Közel 18 milliónál jár a Nintendo Switch

  • Írta: Shifty
  • 2018. április 26.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo összefoglalta a márciussal zárult üzleti évét, és abszolút nincs oka panaszra a japán cégnek. Az alig egyéves Switch mellett a Mario és Zelda is remekelt a boltok kasszáinál.

Lezárult a Nintendo üzleti éve, a kiotóiak pedig összegezték, hogyan is teljesítettek. Panaszra nincs okuk, a tavaly óta megvásárolható Nintendo Switch ugyanis nagyot ment és már 17,79 millió darabot adtak el belőle.

Ami az exkluzív játékokat illeti, ott is jól muzsikált a cég, hiszen a Mario Kart 8 Deluxe-ból 9,22 millió példányt értékesítettek, míg a The Legend of Zelda: Breath of the Wild 8,48 millió eladott kópiánál jár, a Splatoon második felvonása pedig 6,02 millió darabig jutott eddig. Közülük is kiemelkedik a Super Mario Odyssey, ami 10,41 millió értékesített példánynál tart, pedig csak tavaly októberben mutatkozott be.

A 3DS-ből az üzleti év folyamán 6,4 millió darabot vásároltak a játékosok, a legnépszerűbb játék pedig a Pokémon Ultra Sun/Pokémon Ultra Moon volt, aminek 7,51 millió kópiára futotta. A SNES Classic Edition is jól teljesített, 5,28 millió darabot szállítottak le belőle a boltoknak.

A Nintendo forgalma 1055,6 milliárd jen volt az évben, ami 115,8 százalékos növekedést jelentett, míg a cég üzemi eredménye 117,6 milliárd jen lett, amely 504,7 (!) százalékos javulás az előző évhez képest.

A kiotóiak egyébként abban bíznak, hogy 2019 márciusáig 37,79 millió eladott Switch-et tudhatnak maguk mögött.

6.
6.
user101
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a wiiu csalódás után gyors volt a váltás és páran azok is felültek a vonatra akik az u-ra nem, de anno a wii-re igen... Azt mondom, hogy ez most egy jó irány, meglátjuk, meglesz-e a 25m és tovább vagy megáll itt a történet ?!
3.
3.
Slik
en is most fogok venni majus vegen
remelem jon majd meg egy ket cim ami tovabb elteti
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...