Női főhőst kap az új Doom-film

  • Írta: Shifty
  • 2018. május 1.
  • Cooltúra
Link másolása
Alakul a nemrég bejelentett új Doom-mozifilm, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a korábbi ígérgetésekkel szemben ez a próbálkozás is megreked az olcsó, B-kategóriás filmek szintjén.

Nem, a hír címe nem elírás, a nemrég hivatalosan is megerősített új Doom-mozifilmnek valóban női főhőse(i) lesznek, így Nina Bergman után az Egyszer volt, hol nem volt sorozat Meridája, Amy Manson is csatlakozott a projekthez, ráadásul a hírek szerint ő lesz a történet központi figurája is.

De a film minőségét illetően nem is emiatt érdemes aggódni, hiszen számtalan alkalommal bizonyították már színésznők, hogy simán elvisznek a hátukon ütős akciófilmeket. Az már bajosabbnak tűnik, hogy a filmet Tony Giglio rendezi, aki eddig nem sok minőségi rendezést tudhat maga mögött, ráadásul a forgatás Bulgáriában zajlik, ahova általában az olcsóbb produkciókat szokás elvinni. Ezt erősíti az a tény is, hogy a filmért a Universal 1440 Entertainment a felelős, akik kifejezetten a kisebb költségvetésű, egyből DVD-forgalmazásra szánt filmek készítésében vállalnak szerepet. Ez azt is előrevetíti, hogy talán a Netflixen is kiköthet majd az új Doom-film.

32.
32.
Nagyerecsakide
Legyen benne Samuel Hayden és Olivia Pierce, Mars felszíne alatti ásatás, relikviák... habár lassan olyan lenne mint a Prometheus. Bár az is jobb mint a semmi.
31.
31.
xanatos0911
#18: Koszonom ertelemtol sugárzó kommented :) Legfőbb tanácsom: Chill. Bár csak ne mondtál volna ennyi butaságot 4-5 mondatban.

Szóval kérdeznem, a Doom mikor rendelkezett valaha is olyan karakterekkel/főszereplővel aki kidolgozást igényel illetve pótolhatatlan? Doom főszereplő: Marine. Ennyi. Nem beszél, nem alakítja a sztorit stb. Miért ne lehetne no?

Másodszor, én a példákat azért hoztam fel, hogy lásd, lehet csinálni olyan játékot/filmet ahol női főszereplő viszi el a hatan az egész akciót (ami ugye egyértelműen csak férfias lehet).

Harmadszor, mire célzol a Tomb Raider/férfi főszereplő komboval? Nem lenne jó? Elárulom, már több, mint 10 éve létezik és Unchartednek hívják :)

Egyébként pedig igen, ha végig olvasnád a komment szekciót rájönnel, hogy kevésbé magáról a franchiserol van szó, mint inkább a nők szerepéről.

Végezetül pedig legyszives a vergődést és a “szerencsétlen” stb szavakat tarts meg saját magadnak és a haztartasodnak. Danke, beke.
30.
30.
Juha
#29: "De minden helyszínt úgy ábrázolnék akkor is, hogy a néző, ahogy meglátja a helyet, már azonnal azt gondolja, hogy na ez lenne az, amit totál elkerülnék bármi áron"
Szerintem ez sikerült a cikk alapján. :-)
29.
29.
#25: Én el tudnék képzelni egy jó filmet belőle, akár jó történettel. Bár mondjuk itt rögtön közbejön az a kérdés, hogy kinek mi a jó film egy Doom-ból és kinek mi a jó történet egy ilyen filmben. A Doom-ot egy kifejezett akciófilmnek még a mesében sem tudom elképzelni, ott kezdődik. Sem popcorn mozinak, sem látványfilmnek. Oké, mindenképpen lenne benne akció és a végére nyilván nagy darálás lenne. De ott indulok, hogy valószínű ez csak az utolsó max fél óra-20 perc lenne, mert amúgy nincs értelme.

El lehetne indítani a katonát a sisakkal a fején ezen a sztori vonalon, ami mondjuk a Doom 3-ban volt, annak az első pályája borzasztó jól hozza a feeling-et. Szóval menne a faszikám, találkozna még valakikkel, még katonaként célokat kergetne... De nagyon gyorsan elveszne. Utána egy "utazás" lenne az egész, ami a túlélésről szól. Pont nem az lenne a lényeg, hogy ezer Impet hogy lő szarrá az ember, hanem az, hogy egy-két ilyen teremtmény is milyen kihívás neki. Hogy megtanuljon közben harcolni ellenük és ezalatt tényleg a világ összes szenvedését és borzalmát átélje. Egy eredendően gonosz ellenség, nem egy hapsi, vagy egy nő, hanem valami megfoghatatlan, ami felrúg minden szabályt. Hogy vörös az ég, hogy térdig vérben megy a faszi. Hogy az egyre nagyobb démonok nem egyre nagyobbat pukkanó céltáblák lennének ebben a filmben, hanem valódi démonok, ahogy a nevük is mutatja. Ezekből egy darab is irgalmatlan nagy gáz lenne és különösen brutálisan irtaná a szereplőket, mint kb egy trónok harcában. Vegyék el még a reményt is. Fossa le mindenki a falat és az első óra letelte előtt húzzon ki a moziból, aki transformerst várt.

