Közel 77 millió PS4 talált eddig gazdára

  • Írta: Shifty
  • 2018. április 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo és a Microsoft után a Sony is megtartotta éves üzleti beszámolóját, ahol természetesen a PlayStation teljesítménye is szóba került. A japánok ismét remekül teljesítettek, és tervek szerint jövő ilyenkor már 95 millió egységnél jár majd a PS4.

Remek üzleti évet tudhat maga mögött a Sony, még annak ellenére is, hogy a PlayStation 4 eladásai láthatóan visszaestek, hiszen amíg a tavalyi üzleti év során 20 millió egységet sikerült értékesíteniük a konzolból, addig most "csak" 19 millió darabot kapkodtak el belőle a játékosok. Ez pedig azt eredményezte, hogy 76,5 millió eladott PlayStation 4 géppel büszkélkedhet a Sony, és előrejelzésük szerint a most rajtoló pénzügyi év végére, azaz 2019. március 31-re további 16 millió darabot adnak el, vagyis közel 93 millió PS4 lesz a háztartásokban.

A Games & Network Services szegmens teljesítményét sem érheti kritika, hiszen a PlayStationt és a PlayStation Networköt is magába foglaló részleg 1943,8 milliárd jen bevételt generált. 294 milliárd jennel emelkedett a forgalmuk a szoftvereladásoknak köszönhetően, amibe természetesen már bele van számolva a PlayStation Networkön keresztül befolyt összeg, az árfolyam-ingadozások hatása, valamint a PlayStation Plus-előfizetésekből származó pénzek. Jelenleg 34,2 millió előfizetője van egyébként a Sonynak.

Az egész üzleti évet nézve 246,9 millió szoftvert értékesítettek, aminek a 32 százalékát a digitális letöltések adták. Az előrejelzések szerint a részleg 1900 milliárd jen bevételt generál majd a mostani üzleti év során, míg az üzemi eredmény 190 milliárd jenre ugrik, a mostani 177,5 után.

21.
21.
LexerTheFirst
#20: Bármi lehetséges!!!!4!4!!!4!!!
20.
20.
Banderas
#19: Vagy már a Sorosé a Sony
17.
17.
frankdelgado
#16: Elnézés csak feltartottak...szóval kellenek az exklúzívok a fenének. A 77 milliót a soros emberei vették meg. Nagy àtverés az egész. Majd jönnek a gyíkemberek azt ràjöttök.
16.
16.
Firsttime
#9: Két éve ezt ugatom itt de mindig lehurrogot valami megmondo ember. Sorolhatnám a neveket szépen, de úgyis feltűnnek majd. Vagy bannolva lettek?
Ha nincs system seller cím, nincs eladás. Simple as that...
9.
9.
Duken
A sony megint megmutatta hogy a játékok miatt veszik a konzolt és nem fordítva. Ennyi. Ilyen kurva egyszerű ez az egész. Anno,most és mindíg is az exkluzív címekért vettek a játékosok konzolt.
8.
8.
PaprikaJancsi
#4: Micsoda következtetések :D
7.
7.
RangerFox
#5: Én 2%-ot. Meg ingyen sört meg GoW-os kulcstartót.
5.
5.
frankdelgado
Kaptok beőle részesedést?
4.
4.
cannondale
20% off és 20%-al mégtöbb fogy.
100 milla jövőkarácsony.
3.
3.
ati199115
Na kíváncsi vagyok ehhez mit szól majd Unravel kolléga :) Vajon még mindig úgy gondolja hogy a sonynak vége ? :D Ja és nem vagyok sony fanboy, és a microsoftal sincs semmi bajom, mindenki azt vesz amit akar, nyilván van aki forzázni akar, és van aki meg másra vágyik, de attól még nem kell fikázni a másik céget, de persze ez mindig így volt és így is lesz kinek az ios, kinek az android, vagy kinek az nvidia , kinek az amd és a többi és a többi ...
1.
1.
Yanez
Hihetetlen teljesítmény! A 100 milka simán meglesz, hisz olyan húzócímek jönnek még, mint a Detroit, Spiderman és TLoU 2. Plusz a Sucker Punch alkotása és még ki tudja mivel lepnek meg az idei E3-on!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...