4-re. A DayZ kezdetben hatalmas népszerűségnek örvendett, mint a túlélősdi egyik első képviselője, ám az optimalizációs és stabilitási problémák miatt a játékosszám jócskán megcsappant, az utóbbi 30 napban átlagosan csak 2100 játékost tudott megmozgatni a program. Ráadásul a legnagyobb riválisa, a hasonló problémákkal küzdő H1Z1 ingyenes lett, és a battle royale-játékok, mint a PUBG és a Fortnite is rengeteg potenciális játékost vont el, melyet az utóbbi két játék mobilra szánt verziója csak tovább súlyosbított. Az újításoknak tehát sokat kell nyújtania, ha 2018 valóban a DayZ éve lesz.

16.
16.
Rakottkrumpli
Azt lehet tudni, h melyik motorra vált? Vagy valami hasonló saját gyártású retek lesz, ami kap pár új effektet, de ugyan úgy nulla lesz a fizika?
8.
8.
zozo76hun
#7: bocsanat, csalomentesebb, nem csalobaratabb
2.
2.
mestermagyar
Basszameg elröhögtem magam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...