Éreztetném az elveszettséget, a kétségbeesést és a borzalmat, amit ezek a lények okoznak, egy igazi pokoli mesét képzelek el, ahol mindegy hogyan küzdesz, elvesznek tőled mindent. Csak azért nem ölnek meg, hogy legyen még időd előtte szenvedni! Amikor odaér a katona az utolsó lehetőségéhez és céljához, akkor is legyen már ott mindenki szétcsapva meg keresztre szegelve, kibelezve de még mindig élve. Legyen sötét, markoljon a szívbe és a gyomorba. a Hideg futkozzon a hátadon a film felénél. Sebesüljön meg az emberünk halálosan, adja fel! Haldokoljon úgy, hogy már tudja, mit kellett volna tenni.

Ekkor jöjjön valami túlvilági erő, vagy karakter, aki maga is démon és valami önző és elképesztően hatalmas áldozatért cserébe szedje fel a hapsinkat. És itt indulhatna a móka. De minden helyszínt úgy ábrázolnék akkor is, hogy a néző, ahogy meglátja a helyet, már azonnal azt gondolja, hogy na ez lenne az, amit totál elkerülnék bármi áron. Persze látványos lenne a kaland, de ezt inkább egy érdekes eseménysorozattal tenném igazán feszültté és izgalmassá. Mint ahogy a Soulsborne játékokban is bármikor meghalhatsz, ez lenne a faszival is.

Úgy menne neki a főszereplő a végső összecsapásnak, hogy neki már úgyis mindegy, haldoklik, a lelkét is eladta valami gonosznak. De valahogy megoldaná. És a vége az lenne, hogy nemhogy megoldotta, de ezzel a húzással a földre szabadította a démonokat, ahogy az eredeti történetben is van.

De ez minimum 2 órás film lenne, ami az első 40 percben a betonba beleveri a nézőt. De mégis mi mást kezdenék, ha egy olyan művet kellene feldolgoznom, aminek az a címe, hogy A végítélet? Mindegy, ki játszaná az embert, a sisakja ugyan úgy soha nem kerülne le egy percre sem, ahogy a Dredd Bíróban sem és nem mosolyogna egyszer sem a karakter az egész filmben.

Meg lehetne csinálni? Simán? Kult klasszikus lenne első nap? Simán. Érdekel valakit? Simán. De itt nem elég mindez. Ide csöcsök kellenek, nők kellenek meg robbanások, semmi sztori, semmi értelem, csak 71 perc tömény ZS kategória, amiből 35,5 perc a hülye poénok áradata csak.

De mivel a Doom-nak csak statisztál a sztorija és az úgy az igazi a játékokban, emiatt nem lehet olyan sztori filmet kihozni belőle, hogy az beváljon. A Doom-nak a hangulata volt hatalmas. A kockás textúrákból kikerekedő borzalom, amit foghíjasan tudott csak megjeleníteni a régi két rész. De ehhez maga a játékos is kellett, hogy írja a saját sztoriját, hogy ő maga valamilyen módon megélje ezt az egészet. Ezért jeleníteném meg a hangulatot és nem elmesélném, hogy egy cicis nő fog egy shotgunt, vicceket mesél és közben megy a dara. Az a Duke Nukem lenne.
28.
28.
Juha
Na akkor végre láthatunk egy igazi Doominát a vásznon!

(Én kérek elnézést!)
27.
27.
Nagyerecsakide
#25: Mindent lehet , csak fantázia és pénz kéne. Pont ezek nincsenek náluk.
26.
26.
delphijos
A megvalósításról meg az a véleményem hogy nem lehet minden film sem AAA kategóriás. Szerintem egyikőtök se ruházna be 200 millió dolcsit egy AAA-s Doom filmbe. Alább már írtam hogy szerintem miért.
22.
22.
frankdelgado
#17: Remélem lesz a filmben meleg férif kapcsolat is, lehetőleg kőkemény kommandósok között. Sőt lehetne szerelmi szál pokolbéli ocsmány vérszívó démonok és emberek között és a végén együtt mehetnének virágot szedni a...jó @ecibe.
21.
21.
Ooorky
#17: Ne vetítsd rám a saját lelkivilágodat, én most is olyan cégnél dolgozok ahol a kollégák fele nő...

