Konzolokra is befut a Frostpunk

  • Írta: zoenn
  • 2018. április 9.
  • Bejelentés
Link másolása
Most, hogy a PC-s verzió gyakorlatilag elkészült, zöld az út a Frostpunk konzolos változatai előtt. A PAX Easten a 11bit Studios illetékese megerősítette, hogy a munkálatok már elkezdődtek.

A PAX East 2018 során a DualShockers mikrofonvégre kapta a Frostpunk marketingmenedzserét, Karol Zajaczkowskit, aki megerősítette, hogy a csapat jelenleg a konzolos verziókat kalapálja.

A pontos megjelenési dátum még nem ismert, annyi bizonyos, hogy még az év vége előtt multiplatform címmé válik a posztapokaliptikus városépítő stratégia. A PC-verzió gyakorlatilag már elkészült - április 24-én érkezik -, így a 11bit srácai nyugodtan dolgozhatnak az új verziókon.

Zajaczkowski nem említett platformokat, de nyilván azt szeretnék, hogy PS4-re és Xbox One-ra is elkészüljön a cím. Még nem született végleges döntés a kérdésben. Az alapvetően egérre és billentyűzetre írt irányítást teljesen át kell szabni kontrollerre, ami nem kis feladat; a kihívás a Frostpunk esetében a játékosok döntéseiben rejlik, nem szabad, hogy az irányítás megnehezítse a dolgunkat.

Ami az esetleges Switch-verziót illeti, a szakember szerint "még vizsgálják, hogy lehet-e megfelelő minőségben futtatni a játékot" a hibridkonzolon, de jelenleg a PS4-es és Xbox One-os változat élvez prioritást.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...