Közel 18 milliónál jár a Nintendo Switch

  • Írta: Shifty
  • 2018. április 26.
  • Biznisz
A Nintendo összefoglalta a márciussal zárult üzleti évét, és abszolút nincs oka panaszra a japán cégnek. Az alig egyéves Switch mellett a Mario és Zelda is remekelt a boltok kasszáinál.

Lezárult a Nintendo üzleti éve, a kiotóiak pedig összegezték, hogyan is teljesítettek. Panaszra nincs okuk, a tavaly óta megvásárolható Nintendo Switch ugyanis nagyot ment és már 17,79 millió darabot adtak el belőle.

Ami az exkluzív játékokat illeti, ott is jól muzsikált a cég, hiszen a Mario Kart 8 Deluxe-ból 9,22 millió példányt értékesítettek, míg a The Legend of Zelda: Breath of the Wild 8,48 millió eladott kópiánál jár, a Splatoon második felvonása pedig 6,02 millió darabig jutott eddig. Közülük is kiemelkedik a Super Mario Odyssey, ami 10,41 millió értékesített példánynál tart, pedig csak tavaly októberben mutatkozott be.

A 3DS-ből az üzleti év folyamán 6,4 millió darabot vásároltak a játékosok, a legnépszerűbb játék pedig a Pokémon Ultra Sun/Pokémon Ultra Moon volt, aminek 7,51 millió kópiára futotta. A SNES Classic Edition is jól teljesített, 5,28 millió darabot szállítottak le belőle a boltoknak.

A Nintendo forgalma 1055,6 milliárd jen volt az évben, ami 115,8 százalékos növekedést jelentett, míg a cég üzemi eredménye 117,6 milliárd jen lett, amely 504,7 (!) százalékos javulás az előző évhez képest.

A kiotóiak egyébként abban bíznak, hogy 2019 márciusáig 37,79 millió eladott Switch-et tudhatnak maguk mögött.

Ezek is érdekelhetnek

6.
user101
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a wiiu csalódás után gyors volt a váltás és páran azok is felültek a vonatra akik az u-ra nem, de anno a wii-re igen... Azt mondom, hogy ez most egy jó irány, meglátjuk, meglesz-e a 25m és tovább vagy megáll itt a történet ?!
3.
Slik
en is most fogok venni majus vegen
remelem jon majd meg egy ket cim ami tovabb elteti
2.
mark910624
#1: De így van, csak a Wii U ezt 5,5 év alatt csinálta meg, a Switch pedig 1 :)
1.
CSOI
Javítsatok ki ha tévedek de ez nem eddig "csak" 3 misivel több mint amennyit összesen kipréseltek magukból a nintendó wiiU-val ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...