Férfias nők alatt azt értettem amit most a BBC ámokfutása produkál, pl. tavalyi Doctor Who-ban a 2 méteres tagbaszakadt férfiakból álló kommandót vezető 150 centis vasággyal 50 kilós nő. Nem az bánt, hogy női kommandós, hanem, hogy egy ilyen csapatban mindenkinek képesnek kell lennie arra, hogy a sérült bajtársát kivigye a tűzvonalból, legfőképp a tisztnek...

Vagy Britannia-ban az egyik brit törzs vezetője egy idős nő, akinek a langyi fiát kiheréli a másik törzs vezetőjének lánya, aki egy későbbi részben Mátrixosan hátrahajolva kikerül egy közelről kilőtt nyílvesszőt, majd 1 másodperc alatt levág 2 katonát... Mondjuk abban a sorozatban a legionáriusok fele híres rómaiakról elnevezett modern kisebbségi, úgyhogy nem is tudom miért akadok ki ilyesmin.

A Trója sorozat meg... khm. Ez már a nyugati országok nézőiben is kiverte a biztosítékot.
19.
19.
CitromH
Nem tudom mi a bajotok. B kategóriás lövölde ami tele lesz csöccsel. Instant buy :D
18.
18.
Szudzsio
#17: Nem a női nemről szól te szerencsétlen! Baszki az megvan hogy a film címe DOOM igaz??? Ez kb olyan mintha a Duke Nukem lenne mostantól női főszereplővel tolva! És ha már a példánál maradjunk és elhatoljak az agyadig hogy felfogd mi a probléma: Tomb Raider férfi szereplővel. Érted már te zseni???
17.
17.
xanatos0911
#12: +1

O, a Mr. Megmondok csapata ismét összeállt.. komolyan, kb csak az reagál egy B-kat filmben osztott (ráadásul egyelőre nem is konkrét) női főszerepre, aki úgy érzi ezzel veszélybe sodorják a ferfiassagat.

Kb azt is mondhatjátok ennyi erővel, hogy a nőnek a konyhában és az ágyban a helye, minden más merő hülyeség. Megvan a párhuzam?

Egyébként pedig igen, láttam én is női kamionost, taxist, buszsofőrt, stb stb. Hol releváns ez a kérdés amúgy a cikkhez? Lol.

Csak, hogy pár érdekességet említsek: Alienek, Tomb Raiderek, Hunger Games, Terminatorok, Star Wars (lásd Leia).

#10: Ez a komment tetszett nagyon főleg a vége. Szóval aki nem Hollywoodban dolgozik filmkészítőkent (legyen az bármi is az iparos belül ami hozzájárul a film készítéséhez....) akkor az a személy már tehetségtelen? :) Ugye tudod, hogy HW-ön kívül is van élet?
16.
16.
almaspite
Milla Jovovich-t főhősnőnek! Kell egy új kaptá... bocs nem ide
15.
15.
Simi048
DoomGirl!Hová hanyatlik a filmipar!!
12.
12.
Ooorky
#6: Nem az a baj ha nő a főszereplő.

Hanem, hogy a mai filmekben/sorozatokban totálisan férfiként viselkednek, miközben a férfi szereplők meg totál nőként, kiszolgálva az új gendersemlegességnek nevezett agyrémet.
Lásd: BBC tavaly/idén megjelenő sorozatai...
10.
10.
Formula1fanatic
#8: Gondolom ez a film is csak úgy éri meg ha olcsó B katos szint, így valami hasznuk is lesz rajta, hogy néhányan megnézik a moziba. Szerintem ezek tényleg csak arról szólnak, hogy hozzon némi plusz pénzt a Hollywood-i mércével nézve kispályás tehetségtelen készítőknek.
9.
9.
Formula1fanatic
#6: "Pasi létemre" LOL :D:D:D
8.
8.
Neo1989
Tényleg minden rosszindulat nélkül, de most őszintén milyen filmet vártok egy olyan játékból ami pont vessző nélkül nem szól másról mint hogy mész lösz cső.

Ami megjegyzem játéknak am k....a jó.
4.
4.
zozo76hun
jajj, most mie' vagytok ilyenek! eljen a feminista vilagnezet! :)
3.
3.
XuChi
Nah akkor ez is kuka. Màr csak akkor lett volna jobb, ha egy nèger homoszexuàlis lett volna a főhős.
2.
2.
Slik
ugy latszik egy ferfit sem talaltak aki kesz lett volna elb*szni a karrierjet egy ilyen “filmmel”
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...